keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Vapaapäivän ajankulku

Eilen ehditittiin kaikenmoista. Aamulenkin yhteydessä tein Riehalle jäljen pellolle. Pitutta sille tuli 50-60 askelta ja laitoin yhden nappulan joka askeleelle. Se vanheni lenkin verran eli n. 45min.

R meni jäljelle hullua kiskontaa, mutta sain sen rauhoitetuksi istumaan ennen aloitusta. Parista ekasta askeleesta ryysäsi kuitenkin ohi ennen kuin nenä meni kunnolla maahan. Mutta sen jälkeen nenä pysyi maassa, eikä edes kiskonut pahemmin. Ideaa alkaa siis olla! Se ei ihan joka nappulaa syönyt, mutta suurimman osan kuitenkin (ja Tuike tuli perästä syömään loputkin, siltä ei jää yksikään huomaamatta).

Hyvällä menolla päästiin siis loppuun, itse asiassa olin ihan yllättynyt miten rauhassa se nyt malttoi mennä. Se olisi kovasti jäljestänyt myös minun poistumisjälkiäni pitkin, eli ei se ihan pössö tässä lajissa ole. Nyt pitäisi vaan miettiä miten sille opettaisi ilmaisun jäljellä.

---------------------

Illalla mentiin kisatokoporukan kanssa Vaajakoskelle uudelle nurmikentälle treenaamaan. Päätin että otan Riehalle avoimen liikkeet liikkuroituna ja koemaisena, että näen mitä on korjattavaa. Riehan vire oli tosi korkea, se oli aivan liekeissä. Tekeminen oli ilmeeltään niin kivaa kuin olla ja voi, mutta vire ehkä hieman teki sellaista ylimääräistä nyintää ja väleissä pääsi pari komennushaukkua, kun sitä liiallisesti hillutin. Mutta jos tälläinen ilme saadaan SM:iin niin en voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Seuraaminen: Pikkaisen pompotti etupäällään, mutta oli ihan innoissaan ja paikka oli muuten ok. Itsellä oli hieman vaikeuksia juosta kuoppaisella kentällä, mutta hyvin R pysyi mukana. Minusta 9-9,5 seuruu avoimessa.

Liikkeestä maahanmeno: Kympin liike, ei moitittavaa.

Luoksari: Ihan vähän oli nuuskinut ympärilleen jätön jälkeen. Mutta stoppi oli minusta hieno, ei ehkä ihan voimakkain mahdollinen jarrutus, mutta teki stopin heti ja kuitenkin selkeästi etupäällä. Eteentulo ja sivulle meno oli ok, ehkä jäi hinasen vinoon. Ehkä 9 tulisi tästä.

Liikkeestä seisominen:  Hyvä seuruu ja stop, pikkaisen oli niiannut kun menin sivulle, mutta jäi seisomaan ja vasta käskystä istui. En usko että siitä menisi vähennyksiä ja muuten oli hyvä liike.

Nouto: Erinomaisen hieno ilme, luovutuksessa nytkähti taaksepäin, sivulle tulo hyvä. Ehkä 9 tuon nytkähdyksen takia.

Kaukot: Jee, kympin kaukot! Häntä heilui ja se oli jotenkin supertäpäkkä. Hieman katseli vieressä seissyttä ihmistä, mutta meni silti maahan kun annoin käskyn. Nn tiedä olisiko reagoinut jos kyseessä olisi ollut istuminen Mutta tämä siis vain yhdessä siirtymässä, muuten oli hyvin kuulolla.

Hyppy: Hieno hyppy, mutta kolautti varpaita takaisin hypätessä. Siitä lähtee vissiin se -2p. Testailin tätä jälkikäteen ja kolautteli vielä pariin otteeseen, mutta sitten alkoi parantamaan. Vissiin istuu niin lähelle hyppyä, että siitä on vaikea lähteä. Tässä kävi kaksi pikkutyttöä ihastelemassa Riehaa ja kovasti kyselivät oisiko sitä saanut rapsuttaa. Rieha oli niin pro, vaikka se rakastaa lapsia yli kaiken, niin tekemistä eivät haitanneet millään lailla :).

Paikkamakuu 3min: Riehalle vaikea makuu, oli Narun ja Ruun välissä, lisäksi Raisa jäi näkyviin ja kävi välillä palkkaamassa Narua. Eli hieman Riehalla pää pyöri, mutta pysyi minusta täysin varmasti maassa (kurkin auton ikkunasta). Jollain tuomarilla saattaisi lähteä piste tuosta.

Mutta kokonaisuutena ei ollenkaan paha. Olen ihan tosi tyytyväinen jos näin menee SM:ssä, kyllä tuolla ihan reilu ykkönen tulisi. Mutta treenata pitäisi:
  • Jättöjä, ettei tule ylimääräistä nuuskintaa -> palkkaa satunnaisesti pelkästä jätöstä ja kaukoihin mennessä omasta käännöksestä
  • Noudon luovutus, ei nytkähtelyjä
  • Edestä sivulle tulot, ei turhia puolittaisia asentoja yhteenkään
  • Liikkeiden välit, että muistan olla hihkumatta ja hillumatta vaikka koira onkin super, ettei tule niitä ylimäääräisiä villihaukahduksia
Tuike pääsi kentälle myös tekemään rallytokojuttuja. Vahvistin sivulletuloja ja seuruun käännöksiä naksutellen, lisäksi niitä eteentuloja ja saksalaisia käännöksiä. Iloisella ilmeellä mentiin!

------------------------

Ennen tokoilemaan lähtöä olin käynyt vetämässä Viimalle verijäljen. Kotiin palatessa käytiin vielä ajamassa se. Pituutta sille tuli n. 600m ja se ehti vanheta n. 6h. Veri meinasi hieman loppua kesken viimeisellä osuudella, lisäksi se oli laimennettua.

Vimps nosti jäljen hienosti ja meni varmaa, kohtuu vauhdikasta menoa ekan suoran. Hieman ennen ekaa makuuta se kaarsi jäljeltä ohi, syynä läheltä löytynyt peuran tmv. jalka, jonka päällä Vimps kävi pyörimässä. Siitä pyöri tiensä takaisin jäljelle ja ekalle makuulle, jonka merkkasi ok. Siitä jatkoi matkaa suoraan, eli ei kääntynyt kulmalle. Nopeasti kuitenkin kaarratti itsensä vasemmalle ja jälki löytyi taas. Toka makuu meni myös ok, mutta teki taas saman kuin ekalla, eli ei tehnyt kulmaa makuulta, vaan meni yli josta kaarratti vasemmalle ja takaisin jäljelle. Viimeinen suoraoli selkeästi haastava ja tuntui että loppuvaiheessa se meni ilmavainulla Veskun ja muiden koirien hajun perässä (odottelivat siis lähellä jäljen loppua). Tästä syystä kaarratti sitten ohi kaadosta. Kyllä sekin sieltä sitten löytyi, mutta tuo loppusuora oli nyt vähän liian haastava.

Kulmia pitäisi kyllä treenata Viiman kanssa. En tiedä ehditäänkö ennen ensi viikon koetta, sinne on vaan nyt mentävä näillä mitä on.

Ei kommentteja: