maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ohjaajalle piiskaa ja Tuikelle möllirallyvoitto

Sunnuntaina treenattiin Raisan ja Annan kanssa Killerillä. Olin suunnitellut, että tehdään koemaista ja nimenomaan ilmettä. Suunnitelma hyvä, toteutus ontui ja olen henkisesti ruoskinut itseäni tästä kovasti. Siis miten vaikeaa voi olla suunnitella treeniä kunnolla, siis niin, että tiedän mitä teen jos joku ei suju ja en lähde soveltamaan keskeneräisiä juttuja?

Minulta siis unohtui ehkä koemaisen treenin ykkösjuttu, eli että siinä ei aleta treenaamaan, koska kokeessakaan ei treenata. Pahinta tässä oli, että Riesku teki hienosti viimeiseen liikkeeseen asti ja sitten päätin alkaa treenaamaan ja uusimaan. Eli pahimmassa tapauksessa koiralle jää mielikuva siitä, että ihan sama miten hyvin tekee, lopussa ei saa palkkaa ja vapautusta, vaan aletaan jankkamaan ja saattaapa siellä tulla pari toruakin. Siis argh, piiskaa, piiskaa ja kaikki treenikamut saa jatkossa potkaista, jos toimin näin!

Onneksi Rieha ei ole lannistuvaa mallia ja videoltakin näkyy, että se vaan yrittää, vaikka ei suju. Noin hyvän koiran kanssa saa ohjaajakin olla vähän tyhmä, eri asia onko se sitten hyvä vai huono asia...

Aloitettiin treeni koemaisella sisääntulolla, josta mentiin seuruun aloitukseen. Vapautin sen tästä vaan hyvästä kontaktista ja pätevänähän se siinä oli. Siitä mentiin liikkeestä istumiseen. Äsköinen fiiliksen nostatus näkyi seuruussa eli meinasi keulia. Annoin käskyn istumiseen aika myöhään, mutta reagoi siihen hyvin.

Luoksetulo tehtiin läpijuoksuna, koska en halnnut vielä ottaa stoppeja. Alussa tuli pieni sekoilu, liikkuri unohti kysyä ollaanko valmiita ja koska ei vielä olla evl:ssä, niin ei me ihan oltu. Tästä syystä maahanmenoon tuplakäsky. Videolta näkee myös hyvin Riehan reagoinnin liikkurin käskyyn, eli nytkähtelee, nytkähtelee. Tätä pitää ottaa taas treeniin. Itse luoksetulo on hyvä (tuollaiseen vauhtiin olen minä aivan tyytyväinen, en tiedä sitten ihan huipputasolla). Eteentulo on hyvä, mutta sitten päätän koittaa saada sitä tulemaan sivulle takakautta. Ei olla vielä treenattu tarpeeksi ja eihän se onnistunut. Suoraan sivulle tullessa se vähän pomppaa.

Metalli oli tänään aika hieno, siihen olin kovasti tyytyväinen. Lopussa se takaa sivulletulo olisi kuitenkin tässäkin toimivampi. Ruutu oli aikalailla kympin ruutu, hienoa! Loppu on parantunut ihan sikana, ei keuli, mutta tulee hyvää vauhtia.

Sitten se murheenkryyni eli tunnari. Tämä on sujunut kotona tosi hyvin, mutta vissiin nyt kenttäolosuhteissa ei ollutkaan varma. Tuuli oli myös kova, tuntui ettei R saanut ollenkaan hajua omasta. Eli väärä nousi (ja toi sen myös epävarmasti, kun tiputti, eli selkeästi tiesi itsekin että nyt meni pieleen) ja sitten aloin jankkaamaan. Ja eihän se oma sieltä noussut. Kovasti R yrittää ja ihan positiivisesti se kuitenkin suhtautuu. Mutta olisi voinut treenata jolloinkin muulloin. Epävarmuus näkyi myös treenin jälkeen kun kokeiltiin uudestaan, oma nousi, mutta kapula sai hammasta aika tehokkaasti.

Kokonaisuutena oli kuitenkin ihan hyvä nähdä missä mennään. Luoksari, kaukot ja tunnari on vielä kesken. Muuten se teki ihan hyvällä ilmeellä, vaikka välillä toivoisin hieman enemmän keskittymistä, erityisesti noihin jättöihin ja lähtöihin. Kupla ei ole vielä ihan täysillä rakentunut. Mutta häntä heiluu ja se on pääasia!



Tänään tehtiin hieman palauttelevaa tunnaria. Oman löytymisessä ei ollut mitään ongelmaa, eikä se ollut  mitenkään paineistunut. Ei pureskellut kapulaa, tosin palautti herkästi ravilla, mutta se sallittakoon, kunhan nenä pysyy hereillä tässä vaiheessa.



Lisäksi vielä kaukoja, joissa näkyy meidän taso aika hyvin. Intoa on, malttia ei vielä niin paljon. Kyllä se kovasti tekee ajatustyötä aina silloin tällöin, mutta välillä unohtuu. Ja kyllä, takapalkka tai edes taakseheitettävä palkka toimisi tuossa paremmin...



Ai niin, treenattiinhan me vielä viestiä. Matka n. 500m ja Rieha juoksi Narun perässä. Tai juoksi sitten kun sitä ensin vähän muistutti. Viimeinen matka antoi kuitenkin jo kovasti toivoa. Jatketaan siis harjoituksia.
---------------------------------------------

Tuike-pieni pääsi tänään loistamaan rallytokon möllikisaan Muurameen. Osallistuttiin sekä alokasluokkaan, että avoimeen luokkaan. Jälkimmäisen säännöistä ei tosin ollut juuri mitään käsitystä ja tulipa siellä pari ihan uutta liikettä, jotka opeteltiin siinä n. 5min ennen kehään menoa :D.

ALO-rata oli tälläinen, vedettiin se siis kisanomaisesti läpi:


Sieltä tuli joku miinuspiste hihnan kiristymisestä ja jossain kohti Tuike arpoi sivulletuloa. Mutta hienolla ilmeellä se veti ja lopptuloksena 96/100p. ja sillä saatiin ykkössija. Tämä on kyllä niin Tuiken laji ja ohjaajakin alkaa jo tämän alokasluokan hiffata, eikä esim. jouduttu uusimaan yhtään kylttiä.

AVO-rata näytti tältä:


Ihan uutena juttuna tuli kyltti 13, jossa koiran piti sivulla ollessa nousta istumasta seisomaan ja sitten koira kierrettiin. Ok, Tuike osaa kyllä kaukokäskyt, mutta ei sivulta. Tehtiin tätä pariin otteeseen ja radalla se sujui ihan täydellisesti, vähänkö olin ylpeä! Kyltti 14 oli myös uusi tuttavuus, eli hyppy. Mutta eihän hyppäämisessä ole mitään ongelmaa, tosin hyppy meinasi Tuikea houkuttaa jo ohikulkiessa.

Jos eka rata meni hyvin ohjaajalta, niin tällä radalla noottia tuli senkin edestä. Ei ole kyllä helppo laji tämä. Taputtelin reiteen, otin pieniä askeleita väärissä kohdissa, uusin yhden kyltin ihan liian myöhään... Parissa kohdassa Tuiken asento oli liian takana ja eteentuloissa se jäi hieman vinoon, kun en saanut avustaa enää apuaskeleella. Suurin osa vähennyksistä kuitenkin ohjaajan mokia ja tuloksena 66/100p. Mutta kokeilemaan mentiin, kun ei treenattu olla ja Tuike teki hienoa työtä iloisella ilmeellä. Se selvitti jopa houkutuksen, jossa oli noutokapuloita ja makkaraa :). Hieno pieni koira!

2 kommenttia:

Piia Karinen kirjoitti...

Moi!

Kakethan on nyt hienot! Opeta Rieha luopumaan kädessä olevasta namista, niin ettet vedä sitä palkkaustilanteessa eteenpäin. Silloin ei tarvi ruveta miettimään mitä takapalkkoja, jotka täytyy myöhemmin häivyttää! Mutta upeeta!!!! :)

Riikka kirjoitti...

Joo, kyllä kai se tästä pikkuhiljaa edistyy :D. Tuillaisen supersähikäisen kanssa on vaan välillä hieman haastavaa.