keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Eilen ja tänään

Eilen päästiin pitkästä aikaa VEPE-treeneihin. Aloitettiin veneen haulla, joka ei tänään sujunut kovinkaan hyvin. R leikki hyvin köydellä ja lähti hyvin hakemaan, mutta kun veneen paino nykäisi, niin päästi irti, eikä oikein halunnut ottaa köyttä enää uudestaan. Tuntui muutenkin että ei ollut ihan parhaassa fiiliksessä ja usko ei sitten riittänyt. Helpotettiin hommaa ja Rieha haki pelkkää köyttä, jossa oli perässä painona kanisteri. Tämän hakeminen onnistui hienosti. Nyt vaan pitää helpottaa sille paljon, että saa itseluottamusta hommaan.

Toisena liikkeenä tehtiin esineen vienti. Vesa oli veneessä ja mie rannalla. Tarvitsi useamman käskyn lähtöön, mitä ei aiemmin ole ollut, mutta esineen vei hyvin kolmeenkymppiin. Tajusin vasta jälkikäteen, että aiemmin mie olen ollut veneessä ja niin se varmaan kannattaa tehdä jatkossakin, minulle päin se luultavasti lähtee hanakammin. Muutenkin pitäisi tässä lajissa selkeyttää toimintatapoja, nyt mennää välillä vähän liian ex tempore-meiningillä.

Tänään ajeltiin Vihtavuoreen treenaamaan. Tuiken kanssa tehtiin rallytokoa, suunnittelin sille pienen radan, jossa kaikenmoista ja törppöjä siellä tällä häiriönä. Tuike suoriutui tästä tosi hyvin ja teki ihanalla asenteella. Hyvähyvä!

Riehan kanssa aloitettiin seuruulla, jossa oli asenne kohdillaan. Hieman liikaakin, kun meinasi vähän painaa. Keskityttiin erityisesti tempon vaihtoihin ja niissä pään ylhäällä pysymiseen. Hidas kävely on minulla aika kökköä, pitäisi saada joku ulkopuolinen katsomaan miltä se näyttää. Seuruusta jatkettiin liikkeestä istumiseen, joka oli hieno.

Ruudussa annoin sen kerran bongata oma-aloitteisesti ja kerran vein lelun ruutuun ja mentiin sinne leikkimään kimpassa. Hyvä asenne! Sitten otettiin metallia, jossa sorruin jankkaamaan ja asennekin alkoi rakoilla. Rieha teki pari kertaa sitä, että meni kapulalle ja jäi sinne haukkumaan. Perhana. Koitin nollata ja siirryttiin tunnariin. Oma nousi hienosti, meni tosi ravilla, mutta se saa nyt olla niin. Kaksi toistoa tästä.

Lopuun kaukoja ja näissä ollaan edistytty niin paljon! Koitin kasvattaa matkaa koematkaa ja ongelmana oli enemmän se, että tarvitsi useamman käskyn seisomisiin, mutta ei se mitään, koska pysyi vaihdoissa paikallaan. Ja kun vähän treenattiin, niin alkoi myös reagoimaan käskyihin. Jee!

Päivällä kävin vielä tekemässä Rieskulle jäljen nurmikolle. Pituutta jonkin verran, namia joka askeleella, mutta väleissä muutamia tyhjiä. Hyvin sujui, pysyi jäljellä ja meno oli muutenkin ihan buenoa. Mutta on tämä vaan tylsää, mulla ei ole kyllä mitään intoa vetää näitä nurmikkojälkiä. Taidan olla kohta vaan ihan huono ohjaaja ja siirtää jäljen metsään ja alan opettamaan sille keppejä. Metsässä on sentään jotain äksöniä...

Tuike kävi korjaamassa Riehalta jääneet namit ja se olisi niin peltojälkikoira! Se meni joka askeleen, nenä tikaten, rauhassa ja varmasti. Ihana pieni :D.

Ei kommentteja: