torstai 26. tammikuuta 2012

Tehovalmennusta

Päästiin osallistumaan taas koirakoulu ACE:n kurssille JATtilassa. Kouluttajana oli meille uusi Harri Katainen. Tosi kiva ja kannustava koutsi ja ehkä me jotain opittiinkin ;). Rata oli möllikoirille tälläinen (ihan kiva, että saatiin helpotettu rata, alkuperäinen olisi ollut aika haastava):


Mitäs siinä, teemana oli taas rohkea ja ennakoiva ohjaus. 1-2-kohdassa mentiin ottamaan koiraa ihan 2-hypylle ja koiran hypätessä merkattiin vaan 2-hyppy oikealla kädellä, ylävartalolla ja katseella ja samantien piti lähteä itse etenemään. Riehassakin tuli esiin se, että se on riippuvainen ohjaajan liikkeestä. Ja se, että itselle tuotti kovasti vaikeuksia olla rohkea ja lähteä menemään. Tehtiin lelun kanssa ja saatiin Rieha loppuvaiheessa irtoamaan todella hienosti ja ohjaajakin uskalsi lähteä etenemään saman tien kun koiralle on näytetty hyppy. Ja se katseen voima, ei uskoisi miten paljon se vaikuttaa.

3-8 sujui kivasti, siinäkin vaan muistutus että oma linja on heti tokan putken jälkeen kohti 8-hyppyä, eikä koiraa tarvitse viedä 6-hypylle. 8-hypyn takaakiertokin sujui hienosti, kun oli taas rohkea ja merkkasin hypyn kunnolla, heittäen reippaasti koiran puoleisella kädellä ja jalalla.

10-hypylle viennistä tuli meidän murheenkryyni, kun en vaan tajunnut miten jalkojen piti mennä. Koitin saada koiran tulemaan kääntämällä sekä jalkoja että ylävartaloa, kun pelkkä ylävartalo olisi riittänyt ja samaan aikaan piti edetä kohti seuraavaa hyppyä. Tästä johtuen olin hidas ja R sai minut kiinni ja 11-hypystä mentiin reippaasti ohi. Aina ei voi tajuta :D. Loppua ei ehditty tekemään 12-hypylle oli tarkoitus tehdä jonkinlainen pakkovalssi-jaakotus, taas edeten saman tien kun koiralle on merkattu hypättävä este.

Mutta mukava treeni. Pitäisi vaan olla rohkeampi. Riehalla oli hirmu hauskaa ja se meni tarjoamaan Harrille lelua pariinkin otteeseen kun tuollainen mukava tyyppi oli kentällä leikitettävänä :D.

-----------------------------------------

Ja päivän tunnaripäivitys. Rieha on edenneyt huimasti ja oma nousi 6 väärän joukosta kisamaisesta asetelmasta. Kapulan puremista pitää edelleen karsia, mutta muuten on nenä auennut hyvin. Kotitreenillä mennään edelleen, ennen kuin uskaltaa siirtää kentälle tai pidempään matkaan. Tuikekaan ei töhöttänyt edellispäivän malliin, oma nousi varmasti epämääräisestäkin järjestyksesta. Ja sama juttu Viimalla, se oli jopa ihan innoissaan eli niin se vaan mieli muuttuu :D.

Ei kommentteja: