sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ohjaustekniikkaa ja tottiksia

Heti alkuun täytyy pyytää Vimpsiltä anteeksi... Sen puiden tuijottelu olikin loppupeleissä perusteltua. Takapihalla ilmeisesti asuu orava. Se on aiemmin ilmeisesti vaan onnistunut pysymään piilossa meiltä ihmisiltä. En tiedä onko sillä ihan pesä siellä puiden latvassa, vai miksi se siellä viihtyy. Useamman päivän se kuitenkin on siellä Viiman ihmeteltävänä ollut. Siinä on kova homma porokoirakka seurata sen touhuja. Ollaan monesti aiemmin mietitty, että Viimalle pitäisi ottaa joku lemmikki, mitä se voisi seurailla ja nyt sillä on oma pihaorava!

Perjantaina oli Ohjaustekniikkakurssin toinen osa ja voi pojat, me taas opittiin paljon! Rata oli tämmöinen ja siellä harjoiteltiin jos jonkinmoista kuviota.


 Kuviot oli tänään:
4-5 vippaus
5-6 linjamerkkaus
7-8 sylivekki
12-13 japanilainen/pakkovalssi-jaakotus
15 putkijarrutus


Vippaus oli alkuun haastava. Rieha reagoi niin pieneenkin ohjaukseen, eli sai olla todella tarkkana ajoituksen kanssa, muuten se oli joko esteen toisella puolella tai sitten käännös oli myöhässä ja se hyppäsi hypyn takaisinpäin. Lopulta sain sen onnistumaan ja Rieha kääntyi sillä hyvin.

Linjamerkkausta tehtiin jo viimeksi, eli sillä käytiin merkkaamassa koiralle hyppylinja 6-hypylle. Kädet helikopterina ja liikkeelle ennen koiraa.

Sylivekki tehtiin samansuuntaisesti riman kanssa ja lähellä hyppyä, ohjaten kummallakin kädellä hypyn yli. Tämä toimi hyvin.

Pujottelun avokulma käytiin auttamassa ja Rieha pujottelikin todella hienosti. Puhuttiin muutenkin pujottelusta ja siitä, miten koiralle pitää antaa suoritusrauha kolmen ensimmäisen ja viimeisen kepin aikana. Eli silloin ei saa ottaa etäisyyttä tmv., vaan niissä autetaan koiraa mahdollisimman paljon. Ihan hyvä pointti ja Julia sen hyvin näyttikin.

Japanilainen oli itselle uusi kuvio, käytännössä se oli ikään kuin pakkopersjättö. Se toimi Riehalla hyvin. Samaan kohtaan kokeiltiin myös pakkovalssia. Rieha tiesi jo tässä vaiheessa kuviot ja Julia meinasi kuolla nauruun, kun se kuulemma lähti hyppäämään niin pienestä vinkistä ettei tosikaan.

Erikseen treenattiin vielä pyöritystä ja sylikäännöstä yhdellä hypyllä. Pyöritys ei ollut yhtään Riehan juttu, se vaan kertakaikkisesti lähti niin isolla kaarella. En usko, että sen kanssa kovin äkkiä tuollaista käyttäisin, joku muu kuvio toimisi varmasti paremmin. Sylikäännös tehtiin vaikeasta kulmasta ja sitä en meinannut saada onnistumaan millään. Suoremmasta kulmasta Rieha sen osaa, mutta tuossa kääntyminen oli vielä vaikeaa.

Kiva kurssi ja paljon opittiin! Joten noihin kuvioihin on alkanut tulemaan ihan eri lailla sellaista levollisuutta, siis omalle kohdalle. Sen kautta ehdin paremmin ja ne sujuvat paremmin. Mukavata :).

Ennen agia treenattiin myös hiukan tokoa ja tottista Miian ja Tarjan kanssa. Juoksusta jäävät oli taas työn alla. Maahanmenot oli hyviä ja seisomissakin oli editystä. Ohjatusta tehtiin kumpikin suunta ja ne sujui aivan superisti! Riehan asenne oli just, eikä melkeen, on se aika hieno. Tunnari tehtiin liikkuroidusti, pientä varmistelua oli, mutta aika varma kuitenkin. Loppuun vielä pari eteenmenoa, joissa hyvä suora eteneminen.

Lauantaina ajelin katsomaan palveluskoirien SM-kisaa Tampereelle. Halusin tietysti nähdä Riehan sulhasmiehen Timin ja lisäksi paikalla kisasi useita treenikamuja. Oli tosi kiva reissu ja oli ihan mahtavaa nähdä tuttujen ja tuntemattomien upeita suorituksia. Puhuttuakin tuli niin paljon, että oli ihan hyvä ajella yksin kotiin ja olla hiljaa :D. Hattua nostan kaikille tuolla kisanneille, pk-lajeissa mitataan koiran ominaisuuksia niin monella tasolla.

Tim edusti kisoissa ainoana kelpienä ja teki kyllä hienoa työtä. Tottiksen tuomari oli tiukka (selkeitä eroja sielläkin näkyi tässä), mutta heidän meno oli tosi kivan näköistä. Loppupeleissä Tim ja Angelica sijoittuivat haussa sijalle 7., mikä on huikea suoritus kovassa seurassa. Aika hieno mies Riehalla!

Lisäksi meidän treenikamut Seija ja Tiina kisasivat Halti-suursnakun kanssa viestillä kultaa. Noin mahtavassa seurassa me saadaan treenata viestiä. Itsellekin iski kova kipinä. Ehkä jos kaikki natsaa, niin ensi vuonna kisoissa nähdään myös yksi black&tan-kelpie :)?


Rieha sai tuliaisiksi isojen palveluskoirien kapulan ja se oli aika supersiisti juttu!

Tänään treenasin Riehan kanssa kotipihalla vähän hyppytekniikkaa ja päälle vielä noita ohjauskuvioita parilla hypyllä. Otettiin eka takaaleikkauksia hypylle, sitten vähän saksalaista. Hyppyteeninä set pointtia, rimat suht korkealla. Hyvin kokosi minun mielestä painoa taakse.

Ei kommentteja: