sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Viimalle taas nollaa!

Tänään kisattiin äippäpäivän kunniaksi kotikisoissa. Kumpikin musta juoksi kaksi rataa, tuomarina toimi Tuomo Pajari.

Eka rata oli oikein kiva, suoraviivainen härpäke. Rieha starttasi ekana. Aloitus oli hyppy-rengas-kepit suorassa linjassa ja aika pienellä välillä. Rieha laskeutui renkaalta niin pitkälle, että oli käytännössä jo melkein pujottelun tokassa välissä. Eli olisi pitänyt osata hidastaa jo ennen rengasta. Eli pujottelusta virhe, uusi aloitus oli priimaa. Pujottelun jälkeen se sinkosikin jo väärälle esteelle ja siitä hylky. Tämän jälkeen saatiin itse asiassa aika hyvää rataa, ei vissiin tullut enää virheitä. Ja lopun vaikea suora, jossa oli pussilla ansapaikka ja kunnon vauhtisuora putki-pussi-putki-hyppy saatiin sujumaan hienosti. Eli päästiin ainakin puoli rataa hyvässä yhteisymmärryksessä :D.

Viima lähti samalle radalle hieman kohmeisesti, se ei tykkää kun pujottelu on noin alussa, kun ei ole ehtinyt vielä vauhtiin. Eli pujottelu oli aika hidas. Mutta siitä vauhti lähti vaan kasvamaan ja lopputulemana oli puhdas rata ajalla -6,46 ja samalla LUVA sijoituksella 2. Ihan mahtavaa, Vimps oli niin hieno! Se on niin varma ja vauhtikin oli oikein mainio kun ottaa huomioon tuon hitaan pujottelun. Se oli siis meidän toka nousunolla ja kyllä oli porokoira taas niin tyytyväinen itseensä :).

Toka rata oli huomattavasti haastavampi ja jo rataantutustumisessa tiesin että Riehan kanssa tulee olemaan vaikeaa. Alussa oli heti hyppy-suora putki, josta piti kääntyä jyrkästi oikealle, kun samaan aikaan edessä oli pussin suu. Huhhuijaa, vaikka kuinka yritin putkijarruttaa, niin R ampaisi putkesta juuri niin pitkälle että ehti työntää kuononsa pussiin ja siitä hylky. Sitten homma lähtikin aivan lapasesta. Seuraavilla hypyillä törmättiin toisiimme, samalla onnistuin potkaisemaan Riehaa, niin että ulahti ja sen jälkeen antoi palautetta hyppäämällä päin ja räyhäämällä. Vauhtia se ei hidastanut, siitä se ehti juosta väärään putken päähän. Seuraava ihan mahdoton kohta oli hyppy-hyppy-pussi suora, josta piti kääntyä voimakkaasti oikealle. Mie olin niin perässä että ei ollut mitään tsäänssejä. Sitten siinä tuli vaikka mitä ja käveltiin sitten radalta pois. Että semmoinen rata se, jos ekalla saatiin jotain sujumaan, niin tällä ei niin tasan mitään :D.

Viiman kanssa mentiin radalle ja ajattelin lähdössä oikein yllyttää sitä tuohon suoraan putkeen. Samaan aikaan kun juttelin Viimalle että katso, mennään putkeen jne., niin putken takana kävikin ratatyöntekijä korjailemassa esteitä. Tajusin heti, että eihän Vimps katso putkea, vaan ratahenkilöä ja oikein näki kun sen silmät kirkastui: "Tuolla on ihan varmasti joku tuttu!". Tiesin heti että ratahenkilöä mennään moikkaamaan ja sinnehän se sitten putkesta ampaisikin (vauhti oli kyllä hyvä) ja kävi pyörittämässä pyllyä. Siihen tuhraantui sitten sen verran aikaa, että vaikka muuten rata oli puhdas, niin yliajalle mentiin.

Mutta olipa kakkosiin nousu lähellä, ilman tuota omaa mokaa olisi hyvinkin ollut mahdollista. Vimpsillä on kyllä nyt hurjan hyvä fiilis, ihanaa!

Rieha taitaa jäädä nyt kisatauolle. Katsellaan sitten syksyllä omissa kisoissa taas lisää, jos vaikka saisin sitä paremmin hanskaan. Viiman kanssa olisi kiva kisata, kun sillä on noin hyvä fiilis, mutta toisaalta jännittää lähteä muualle kisaamaan. Toisaalta kesällä on taas niin paljon kaikkea muuta, että ehkä me maltetaan odotella sinne syksyyn.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vimps on ykkönen!