perjantai 25. toukokuuta 2012

Kuivaa ja märkää treeniä

Tänään olikin ihanan kesäinen keli. Vaikka kieltämättä treenaamiseen ei ihan niin paljon lämpöä tarvitsisi... Rieha ei kauheasti kuumalla menoa rajoita ja se vetää itsensä herkästi ihan piippuun riehumalla normaaliin malliin. Eli ohjaajan pitää osata myös säädellä tekemistä ja taukoja. Rieha vetäisi varmasti itsensä lämpöhalvaukseen jos sen kanssa vaan jatkaisi ja jatkaisi esim. lelun heittelyä.

Kuumasta huolimatta mentiin kisatokoryhmän treeneihin, johon saatiin seuraksi Anna ja Maarit. Rieha teki ihan ekana luoksarin stoppeja kahden lelun pelinä. Näitä en kuumuuden takia viitisinyt jankata, tehtiin joku kolmisen stoppia, joissa oli hyvä etupään käyttö ja that's it. Sitten siirryttiin kaukoihin, joissa Maarit toimi häiriöihmisenä. Hyvin pääsin puuttumaan pään kääntyilyyn ja hyvin oli kuulolla sen jälkeen, eli ekat istumiset sujui. Sitten tehtiin noutoa, joissa luovutuksen sätkintä on jäänyt vähemmälle ihan parin treenin jälkeen. Sen sijaan nyt mälläsi kapulaa pariin otteeseen tuonnissa. No, seuraillaan yelistyykö tämä vai oliko joku hetken päähänpisto. Muuten meno oli hyvää.

Paikkamakuu tehtiin Ruun ja Pipsan välissä. Ihan hyvin makasi, hieman oli nuuskinut jossain vaiheessa. Mutta ei helpoin makuu tämäkään, lemppari-Ruun ja ei-niin-lemppari-Pipsan keskellä :D. Siitä tehtiin vielä vähän jääviä, joissa ok meno, seisomisessa tuli hieman teputusta, mutta hain enemmänkin erottelua maahanmenon ja seisomisen välillä. Lisäksi treenattiin liikkeiden välissä palkkailua ja siinä sitä että R saisi vähän hypätä minua vasten, mutta ei haukkua. En tiedä onko mitään järkeä, mutta yritys ainakin hyvä :D.

Tuike teki taas rallyjuttuja. Sillä on jo tosi kuuma, onneksi toivottavasti ensi viikolla se pääsee taas kesätukkaan eli valepentu-lookkiin ;). Treenistä sen verran, että ai vitsi kun tykkään sen seuruuilmeestä nykyisin, tosi hyvää! Rallytemputkin alkaa sujumaan. Lisäksi koitettiin vähän luoksarin stoppeja, mutta niistä pikku-T oli sitä mieltä että mitkä stopit ja juoksi innokkaana vierelle :D. Hömppä, mikä hömppä :D.

--------------------------------

Illan treeni oli oikein sopivaa näin kesäille ilmalle. Vuorossa siis Riehan VEPE-kurssin osa 2. Olin itse mukana alussa, mutta sitten Vesku ja Rieha jäivät oman onnensa nojaan (ja hyvinpä nuo tuntuivat pärjäävän).

Alkuun Rieha teki veneestä hyppäämistä. Tehtiin niin, että mie jäin rantaa ja Vesku meni lähettämään veneestä. Matkana oli se alokasluokan matka eli vissiin 30m. R meni veneeseen mielellään. Ekalla kerralla epäröi hyppyä ehkä sellaisen 15s., kunnes lähti. Se hyppää vielä vähän epävarmasti ja siitä syystä sen korviin menee vettä, varmasti kun tulee varmuutta niin uskaltaa hypätä paremmin ja korvatkin säästyy. Toka hyppy oli ihan kympin suoritus, lähti ekalla kutsulla ja ihan saman tien. Ei varmasti paljon vaadi tämä, että tulee varmaksi.

Itse poistuin paikalta mutta olivat vielä treenanneet esineen vientiä ja veneen hakua. Esineen vienti on luultavasti Riehalle suht helppo juttu, nyt oli ollut jo ok mallilla. Se on vaan vähän turhan paljon oppinut siihen, että leluja ei tarvitse tuoda ihan käteen asti, kun niitä heitetään muutenkin. Eli oli herkästi tiputtanut esineen ennen käteen vientiä, vaikka muuten oli ollut hyvällä ilmeella. Veneen haussa eka kerta oli kuulemma onnistunut ihan hyvin, toisella kerralla oli päästänyt köydestä irti ennen rantaa. En usko että tuokaan paljoa vahvistusta tarvitsee. Varmasti meno paranee vielä jos pääsen itse mukaan apuohjaajaksi. Mutta hauska laji :D.

Ei kommentteja: