Viima

FI MVA TK1 Tuulenkuun Ihan Tosi "Viima"

Rotu: lapinporokoira


Syntymäaika: 12.2.2006


TOKO: TK1 (3xalo1), kisaa AVO (paras tulos AVO2)

Rallytoko: 1xhyväksytty tulos alokasluokasta 77p.

AGI: maxi1 (2xLUVA)

MEJÄ: AVO1

NÄY: FI MVA

LTE: Hyväksytty (+82p. laukausvarma)

MH: Hyväksytty 16kk iässä


Viiman saavutuksia:

Lappalaiskoirien ALO-rotumestari 2009

Jyväskylän Agility Teamin Vuoden Tokotähtikisan 2. vuonna 2009


Laumaan kaivattiin isompaa koiraa, mukavaa harrastelukaveria ja päädyimme rodussa lapinporokoiraan. Tuulenkuun kennelistä löytyikin mukava pentue ja niin kotiutui Viima.

Viima on iloinen, hyväntuulinen, rauhallinen ja ystävällinen kaveri. Sen kanssa on saanut opetella lähestulkoon kaiken uudestaan, niin erilainen ohjattava se on lajissa kuin lajissa verrattuna Tuikeen, mutta kun yhteistyö pelaa niin se pelaa. Silloin kun Viima jostain asiasta tykkää, niin se tykkää todella ja samoin silloin kun se jotain inhoaa niin se myös todella inhoaa.

Viiman elämässä tärkeintä on hyvä ruoka, pehmeät sängyt ja siihen päälle sopivasti metsässä samoilua ja kenties lintujen jahdistusta, niin kaikki on hyvin. Kun se on hyvällä tuulella, niin häntä heiluttaa koiraa yhdistettynä hyväntuuliseen örinään. Viiman pystyy iltaisin paikantamaan sängyn alta kysymällä "Missä Viima?" ja saman tien alkaa kuulumaan hännän paukutus.


Viima on hassu yhdistelmä nöyryyttä, itsenäisyyttä, saalisviettiä ja itsepäisyyttä. Se on todella ihan omanlaisensa koira. Kertakaikkisen ihana paketti, meidän symppis hännänheiluttaja, ja välillä myös sopivasti hermoja kiristelevä, ettei elämä mene liian tylsäksi harrasteiden parissa. Siinä on jotain sellaista lappalaista mystiikkaa, välillä tuntuu että se ymmärtää kaiken - mutta välillä jättää ihan tahallaan ymmärtämättä...

Tokossa Viima kisaa avoimessa luokassa. Agilityssä Viima starttasi virallisissa kisoissa 2011 kypsässä viiden vuoden iässä. Viima kisaa agilityssä siis maksi1-luokassa, jossa plakkarissa on kaksi nousunollaa. Agilityssä Viima ei nopein koira, mutta se on hyvin varma, eli virheitä ei juuri satu. Viiman harrasteisiin kuuluu myös jälki, erityisesti verijälki on Viimalle ominaista hommaa. Vuonna 2011 aloitimme kisaamisen myös tässä lajissa ja jatkossakin meitä tullaan näkemään metsässä rämpimässä. Näyttelyissä Viima on käynyt sen verran että täytettyään 2-vuotta siitä tuli myös FIN MVA. Se onkin meidän perheen kauneusprinsessa.