perjantai 14. lokakuuta 2011

Hyvä treeni ja huippufiilis!

Ihmisiä varmaan jo kyllästyttää tämä ainainen hehkutus, mutta kun se vaan on niin. Oli nimittäin taas niin makeat treenit, ettei tosikaan.

Niin, oltiin siis kisaryhmän treeneissä Vihtavuoressa. Rieha teki:

Kaukot: Avoimen kaukot parista metristä, takana liikkuri huitomassa. Eipä siinä ollut mitään, tosi tärpät ja hienot vaihdot. Kerran koitti ennakoida maahanmenoa, mutta muisti sen jälkeen taas hienosti odottaa käskyä. Liikkuri ei härinnyt.

Metallinoutoa: Tässä aloitus liikkuroituna, mutta otin suoraan leluun. Liikkuritreeni on aina plussaa, ettei ala reagoimaan käskytykseen. Yksi varastaminen tuli, en muistanut sanoa odottaa ennen liikkeen alkua. Sen jälkeen muistui taas sekin. Itse liike on niin mahtava, menee täysiä, mutta nostaa korrektisti ja nopeasti ja takaisintulo on yhtä nopea kuin menokin. Ihan mahtava! Otin vielä pari luovutustakin ja hienosti napotti metalli suussa.

Ruutua: Ei mitään apuja, suora bongaus. Erinomainen ruutuunmeno joka kerta. Hakee hyvin paikkaa ja pysähtyy terävästi. Kerran ennakoi maahanmenoa, mutta sen jälkeen taas hienoja seisomisia. Asenne, millä menee on aivan loistava!

Tunnaria: Tunnarilaudalla nelisen toistoa. Ekalla koitti maistella muita, sen jälkeen muisti nuuskia ja oma nousi ilman maisteluita sekä keskeltä että reunalta.

Paikkamakuun: Kahden muun koiran kanssa, parisen minuuttia. Kävin ekaa kertaa piilossa ja kesti sen hienosti. Hyvä ja levollinen makuu.

Seuruuta: Otin yhden pidemmän pätkän siankorvapalkalla ja se oli tosi hieno. Kontakti katkeamaton ja ilme kymppi. Ei siitä oikein muuta voi sanoa.

Tuike-pieni pääsi hömpöttämään. Tehtiin nimittäin Rally-Tokoa. Kaukalossa oli oikein Rally-Toko-rata, kyltteineen päivineen. Tämä olisi niin meidän laji, Tuike oli ihan innoissaan kun sai tehdä rennosti ja minä sain kehua ja kannustaa. Rataan kuului mm. seuraamista eri muodoissa käännöksineen, liikkeestä maahanmeno, törppöjen pujottelua, peruuttamista koira edessä, koiran kiertämistä jne. Olipa meillä hauskaa! Alettiin jo suunnittelemaan mummo-osaston kanssa kisaamista tässä lajissa :).

Lisäksi Tuike sai tehdä ruutua, siinä haettiin lähinnä oikeaa paikkaa. Loppuun Janne liikkuroi meille yhden tunnarin, joka oli ihan kympin suoritus. Hyvä pikku-T!

1 kommentti:

AnneW kirjoitti...

Kivalta kuulostaa teidän treenaaminen!
Hurahdin blogikiertokirjeeseen tapojeni vastaisesti, joten annan tässä sinulle tunnustuksen. Tee sillä mitä haluat :). Ohjeet meidän blogissa.