sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viikonlopun kuulumiset

Meillä oli viikonloppuna vieraita. Parhaimmillaan kämpässä oli 6 koiraa ja 5 ihmistä. Koirat ei kauheasti olleet yhdessä, sen verran täpäköitä narttuja suurin osa. Riehasta on varsinkin kuoriutunut aikamoinen matami, ihan yllätyin miten tiukan asenteen se otti vieraisiin koiriin reviirillään. Onneksi on tuota tilaa ja saatiin viikonloppu sujumaan rauhallisesti koirienkin kesken. Sen sijaan ihmiset oli Riehasta aivan ihania ja kaksivuotiasta Luukasta olisi ollut aivan ihanaa hoitaa koko ajan. Jännä, miten nuo lapset aiheuttaakin siinä aivan extrahepulin, varsinkin jos yhtään itkevät niin Riehan naamasta oikein näkee, miten kauhean paljon se haluaisi mennä pussailemaan ja hoitamaan.

Tuike tapasi vanhan kaverinsa, Ella-beaglen. Pentuna ne olivat parhaat kaverit ja leikki sujui, beagle roikkui valkoisen pörröisessä hännässä ja kivaa oli. Kyllä ne näyttivät edelleen toisensa tunnistavan ja Tuikellakin häntä heilui, vaikka vieraat koirat ei juuri sellaista kunniaa pieneltä valkoiselta saa. Tokihan siinä samalla piti pitää jöötä, mihin Ella suostuikin vanhat tavat muistaen. Hauskat melkein mummokoirat :).

Ehdittiin kaiken muun kivan ohessa myös treenailla. Käytiin siis Hannan, Raisan ja koirien kanssa JATtilassa tekemässä vähän tokoa ja agia. Hannalta tuli hyviä vinkkejä tekemiseen. Vähän tuulia Etelän kouluttajilta siis ;).

Rieha teki eka merkkiä ja ruutua. Kumpaakin erikseen ja sitten yhdessä. Älyttömän hyvä meno kummassakin. Maahanmenoa meinasi ennakoida, eli sen kanssa saa olla tarkkana. Seisomisen kestoa ja muutenkin eri osien kestoa pitää kasvattaa, ettei ala tarjoilemaan. Mutta ilme on hyvä ja paikat löytyy kumpaankin erinomaisesti täydestä matkasta.

Luoksarissa koitettiin nyt katsoa miten saadaan vauhti ja samalla stopit paremmaksi. Hannalta tuli hyvä vinkki ns. pakoonjuoksusta, eli koira odottamaan ja lähdetään juoksemaan pois. Kutsutaan koiraa oikein huolella ja kun haluan sen pysähtyvän, niin käännyn kohti koiraa ja stoppaan sen oikein kunnolla. Saadaan siis sekä vauhti että hyvä stoppi. Hyvin sujui ja R oli liekeissä. Loppuun vielä läpijuoksuja. Huomattiin samalla että kuuntelua pitää vahvistaa, meinasi lähteä liikkurin käskytyksestä liikkeelle. Samoin nuuskimiseen puuttuminen silloin kun käännän selkäni tulee myös treenilistalle apparin kanssa tehtäväksi.

Ohjatussa tehtiin yksi oikea merkin kanssa ja hyvin nousi. Hannan vinkeillä vahvistettiin merkkiä. Kapulat nakattiin merkin ympärille ja koiran piti kyetä menemään niistä huolimatta merkille. Alkuun tämä oli Riehalle tosi haastavaa, mutta yllättävän hyvin se alkoi kuuntelemaan ja joutui ihan oikeasti miettimään, mitä tekee. Sitten pystyikin menemään hienosti merkille, vaikka viskasin kapulat ihan viereen.

Kaukoja tehtiin myös, ne sujui taas kuin vettä vaan (i-m). Hannalta saatiin myös vinkkejä muihin vaihtoihin sisätreenissä ja nyt alkaakin voivoin kaukojen tehokuuri, eiköhän ne sieltä tule. Seuraamisessa otin vaan palauttelevan, josta iso palkka, hieno ilme.

Loppuun R teki vielä pari puomin kontaktia ja tykkäsin menosta. Koko ajan paranee vauhti ja stopit on varmempia. Otettiin vähän vauhtia renkaalta ja putkelta ja edelleen malttoi hienosti puomilla. Hyvä hyvä!

Oikein muksa treeni ja kuuntelutreeneihin tuli hyviä ideoita. Riehalla on niin hyvä ilme ja asenne, että kannattaa hioa nyt noita pikkujuttuja ja asioiden erottelua, niin hyvä tulee!

Ei kommentteja: