torstai 24. toukokuuta 2012

Ohjaustekniikkaa

Tänään vuorossa Lauran treeni, joka näytti suunnilleen tältä:


Tehtiin siinä siis kahta eri versiota ja teemana oli pakkovalssi. Eka pätkä oli numeroitu ja pakkovalssi tuli 2- ja 7-hypyille. Alun pakkovalssi sujui ihan ok. Enemmän ongelmaksi muodostui 4-hyppy, jonka R roiskaisi tosi herkästi alas. Se sujui paremmin kun vein sitä vähän pidemmälle ja annoin selkeän käskyn. Edessä oleva putki kai houkutteli niin paljon. Toka pakkovalssi oli haastavampi, R luki niin herkästi omaa ohjausta että jos olin myöhässä niin koitti kyllä tulla hypyn taakse, mutta sitten käänsi itsensä takaisin ja hyppäsi melkein vauhditta hypyn väärään suuntaan. Eli hyvin tarkkaa oli oman ohjauksen kanssa.

Aakkosellisella radalla tehtiin B-hypylle pakkovalssi-jaakotus. Tätä ollaan treenattu kyllä, mutta alkuun R lukitsi vaan rengasta. Oman liikkeen täytyy jaakotuksessa olla ihan tosi terävä ja eteenpäin suuntautuva että lähtee mukaan. Samoin kun lisättiin hypylle vielä suhina, niin R alkoi kääntymään paljon paremmin. Takaaleikkauksella putkeen, josta kiirehdin valssaamaan renkaan jälkeen. G-hypyllä meinasi taas kaarrattaa tosi voimakkaasti, mutta suhinan kanssa saatiin sitä pienemmäksi.

Vähän oli itsellä sellainen tehoton olo ja R painatti menemään niin että räkä vaan lensi. Jotenkin se yhdistelmä että mie olen ollut töissä 12h ja lähden siitä suoraan agitreeneihin ei ehkä anna ihan parasta lopputulemaa... Mutta saatiinhan me taas jotenkin sujumaan.

Tehtiin pihalla vähän tokoa myös. Kaukojen eka nousu oli hienolla mallilla kovassa häiriössä. Samoin rauhoitin noudon luovutuksia ja hyvin pysyi takapuoli maassa. Lisäksi vielä luoksetulon loppuja, joissa siis vahvistin eteentulosta sivulle menoa. Hyvä meno, käytti takapuolta tehokkaasti.

Ei kommentteja: