perjantai 30. maaliskuuta 2012

Agimielen parannusta ja huikean hienoa tokomenoa

Riehan kaukojumppa on kivalla mallilla. Olen koittanut nyt ajaa sisään käsimerkkejä lyhyeltä matkalta, saa nähdä mihin päädytään. Tänään tehtiin pihalla kolme toistoa tunnaria ja meni aikalailla nappiin. Kasvatin matkaa lähemmäs koematkaa ja oma nousi joka kerta hienosti. Kapuloiden joukossa oli edelleen muutama nami, mutta kun haistaa omaa, niin namit unohtuu ja nostaa heti varmasti. Otin ekan toiston suoraan palkkaan ja kahteen muuhun tehtiin luovutus. Hieno ilme oli, eikä mällännyt. Selkeästi alkaa varmuutta löytyä!

Illalla oltiin oman ryhmän agitreeneissä ja ekaa kertaa Lauran koutsattavana. Viereinen kenttä oli vapaana, joten tokoteltiin ensin hieman. Hyppynoutoa tehtiin sekä metallilla että että puisella kapulalla. Huikean hienoa menoa! Kaksi toistoa kummastakin, metskun kanssa meni ekalla hypyn ohi, mutta muuten hienot ja hyvät hypyt. Vauhti oli aivan loistava, ei voisi enää innokkaammin suorittaa. Siitä huolimatta nostaa aivan priimasti, kiertää taakse ja vauhti ei juuri edes hidastu. Luovutukset oli puisen kanssa täydellisiä, metskulla tuli pientä pomppua irtiotossa, mutta rauhoitin tilanteen niin sujui. Huisin hieno ilme!

Luoksarista tehtiin parit stopit. Maahanmeno oli aika kiva, ehkä ihan hinasen saisi olla vielä nopsempi. Mutta tuli hyvällä tempolla ja meni lähestulkoon samantien maahan, eli ei ollenkaan paha.

Sitten päivän treeni:


Teemana oli persjätöt, joita tehtiin 4-hypylle ja 7-hypylle. Alun kiepautus oli Riehan kanssa suht haastava, koska se luki 2-hypyn jälkeen edessä ollutta putkea. Jos jäin yhtään katsomaan ja ihmettelemään, niin siellähän se oli. Kun uskalsin liikkua heti kakkosen jälkeen, niin Riehakin tuli mukana, vaikka vähän kaarratti putken suuntaa. Persjätön ehdin tekemään hyvin kun olin ajoissa liikkeellä. Putkesta ulos tullessa oli tärkeää ottaa koira hypyn yli kontaktiin, muuten paukkasi siitä ohi. 10-putkeen mentiin aika hyvin, varsinkin jos vähän linjasin ennen 9-hyppyä.

11-12-pätkä oli haastava, R hyppää herkästi niin pitkälle että se piti ottaa kunnolla haltuun että sai kääntymään. Tämä toimi itse asiassa ihan ok. 12-hyppy oli hauska, koitin pyöräyttää koiran siivekkeen ympäri, mutta R hyppäsi tosi herkästi hypyn edes takaisin. Tuplakädet mukaan ja rauha ohjaukseen, niin sain sen jopa kääntymään.

Puomilla oli ylösmenossa hieman taisteltavaa, mutta Laura antoi hyviä vinkkejä. Voisin antaa koiralle enemmän tilaa ja jättää ehkä ylösmenolla namipalkan kokonaan. Se ei yleensä kauhean mielellään syö siinä namia, koska odottaa vaan lupaa mennä ja kerää sitten siinä hulluna painetta. Ihan hyvä ajatus. Alasmeno sujui ok. 14-hypylle hyvä irtoaminen ja pujottelu löytyi hyvin. Oikealta ohjatessa pujotteluun on tullut nyt jäkki viimeisillä kepeillä, joten otettiin siihen yksi ohjuri ja sen kanssa sujui hyvin.

Aika mukava treeni, viime kerran epätoivoon verrattuna :). Saatiin hyviä vinkkejä ja oli tosi kiva kuulla että Laura oli käynyt katsomassa meidän kisaradat, siellähän ne meidän ongelmat paljolti näkyy.

Loppuun tehtiin vielä hyppytekniikkaa perussarjalla. Riehalla oli hieman roiskimisen makua, on tehnyt paljon paremminkin. Mutta ei ihan vähään aikaan olla hyppytekniikkaa otettu, pitäisi pitää sekin treeneissä mukana kautta linjan.

Ai niin, eilen käytiin taas uimassa. Tuike oli aivan superpätevä tällä kertaa. Keksittiin miten se lähtee parhaiten eli sitä ei vaan saa päästää liian ylös. Pienestä ramppi on vähän jännä, mutta kun saa lilliä vedessä, niin lähtee tosi hyvin. Kreisi-Rieha ui taas vartin lepäämättä ja Viima pää kiinni Anskun kädessä tupla- ja triplakierroksia.

Ei kommentteja: