lauantai 14. heinäkuuta 2012

Treenit vaan sujuu

Kotipihatreeni on jatkunut, useampia pieniä pätkiä ja ilmettä. Juoksut alkaa olemaan loppusuoralla ja niistä johtunyt pienoinen haahuilu on jäänyt pois. Muutenkin Riesku alkaa olemaan normaali, iloinen itsensä, juoksut saa sen nimittäin aina hieman pahantuulikseksi. Ei se oikein muuten näy, mutta tykkää olla enemmän itsekseen ja on tarkempi omasta tilastaan muiden koirien kanssa.

Mutta ne treenit. On sujuneet ihan sikahyvin ja ilme on ollut huikea. Seuruussa ollaan tehty intervalliseuruuta, eli vaihdellen palkkausta eri pituisista pätkistä. Lisäksi olen naksutellut pään ylhäällä pysymisestä täyskäännöksissä. Alkuun ollaan haettu myös jännitystä leluun hetsaamalla ja on toiminut hyvin. Samaa ollaan tehty myös luoksarin jätöissä ja ilme on niissäkin mainio. Vauhti on selkeästi kasvanut näiden avulla. Siitä huolimatta tulee hyvin eteen.

Luoksarissa ollaan hiottu myös sivulletuloa takakautta, katsotaan miten etenee ja missä vaiheessa uskaltaa ottaa kokeeseen. Stoppeja tehtiin nyt pelkkien kiertojen kautta ja niissä on ollut juuri oikea meno, vauhti on hyvä ja stopit tulevat hienosti etupäällä jarraten. Ehkä se ei olekaan mahdotonta saada kiitolaukka-luoksetuloa hyvillä stopeilla?

Kaukkojumppa myös jatkuu. Seiso-istu-tekniikka on parantunut. Se on melkeinpä alkanut jo liioittelemaan taaksepäin menoa ja saattaa peruuttaa metrin verran, kun on niin tosissaan. Mutta kaukoissa en ole yhtään huolissanin peruuttamisesta, eteenpäin tulo kun on ehkä se yleisempi ongelma :).

Ei kommentteja: