torstai 8. maaliskuuta 2012

Huisia treeniä

Riehan kanssa aloiteltiin uudessa ryhmässä, jonka vetäjinä toimivat Laura Mättö ja Jari Hokkanen. Varmasti antoisia treenejä tiedossa!

Odoteltaessa lämmiteltiin viereissä kentällä ja otettiin samalla vähän tokoa. Seuraamisessa oli aivan huikean hieno vire, tehtiin pitkää pätkää ja täyskäännöksiä. Ihan mahtista! Lisäksi tehtiin taas luoksetuloja, niissä hyvät eteentulot, eli eilisen eteentulotreeni toimi. Pikkaisen jättäviä myös, eikä niissäkään valittamista. Mikäs siinä tehdessä kun koira tekee ihan täysillä :).

Päivän ratatreeni oli tälläinen:


Päästiin aika hienolla menolla pituudelle saakka. Siinä en linjannut tarpeeksi ja Rieha meni edessä olleeseen putken päähän. Mutta olin huikean tyytyväinen alkuun. 2-hypyllä otettiin koira vastaan, merkattiin hyppy ja samantien lähdettiin etenemään kolmoselle (vissiin jonkinlainen jaakotus?). Ehkä mie olen vähän oppinut liikkumaan rohkeammin, koska tämä toimi ihan sikahyvin ja uskalsin lähteä liikkumaan heti kun koira ponnisti. Samoin 4- ja 5-hyppyille tehty sokkoleikkaus sujui tosi kivasti, kunhan vaan olin rohkeasti heti kääntämässä koiraa. Riehan kaarroksetkin oli hyvin hallussa kun olin ajoissa liikkeellä.

7-8 saatiin sujumaan myös, kunhan tosiaan linjasin putken jälkeen paremmin ja herättelin Riehaa kääntymään pituuden jälkeen. Siitä ehdin hyvin vastaanottamaan koiraa 9-hypylle vastakkaisella kädellä ja pakkovalssilla putkeen. Keppikulma oli suht haastava, mutta R handlasi sen joka kerta erinomaisesti. Siitä on tullut jo aika hyvä hakemaan pujottelua, pystyin hyvin lähettämään sen hieman kauempaankin. Koitettiin myös olisiko se kestänyt puolenvaihtoa kesken pujottelun, mutta se oli vielä liikaa. Samalta  puolelta siis vein ja siitä takaaleikkauksella 12-hypylle. Tässä kohden puolenvaihto olisi ehkä toiminut paremmin, koska irtoaa niin hyvin, niin takaaleikkauksella haki sitten herkästi jo putkea.

Kulman hyppykimaralle haettiin jonkin verran ohjausta. Lähinnä siis sitä omaa liikettä. Tämä tehtiin sokkareilla 13- ja 14-hypyille. Kyllä sai ohjaaja vääntää ja olla rohkea. Rieha kyllä lukee noita erinomaisesti, kunhan vaan olen selkeä, eli myös muistan kääntää katseen jne. Tuntui että opittiin tässä tosi paljon! Loppusuoran se meni ongelmitta, ohjailin oikeastaan ihan takaa ja kyllä se kääntyy, vaikka edellä meneekin.

Tosi kiva treeni ja paljon ideoita!

Ei kommentteja: