keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vimps pökkyrässä, treeniä ja videota

Viima kävi tänään eläinlääkärissä steriloitavana. Pitkään pohdittiin kasvattajan kanssa pennutustakin, mutta kaikkien elämäntilanteiden takia päädyttiin nyt tähän ratkaisuun. Viimassa ei itsessään siis ole mitään vikaa, päinvastoin. Sillä on kuitenkin keskivertoporokoiraa enemmän tuloksia, sekä tietoa luonteesta ja se on ollut koko ikänsä terve. Lisäksi se on aivan täysipäinen koira arjessakin. Mutta aina ei pennut suunnitelmiin mahdu ja onhan Viiman sisaruksista parikin jatkanut sukua. Ja asiaan vaikutti myös se, miten paljon porokoirapentuja nykyisin tulee. Minkäänlaisia kompromisseja pennunottajien kanssa kun ei kuitenkaan haluaisi tehdä. Pentujen sijaan Vimps saa tulevaisuudessa harrastaa toivottavasti entistäkin innokkaammin, kun hormonien aiheuttamat mielialan vaihtelut jää pois :).

Sterilisaatio tehtiin tähystyksessä, eli toipumisen pitäisi olla vielä nopeampaa kuin tavallisessa leikkauksessa. Vimps oli ihan pökkyrässä kun sen hain, häntä heilui, muttei olisi millään pysynyt pystyssä. Nyt se nukkui pari tuntia ja meni ihan omin jaloin ulos pissalle. Vielä ei ainakaan ole itkenyt yhtään, häntä vaan heiluu edelleen :).

Sillä aikaa kun Vimps oli lääkärissä käytiin hallilla Tuiken ja Riehan kanssa. Saatiin seuraksi Anne ja Aino-bc. Anne myös kuvasi vähän treenejä, tai siis niin kauan kuin kamerassa riitti akku. Riehan kanssa tehtiin alkuun pujottelua neljällä ohjurilla ja puomia. Pujottelussa välillä hyvää, välillä huonompaa keskittymistä. Puomi sen sijaan sujui hyvin.

Sitten tokohommat:

Merkki&ruutu: Rieha löytää kummankin kyllä erinomaisesti, se on ihan nero tuossa. Merkillä tarjosi kerran jotain ihme puoli-maahanmenoa, muuten paikka oli hyvä. Ruudussa jäi hieman etureunaan, mutta on kuitenkin hyvin sisällä, joten en alkanut korjailemaan. Se kun kuitenkin stoppaa varmasti ja korjaisi kyllä paikkaa jos pyytäisin. Pitää ensi kerralla kuitenkin ottaa vaan paikan hakemista. Ilme oli taas kerran super!

Seuruu: Ilme tässäkin hieno, pikkaisen agiesteet vei huomiota jossain kohti. Askelsiirtymiä pitää treenata erikseen vielä paljon, niissä ei meinaa paikka säilyä. Suorilla meno on hyvää.

Videolle ei tullut seuruun häiriötreeni, mikä myös tehtiin. Anne siis huuteli erilaisia käskyjä ja Riehan piti seurata niistä huolimatta. Maahan- käsky oli paha, mutta suurimmaksi osaksi teki tosi hyvin ja pääsin palkkaamaan kun korjasi. Näitä lisää! 

Metallinouto: Hyvät nostot ja meni vauhdilla. Otettiin liikkuritreeniä, koska meinasi taas herkästi varastaa ylimääräisistä äänistä.



Hyppynouto: Tätä testattiin varmaan ekaa kertaa ja sehän sujui kuin rasvattu. R sanoi että hän osaa hypätä ja noutaa, niin eihän niiden yhdistäminen tuota mitään vaikeuksia...'

Luoksari: Tehtiin parit pakoonjuoksut viime treenin ohjeiden mukaan ja stopit sujui hyvin. Pitää muistaa treenata myös maahanmenoa, eikä aina seisomista näissä. Loppuun vielä yksi eteentulo ja se oli hieno.

Jättötreeni: Jätin siis Riehan ikään kuin luoksetuloon/kaukoihin ja Anne seurasi mitä tekee. Jos jäi hyvin, niin sai tulla suoraan leluun ja jos alkoi nuuskimaan, niin tuli kielto. No, eihän se nuuskinut nyt yhtään ja pääsi siis rallatelemaan lelun kanssa oikein urakalla.

Liikkeestä istuminen: No joo, tämä pitää treenata ensin kotona kuntoon :D.

Tuike käväisi hallissa myös:

Ruutu: Löytyi tosi hyvin ja stoppikin pelasi pienen mietinnän jälkeen. Loppuun yksi koemainen ruutu, joka oli oikein kiva.

Hyppynouto: Into oli kova ja meinasi varastaa. Kun malttoi odottaa ja palkkailin sitä siitä, niin kympin noutohan se on.

Seuruu: Tosi kiva ilme ja paikkakin säilyi. Voi kun se olisi aina kokeessakin näin onnessaan!

Liikkestä istu: Nappimenoa.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Kiitos seurasta! Oli kyllä avartavat treenit kaikin puolin ja sain myös teidän treeneistä loistavia vinkkejä, kunhan noin pitkälle joskus pääsemme. :) Mennään uudestaan joku päivä!

Ps. Ne sivulletulot onnistuivat illalla ja tänään tosi makeesti - ei tietoakaan siitä samasta pöllöilystä, mitä eilen hallissa. Ihme kakara...