sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Piitkiä kaarteita, yliaikaa, mutta onneksi myös hyvää fiilistä

Tänään oli kotikisat, jossa juoksin yhteensä viisi rataa. Rieha starttasi agiuransa kolmella radalla ja Viima jolkotteli kahdella. Aika rankka rasti kaikinpuolin. Tutustuin rataan Riehan kannalta ja sitten välissä yritin miettiä, mitä teen Viiman kanssa. Viimalla olikin ehkä vähän ex tempore ohjausta. Yöllä näin painajaisia että myöhästyn kisoista (kellojen kääntö hieman jännitti) ja muutenkin uni oli jännitykseltä mitä oli. Siihen nähden yllättävänkin hyvää menoa ohjaajalta.

Rieha mitattiin alkuun ja maxihan se on, ihan selkeästi. Tuomarina oli kaikilla radoilla Rauno Virta ja mukavia ratoja olikin.

A-rata taisi mennä ihan harjoittelun puolelle. Riehalla oli ihan hyvä lähtö ja puominkin kontakteille taidettiin osua. Pujottelu oli ihan pro ja siitä laajalla kaarella tokaan putkeen. Näin itse kun Rieha meni putkessa kyljellään, taisi olla vähän liikaa keskipakovoimaa vauhdin huumassa... Videoltakin näkee, että tulee putkesta ulos vähän hassusti ja hyppää seuraavan erikoisesti. A:lla ei ollut kovin nätti kontakti ja siitä hyppäsi toosi laajalla kaarella muurin ja meni sitten ohi keinusta. Siinä tuli joku yhteisymmärryksen puute, enkä meinannut saada sitä keinulle ja siitä pari kiertoa. Lopun hypyissä näkyy taas se takaakiertojen treenaus, ei meinaa hypätä suoraan sitten millään (ja ohjaajakin on ehkä jo vähän luovuttanut). Kielloista siis HYL.



Viimalla oli tällä radalla hyvä meno ja oikein iloinen mieli. Se meni suurimmaksi osaksi laukalla, mitä nyt puomilla meinaa patsastella ravilla ja keinu oli myös hidas. Lopussa harmittava riman pudotus, ehkä vähän huono valssi siihen. Mutta oikein mukava rata Viimalle. Pikkaisen yliaikaa ja viitonen. Kontakteille pitäisi saada parempi motivaatio...



Sitten hyppäri, jossa meni vaan Rieha. Tässä oli jo parempaa menoa. Mokasin itse alun, kun jätin sen liian lähelle ja kun lähtee muutenkin matalana, niin rimahan sieltä tuli. Mutta hieno irtoaminen ekaan putkeen ja siitä hieno pujottelu ja irtoaminen putkeen ja seuraavaankin putkeen. Sieltä tulee ulos hyvällä kaarroksella, mutta sitten seuraavassa hypyssä kaarrattaa ihan hulluna (oisiko ollut menossa pujottelemaan?). 14-hypyltä kielto ja riman pudotus, kun korjaus on huono. Ihan sama kohta kuin edellisellä radalla, en vaan osaa linjata sitä oikein... Loppu hyvä. 15vp, ihanneajassa ei ongelmaa.



Sitten vika rata. Alku sujuu hyvin, olin itse asiassa suht tyytyväinen. Pujottelussa Riehalle tulee joku ajatusvirhe, pimeästä kulmasta uusintaan ja taas ei ongelmaa. Sen jälkeen taas kaarrattaa ja hypyn korjaus epäonnistuu ja rima tippuu, perhana. Ihan samoista jutuista nämä. Loppu ok, tosin loppsuoralla kiertää vikan hypyn, mikä oli aika jännä, kun noihin yleensä irtoaa. Tältäkin radalta 15vp ja ihanneaika alittui taas sähläämisestä huolimatta reilusti.



Viima oli tälle radalle lähtiessä ihan maissa. Sitä rupesi joku ahdistamaan ja ajattelin että lähteekö radalle ollenkaan. Siihen nähden lähti hyvin. Nyt oli jolkottelua mukana enemmänkin. Hypyille se aina lähtee innoissaan, mutta väleissä mennään ravilla. Loppuun saatiin hyvä vauhti, mutta ei se enää riittänyt. Nolla, mutta yliaikaa. Ei se mitään, pääasia että sain sen taas innostumaan ja sillä oli kivaa.



Sellaista siis. Paljon on Riehan kanssa tehtävää. On se vaan silti aika hurjan ihana ja tekee kyllä asenteella. Vauhti on huikeaa, vaikka kaarrattaakin. Kun ne saisi hallintaan, niin vautsi mitä menoa olisi. Kontakteja saa treenata myös. Ohjaaja on mitä on, mutta kai miekin jossain kehityn. Kieltämättä taas jännitti ja en saanut parasta raivoa päälle. Kassellaan taas kisoja, kunhan ehditään.

Ostin kisoista ihan uudet ruutumerkit- ja nauhat. Niitä himottaisi kyllä päästä testaamaan :D. Tokossa ei tarvii ohjaajankaan olla niin niin upee ja nopee :D.

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Tosi makeat kepit Riehalle on rakentunut! Innolla vaan uuia kisoja kohti :)