Tuike

RTK3 Taikayön Tuike of Onyx "Tuike"


Rotu: japaninpystykorva
Syntymäaika: 17.2.2004

Tuike KoiraNetissä

Lonkat: C/C
Polvet: 0/0 (traumaperäinen patella luksaatio leikattu 6-vuotiaana toisesta polvesta)
Selkä: spondyloosimuutoksia

TOKO: 1xALO1, 1xAVO1, kisaa VOI

AGI: mini2 (yhtä nolla vaille kolmosissa)

Rallytoko: RTK1, RTK2, RTK3
  ALO: 97p., 90p.+TS , 94p., AVO: 89p.+ TS, 71p., 72p., 94p. VOI: 82p. & 79p., 74p.

NÄY: JUN-H

LTE: Hyväksytty +129p., laukausvarma


Tuiken saavutuksia:

Vuoden tokojapsi 2008 & 2009

Vuoden tokojapsikisan 2. vuonna 2010, Jyväskylän Agility Teamin Vuoden Tokotähtikisan 4. vuonna 2008 ja 5. vuonna 2009, Japaninpystykorvien agilityn rotumestaruuskilpailun 2. vuonna 2007, Vuoden agilityjapsikisan 5. vuonna 2007, Vuoden tokojapsikisan 3. vuonna 2006


Tuike on säpäkkä pikkukoira, sellainen pieni pirttihirmu. Se on meidän ensimmäinen oma koiramme ja ehkä sitä kautta saanut kokeilla jos jonkinmoista harrastetta kanttarellien etsinnästä koiratanssiin. Se kanssa onkin ollut mukavaa harrastella, se on aina valmis toimintaan. Riippumatta säästä tai kellonajasta, voit olla varma että pieni valkoinen on ovella odottamassa mukaan pääsyä. Terävänä ja vilkkaana pienenä koirana se ehtii reagoida kaikkeen, joten häiriöherkkyys on välillä ollut ongelmana. Paljon olen siltä oppinut ja paljon sen kanssa on opeteltavaa.

Tuike rakastaa omaa perhettään ja jos sen saa kerran kaveriksi niin se muistaa sen aina ja ikuisesti. Kaveriksi pääseminen ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, olipa kyseessä sitten ihmiset tai toiset koirat. Ruualla sen saa kaveriksi kuka vaan, ainakin niin kauan kuin ruokaa on tarjolla ;).

Agilityssä Tuike kisasi 2-luokassa, jossa nollia löytyy useampi. Valitettavasti Tuiken polvesta leikattiin traumaperäinen patella luksaatio ja sen takia se joutui jäämään eläkkeelle agilitystä, yhtä nollaa vaille kolmosiin nousseena. Lisäksi Tuiken selässä todettiin spondyloosi sen ollessa 8-vuotta, mikä edelleen vahvisti eläkepäiviä ja toi myös vähän selvyyttä esim. agilityssa esiintyneeseen pujotteluongelmaan.

 Agilityn tilalle ollaan kehitetty muita lajeja ja Tuike on saanut harjoitella mm. MEJÄä. Tokossa Tuike kisaa voittajaluokassa, ensimmäisenä japsina yli 10 vuoteen. Rallytoko on uusin aluevaltaus ja se sujuukin tokokoiralta mainiosti. Tuike hurmaa iloisella ilmeellään ja täpäkällä menollaan. Edelleen siitä kysytään säännöllisesti, että minkä ikäinen pentu se on. Se on aina täynnä virtaa ja tekemisen intoa.Tuike on tulta ja tappuraa, taistelutahtoa, itsepäisyyttä ja vauhtia. Sellainen pieni hömppä prinsessakoira. Ja välillä pieni kainalokoira, joka nuolee naaman ja nauttii kun pääsee ihan itsekseen treenaamaan tai lenkille. Pääasia sille on että saisi olla aina mukana, oman perheen kanssa.