lauantai 1. lokakuuta 2011

Tapahtumarikas päivä; Viima lappalaisten kokeessa ja normisähläystä

Tänään oli vuorossa Lappalaiskoirien rotumestaruustoko, johon osallistuttiin Viiman kanssa avoimessa luokassa. Ei olla treenattu ja se näkyi hyvänä fiiliksenä, mutta ehkä hienoisena epätarkkuutena :D. Mutta saatiin meidän tähän mennessä paras avoimen tulos 153,5p ja siis 2-tulos. Eli ei ollut kaukana se ykkönen, hitsi vieköön!

Parasta oli kuitenkin se, että Viima teki tosi kivalla ilmeella läpi koko kokeen ja itselläkin oli oikeasti mukavaa. Tämä on ihan uusi fiilis minulle, kaikkea sitä tuleekin eteen, kun vaan tarpeeksi jankkaa ;)!

Tuomarina Aino Juhantalo ja rivi oli tälläinen selityksineen:

Paikkamakuu 7: Viima ei ole ikinä istunut paikkamakuussa, mutta nyt se oli n. 20s ennen ajan loppumista alkanut rapsuttamaan ja noussut siitä istumaan. Voihan dääm, muuten oli ollut kuin sfinksi. Tämä oli oikeastaan ainoa liike, mikä harmitti ja ykkönen katosi siis tämän myötä...

Seuraaminen 9: Juhantalo tykkää Viiman seuraamista ja olihan se itsestäkin mukavan tuntuista. Kaavio oli aika pitkä, mutta Vimps jaksoi työstää tosi hienolla ilmeellä. Perusasennot ja käännökset oli kaikki hyviä, ainoa missä irtosi oli juoksupätkä.


Liikkeestä maahanmeno 5: Ohjaajan moka. Annoin kaksoiskäskyn, mutta kuulemma liian hitaasti. Nopeammalla käskytyksellä olisi ollut kasi, koska muuten oli ihan nappi.

Luoksetulo 9: Tuli kivalla tempolla kummatkin pätkät ja stoppi oli hyvä (ja käsimerkkikin kuulemma ok). Vino pa vähensi pisteitä.

Liikkeestä seisominen 10: Niin oli!


Noutaminen 8,5: Jee, meidän parhaat pisteet noudosta ikinä!! Se olikin iloinen, hieman saalisti ja viimeinen perusasento oli taas vino, eli siitä vähennykset.

Kauko-ohjaus 6,5: Alku oli tahmea, ekaan istumiseen kaksi käskyä, samoin ekaan maahamenoon. Mutta sitten porokoira muistikin homman nimen ja teki pätevästi.

Estehyppy 6,5: Kaksoiskäsky hyppyyn ja taasen se vino perusasento sivulla...


Kokonaisvaikutus 8: Eristyisesti ohjaajan kaunis käskytys sai kehuja.

Hirmu hyvä fiilis jäi!! Tuo perusasento on asia mitä pitäisi treenata oikeasti. Muuten meidän ei varmaan edes ihan hirveästi kannata treenata, fiilis säilyy paremmin ja perusjutut Vimps osaa. Hitsi, kun oli lähellä

Aamu oli muuten aika uskomaton. Olin taas liikkeellä 1,5h yöunilla 12h työvuoron jälkeen. Ajelin koepaikalle hyvissä ajoin, vain huomatakseni että kilpailukirja oli jäänyt kotiin... No, eikun hakemaan sitä kotoa 15km päästä, vain huomatakseni, että minulla ei ole avaimia mukana. No, sisko tuomaan vara-avaimia 10km päästä. Siitä ajoin kauhealla kiirellä takaisin koepaikalle läpi kaupungin ja olin paikalla n. 15min ennen luokan alkua. En ollut ehtinyt tämän hässäkän takia käyttää koiria kunnolla ulkona (alkuperäisessä suunnitelmassa tähän oli ruhtinaallisesti aikaa). Sisko oli ohimennen maininnut että Riehalla oli muuten eilen vähän maha löysänä, mutta unohdin sen aika nopeasti...

Kisapaikalle saapuessani ajattelin, että juoksen äkkiä kisakirjan ilmottautumiseen n.100m päähän. Tähän meni siis n. 2min. Palatessani autolle, huomasin heti että jotain oli pielessä. Viima istui kontin perimmäisessä nurkassa ahdistuneen näköisenä. Avasin oven ja vastaan lehahti tuulahdus paskaa. Rieha oli hyvin iloisena ja kontti paskassa (mm. kokoontaitettu retkituoli ihan siinä itsessään). Viima oli iloinen kun pääsi ulos, Rieha edelleen vaan iloinen, niin kuin aina... Sellaista siis, hieman tuntui jo siltä että kannattaako mennä koko kokeeseen :D. Iltapäivällä pesinkin sitten autoa painepesurilla...

Riehan vatsan löysyys oli ohimenevää ja treenailtiin vielä illa kotipihalla. Seuraamisessa juoksuun lähtöjä, edelleen jäävien erotteluja ja luoksetulosta sivulle tuloa. Loppuun vielä paikkamakuu n. 3min, joka hieno.

Ei kommentteja: