sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Paljon meininkiä ja vähän meteliä

Nyt aloitetaan tehokas voivoin treenaus Riehan kanssa. Tai sillähän on kaikki muut liikkeet kivalla mallilla paitsi kaukot ja tunnaria pitää vahvistaa. Tunnaria reenailtiinkin aamusta omassa pihassa ja oma nousi hienosti. Pidin kapuloiden joukossa nameja, että nenä aukesi ja toimi hienosti. Koitin jopa hieman nostaa sen virettä ja siitä huolimatta oma löytyi. Pakkohan se on opetella tämä tekemään korkeassa vireessä, se kun on kuitenkin Riehalla se todennäköinen fiilis kehässä. Tunnari on varmasti aika nopeasti koekunnossa.

Mutta ne kaukot. Miten voikin olla joku liike niin yöks. Siis ohjaajan mielestä, Riehastahan kaukot on sairaan siisti liike. Se on vaan niin pirun nopea ja innoissaan että en pysy sen perässä. Ja kun nämä vaatisivat sen miljardi toistoa. Vapaaehtoisia opettamaan innokkaalle kelpille? Ei vaan, kai se vaan täytyy vääntää ja jotenkin saada hulluna tarjoavasta koirasta irti jotain järkevää...

Illalla oli vuorossa treenit Doggiella kera Jennyn ja Annan. Rieha aloitti ekan settinsä jättävillä. Istuminen ja maahanmeno olivat priimaa, mutta seisomisessa meni pari kertaa maihin. Korjailtiin ja alkoi taas muistamaan. Kokonaisuudessa olen tosi tyytyväinen sen kykyyn erotella liikkeet, varsinkin kun ottaa huomioon treenimäärät. Pienellä työllä saadaan varmasti oikein pätevä zeta. Toisena liikkeenä tehtiin hyppynoutoa liikkurin kera. Alkuun hieman nyki liikkurin käskyillä, mutta nopeasti alkoi ottamaan kontaktia ja sain siitä palkattua. Itse nouto oli hirmu pätevä, hyvä vauhti ja luovutukset sujui.

Tuike tuli sitten hömppäämään. Tehtiin sivussa kaukoja. Ja jos Rieha on innoissaan kaukoista, niin sitä on myös Tuike. Se oli ihan mahdoton, teki vaihtoja ihan koko ajan, peruutteli ja heilutti häntää. Alkuun koitin saada sen vaan rauhoittumaan ja malttamaan hetken paikallaan jossain asennossa. Pikkuhiljaa saatiin jotain järkevääkin aikaiseksi. Hauska tuo peruuttelu, kun tarjoaa sitä joka väliin... Siitä muutamat metallin pidot, oikein hyvä ja reipas ilme, samoin seuraamiseen oli tyytyväinen (käännöksiä ja paikallaan siirtymiä).

Liikkuroituna tehtiin ensin hyppynouto. Viime aikoina T on herkästi reagoinut liikkuriin käskyyn, mutta treeni on tuottanut vissiin tulosta, kun nyt napotti hienosti vierellä loppuun saakka. Liike olikin kaikin puolin priima. Tunnari sujui myös hienosti. Se nuuski aika kauan kapuloiden ympärilllä, mutta oma nousi varmasti ja luovutus oli nätti. Pätevä pieni oli!

Riehan toinen setti aloiteltiin metallilla. Ensin vauhtinoutoja suoraan leluun, jotka sai Riehan fiiliksen aika kattoon. Kapula sinkoili ja Rieha sinkoili perässä, mitä enemmän kolinaa, sitä kivempaa! Siitä sitten pari luovutukseen saakka ja sujui tosi hyvin. Toisena liikkeenä tehtiin luoksarin stoppeja hypyn kautta. Tämä oli Riehasta tosi siistiä myös ja vire oli korkea. Seisomiset oli ihan priimaa, oikein kunnon lukkojarrutuksia. Maahanmenoissa jäi alussa herkästi puolitiehen ja korkeassa vireessä meinasi turhautua kun ei onnistunut eli alkoi komentamaan. Eikun uutta putkeen ja vaatimalla alkoi ne maahanmenotkin luonnistua.

Ihan mukava treeni ja palauttelua eilisisestä. Riehalla tuntui intoa riittävän. Hieman häiritsi se, että se koittaa nykyään komentaa niin herkästi liikkeiden väleissä. Tuohon pitää nyt oikeasti ottaa tiukka linja, koska se siirtyy kokeisiinkin. Vaikka onkin siistiä ja kivaa, niin tekemään komentaminen ei silti sovi. Tämä on kyllä selkeästi agin tuomaa hömpötystä, siellä kun saa radalla ihan huomaamatta komentaa ja ehkä siellä muutenkin sallii enemmän.

Ei kommentteja: