sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Helletokoa ja viileämpää aksaa kotipihalla

Tänään oli aikamoinen helle, mutta käytiin siitä huolimatta päivällä hieman treenaamassa Killerillä. Henna otti Riehasta pari kuvaa. Kiitos Henna!

Rieha teki ensin ohjattua. Oikein mainio meno, vaikka mm. käytin väärää käskyä varmaan kolme kertaa ennen kuin tajusin. Onneksi Rieha lukee enemmän käsimerkkiä, kuin käskyä ja oikea kapula nousi, vaikka väärää käskyä huutelinkin. Otettiin kummaltakin puolelta muutama toisto.



Lisäksi otettiin seuraamista, lähinnä kuvaustarkoituksessa. Siinä kuitenkin hyvä meno, vaikka hieman kuuma jo olikin. Luoksarin stoppeja otettiin myös pari kappaletta ja ihan tavallista tasamaanoutoa.





Porukalla tehtiin paikallaolot. Rieha meni ekassa istumisessa maihin, n. minuutin jälkeen. Ei vaan ollut yhtään kuulolla. Kävin sen palauttamassa ja nostamssa istumaan ja sen jälkeen se istui hienosti muiden maatessa. Ilme parani heti ja muuttu skarpimmaksi. Tehtiin myös vähän istu-maahan-jumppaa, siinä Rieha meinasi ensin reagoida muiden käskyihin, mutta alkoi skarppaamaan hyvin.

Muistuteltiin mieleen myös eteenmenoa. Kaksi toistoa, ensin yhdessä viedyllä palkalla ja sitten yllätyspalkalla. Hyvin muisti ja eteni suoraan.

Loppuun treenattiin liikkeiden aloituksia. Ne on ehdottomasti meidän tokoilun heikoin lenkki kokeissa. Rieha ei ihan malta olla kuulolla, ehtii katsella kaikkea ja nostaa kontaktin vasta kun saa käskyn. Ihanne olisi tietysti se, että se oli kontaktissa koko ajan, riippumatta siitä, onko liike siitä tylsempi vaiko ei. Kehtittelin tähän nyt uudet käskyt,  katsotaan miten lähtee sujumaan. Nyt saatiin ainakin mukavia toistoja.


Illan viileydessä käytiin lenkillä ja sen jälkeen tehtiin kotipihassa hieman aksaa. Ajattelin, että koitan nyt oikeasti opetella noita ohjauskuvioita omassa pihassa. Ja koska mulla on kolme koiraa, niin saadakseni itse enemmän toistoja treenaan kuviot jokaisen kanssa. Ja kun ohjaa kolmea ihan erilaista koiraa, niin joutuu oikeasti miettimään, mitä tekee.

Tänään treenattiin ohjaustekniikkakurssin aloitusta eli pakkovalssi-jaakotusta, jonka jälkeen tokalle hypylle twist.

Tuiken kanssa ensin. Laitoin sille maahan vain ponnarit, sitä kun ei enää oikein viitsi hyppyyttää. Sen kanssa on niin kiva tehdä, se liikkuu ja on tosi innoissaan, mutta pienen kanssa vaan ehtii niin hyvin. Oli tosi kivaa - ja todella terapeuttista!

Rieha sitten tokana. Alussa meinasi rimat tippuilla, kun seisoin edessä Riehan hypätessä, mutta loppuvaiheessa sain tossut liikkeelle ja kuviot onnistui tosi hyvin. Lisäksi samalla oli hyvä treenata aloituksen odottelua ja sitä, että oikeasti olen siinä mustavalkoinen. Ensin käsky, sitten liike, ei ole aina niin helppoa.

Viima teki viimeisenä. Sekin oli kovasti innoissaan ja saatiin onnistumisia. Sen vauhti oli alkuun aika hidas, mutta loppua kohti alkoi enemmän kiihdyttelemään. Katsoin taas sen hyppäämistä, joka on tosi raskasta, ihan erilaista kuin Riehan elastinen hyppytyyli. Tästä syystä Viima teki vieä loppuun hyppytekniikkaa, eli set pointtia. Rieha kävi myös hyppäämässä pari kertaa tämän harjoitteen. Ero noiden välillä on huikea, mutta Viimakin alkoi parantamaan. Ja intoa siltä ei puuttunut, mikä on tietysti tosi kiva juttu.

Ei kommentteja: