torstai 1. elokuuta 2013

Vaikeat jäljet, sujuvat tottikset ja agilityflow

Saatiin Hennalta myös Tuikkusesta pari loisto-otosta. Tältä näyttää veteraani-ikäisen valepennun rallytoko. Aika ihanalta.





Tuike on saanut taas niin paljon kehuja ulkonäöstään ja onhan se ehkä maailman söpöin lyhyessä turkissa. Mietin vielä, että pitäisikö se ajaa vielä kerran, niin pysyisi turkki kohtuudessa talvellakin. Tiheä se kuitenkin on, eli en usko, että tarvitsee pitkää päälliskarvaa lämmön eristykseen. Kunhan ei nyt ihan kalju ole.

Mummeli pääsi tänään Riehan agitreenien ohessa verestämään perinteisen tokon juttuja. Tehtiin noutoa, merkkiä ja ohjattua noutoa. Se teki tosi kivasti, merkkikin oli ihan täysin mielessä. Ohjattu oli vähän enemmän hakusessa, tuntui, että se unohti kapuloiden olemassa olon sillä aikaa kun meni merkille. Mutta kumpikin puoli nousi loppupeleissä oikein hyvin. Ja valepentu sai taas ihailuita yleisöltä :).
 
Riehan kanssa tehtiin lämppälenkin ohessa vähän tottista. Alkaa se 3-luokan tottis hieman jo kummittelemaan mielessä... Lähinnä siis ne jäävät juoksusta ja niitä nyt alettiin testailemaan. Maahanmenot sujui oikeastaan heti alusta. Seisomiset oli alkuun parempia, mutta loppua kohden niissä tuli valumista. Selkeästi on vaikeampaa pysähtyä napakasti, kun itse liikun nopeasti. Sitä täytyy siis treenata. Lisäksi heiteltiin vähän kilon kapulaa. Riehalla ei siinä ole ongelmia, suuremmat ongelmat on siinä, että saanko itse heitettyä sen tarpeeksi kauas. Siinäpä treeniä!
 
Agitreeneissä tehtiin tälläistä rataa. Pienesti muunneltu jostain 3-luokan kisaradasta.


Mulla oli oikeastaan koko radalle suht selvät suunnitelmat rataantutustessa, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Ilmeisesti alan oppimaan jotain Riehan ohjauksesta?

Ja itse ratakin meni aika hienosti. 7-hypylle asti päästiin ongelmitta, mutta siinä työnsin itse Riehan hypyn toiselle puolelle. Uusinnassa osasin liikkua paremmin ja päästiin jatkamaan. 8-11-pätkä oli taas parasta Riehaa, se irtoaa niin hyvin, pystyin leijeröimään muurin ja pujottelun ja Rieha vaan porskutti menemään. Tästä johtuen ehdin hyvin odottelemaan 12-hypyn taakse ja siitä oli helppo laittaa putkeen.

15-hyppyä jouduttiin treenaamaan jonkin verran. Yritin siihen ensin viskileikkausta, mutta siinä R valui ja lukitsi herkästi 17-hypyn. Päädyttiin sitten alkuperäiseen suunnitelmaan eli niisto-sokkariin. Pienen hionnan jälkeen se sujui tosi hienosti. 17-hypylle saksalainen ja siitä A:lle. Loppu sujui hyvin. A:lla sillä oli hieman himmailua alastulossa, sitä pitäisi jaksaa käydä treenaamassa. Mutta kokonaisuutena ihan huippuhyvä fiilis!

Käytiin tekemässä samaa rataa myös Viiman kanssa. Se ei ole käynyt hallissa pitkään aikaan ja alkuun sitä vähän jännitti, mutta reipastui koko ajan. Tehtiin rataa ensin pätkittäin ja lopuksi koko rata. Viima oli niin reipas! Vauhti ei aina päätä huimannut, mutta eteni suurimmaksi osaksi laukalla (putkiin se aina hidastaa raviin) ja se oli niin innoissaan! Päästiin puhtaalla radalla A:lle saakka, siitä se tuli ohi, kun ei ole niin estehakuinen kuin Rieha. Mutta oli se vaan pätevä ja ihanaa, kun se oli niin iloisena! Vaikka sen kanssa ei koskaa kisatykkejä ollakaan, niin tulee vaan niin hyvä mieli, kun toinen onnistuu. Se kai se tässä koiraharrastuksessa on se tärkein ydin!

Kävin vielä treenien jälkeen tekemässä Viimalle reilun 400m verijäljen hautumaan. Kello oli jotain 22.30 ja ajattelin, ettei metsässä varmaan ole ketään. No, olihan siellä, koiran ulkoiluttaja. Sainkin sitten jäljelle seuraksi kaksi innokasta, mutta kilttiä koiraa. Omistajan kanssa juteltiin hetki ja toinen koirista yritti syödä verisienen pariin otteeseen :D. En stressannut, ajattelin vaan, että onpahan kerrankin kunnon häiriöjälkiä, jotka tiedän itse. Jäljet siis tokalla suoralla, eka ja kolmas pätkä mentiin ilman seuraa.

Tänään aamulla ajettiin n. 13h vanhentunut jälki. Viima oli ihan innoissaan lähdössä ja aloitus sujui tosi hyvin. Eka suora mentiin varmasti makuulle saakka. Siinä pysähdys ja tokalle suoralle varmasti. Se oli Viimalle jopa erinomaisen hyvä kulma. Sitten tultiin niille harhajäljille. Viima ylitti minusta sen pahimman paikan todella hyvin, mutta sitten ennen tokaa makuuta se merkkasi jäljelle ja meni yli kulmasta. Olisiko siinä sitten koirat kuitenkin käyneet? Eli tokasta makuusta mentiin yli. Hukkaa ei kuitenkaan tullut, Viima työsti koko ajan ja palasi kolmannelle suoralle nopeasti. Siitä mentiin varmasti kaadolle saakka.

Vaikka jälki oli vaikea, niin Viima työskenteli hyvin. Ihan saa olla tyytyväinen. Toivottavasti ehditään vielä käymään jäljelle ainakin kerran ennen koetta!

Tallasin myös Riehalle jäljen. Siitä tuli tynkä, koska en tajunnut, että metsäplänttiä reunusti pururata joka puolella. Pituutta siis ehkä 250m ja silti mentiin ihan tosi lähellä pururataa. Kaiken kruunasi vielä se, että kolmas suora tuli melkein kiinni janaan. Eli ei kovin hyvin suunniteltu jälki. No, kaksi kulmaa ja viisi keppiä siellä oli. Ehti vanhentua n. 45min, kun käytiin lenkillä.

Riehalla oli testissä huskyvaljaat, aiemmin se on ajanut jälkeä tavallisissa y-valjaissa tai pannassa. En tiedä johtuiko siitä, mutta vauhti oli aika kova jo janalla. Juoksi laukalla merkille saakka, kiersi sen taakse, josta palasi takaisin ja nosti jäljen. Siitä edelleen hieman turhaan kovaa vauhtia jäljelle. Eka keppi nousi kuitenkin hienosti. Samoin eka kulma meni hyvin.

Toinen keppi löytyi suoraan, kolmas kierrättämällä. Sitten tulikin pientä hakemista, se kävi mm. kääntymässä siinä pururadalla, kun liinassa sinne ylti. Löysi kuitenkin vielä kulman ja lähti hyvin kolmannelle suoralle. Sitten se meni jotenkin ihan sekaisin, veti ihan jäljen ohi ja tuonne pururadalle. Kaksi viimeistä keppiä jäi siis metsään. Yritin vielä saada sitä etsimään viimeistä keppiä, mutta tosiaan oli vetänyt lopun niin lähelle janaa, että Rieha yritti uudestaan sinne. Siinä vaiheessa puhalsin pelin poikki, ettei vaan lähdetty uudestaan jäljelle.

Tein sille vielä pienen namitetun jäljen jonka päässä oli keppi. Siitä sai hyvän lopetuksen ja keppi nousi hyvin. Olisiko oikealla jäljellä ollut sitten niin pahoja harhoja, että sen takia ajatui viimeisellä suoralla ohi? Lisää treeniä vaan.

Jälkitilasto:

Matka 2550m
Kepit 39/44

Ei kommentteja: