perjantai 5. huhtikuuta 2013

Parin päivän tokot, sisältäen mm. sujuvaa häiriönsietoa

Viiman tassut on parantuneet tosi hyvin, hieno juttu. Jos niitä nyt jatkossa vielä rasvailisi, etteivät uudestaan aukea. Muuten se on oma hömppä itsensä, juuri äsken suolisti kalliin turkislelun, jonka oli mystisesti saanut tassuihinsa. Siihen kuului myös Viimalle tyypillinen esittelykierros, jossa se kulkee muiden koirien edessä edestakaisin lelu suussa, että ne kurjat varmasti tajuavat, mistä jäävät paitsi. Tämä erityisesti Riehalle, jota homma harmitti aivan vietävästi. Eli Viima saavutti juuri sen, minkä halusikin :D.

Jos se on Viiman, niin se on Viiman
Eilen käytiin Riehan kanssa hallilla treenaamassa. Saatiin seuraksi Merja ja sheltti Ruu, tuloksena oikein mukavat treenit kaikinpuolin :). Eilen me tehtiin:

Luoksaria: Takapalkaten stopeista, väliin suoria luoksetuloja. Näissä sikahyvä meno. Mutta kerran jätön jälkeen nuuski, mistä jouduin sanomaan, mur. Sen jälkeen palkkasin kerran taas pelkästä makuusta ja pää pysyi taas ylhäällä. Loppuun vielä muutamat stopit kiertojen kautta vaihtelun vuoksi.

Tunnaria: Extrapitkä matka kapuloille. Meni hienosti, nuuski ja nosti oman hyvän. Palautuksessa hieman puri, mutta ei pahasti. Luovutus ok, ei ennakointeja. Pitkä matka ei hämmentänyt, mikä oli hyvä. Palautusvireeseen pitäisi edelleen kiinnittää huomiota.

Seuruuta: Ehkä hieman epätasaista, välillä sikahyvää, välillä joutui huomauttamaan. Mutta ilme ja kontakti hienoja ja se kuulemma heilutti häntää perusasennoissakin :).

Ohjatun palautuksia: Näitä tehtiin kierron kautta ja tuli sieltä vinoon, ikään kuin olisi hakenut oikean. Otin apuun putken painot ohjureiksi ja niiden kanssa tuli hyviä palautuksia.

Merkki ja ruutu: Merkillä mallasi itseään ihan tasan merkin taakse, oli oikein pätevä. Ruutuun mennessä oli matkalla aika pahoja häiriömerkkejä ja kävikin yhdellä kääntymässä ennen kuin meni ruutuun. Ruudun paikka olisi voinut olla parempi, eli oli aika reunassa. Se vaan alkaa valumaan, kun ei vahvista.



Tänään oli vuorossa kisatokoryhmän treenit. Kehittelin pienen häiriötreenisuunnitelman ja koska paikalla oli porukkaa, niin saatiin sitä toteutettuakin. Mulla oli itsellä vaan ihme jännitys päällä, kun oli pitkästä aikaa enemmän katsojia. Siis ihan kokonaista neljä kappaletta :D. Tämä näkyi nopeutettuna toimintana ja ne ketkä mut tuntee, tietää, etten normaalistikaan ole ihan mikään hitain ihminen. Kai me ollaan Riehan kanssa ihan toisillemme sopivia, kumpikin tykätään tehdä asiat nopeasti :D. Mutta välillä se hengenveto voisi olla ihan hyvä juttu. Tänään tehtiin:

Merkkiä & ruutua: Koska se ruudun paikka on alkanut valumaan, niin otin treeneihin vanhan kunnon lätkän, jonka R muisti heti. Lätkä ruutuun ja ai että oli hienolla paikalla. Tämä kun sujui pitkästä matkasta niin päästiin asiaan, eli häiriöön. Kolme ihmistä ruudun taakse/reunoille ja yksi seisomaan matkan varrelle. Lisäksi lätkäisin sinne yhden häiriömerkin. Seisovat ihmiset ei juuri Riehaa haitanneet, matkan varrella ollutta piti hieman katsoa. Sitten ihmiset alkoivat liikkumaan ja pomppimaan. Tässäkin R oli tosi super, edelleen ainoastaan matkalla ollut sai pienen reaktion pään kääntämisen muodossa. Lopuksi matkalla ollut ihminen meni kyykkyyn ja tästä se jo sitten selvisikin. Aika pätevä plikka, niin se vaan painaa ja stopit oli aivan priimaa.

Note to self: Treenaa myös sitä ruudun loppua, se on jäänyt nyt aivan paitsioon...

Zetaa: Ensin kävely-/liikkurin huomioimattomuustreeni. Ei reagoinut liikkuriin ja seurasikin aika hienosti. Ihan lopussa alkoi keulimaan, eli kasvaako palkan/jäävien odotus niin kovaksi, ettei ihan enää malta? Sitten tehtiin jäävien kera ja palkkasin seuruuseen lähdöistä. Järkkä S-M-I. Istumisessa jäi seisomaan, mikä oli iso oho. Uusinnassa korjasi heti. Seuraamiseen lähdöistä palkkaaminen ei ehkä ollut paras idea, koska hieman ehkä alkoi ennakoimaan. Siihen siis palauttava treeni piakkoin.

Luoksetuloa: Satunnaispalkaten taas stopeista, suorasta luoksarista tai pelkästä makuusta. Stopit oli aika hienoja. Varsinkin kun oli saanut kerran takapalkan, niin seuraavan kierroksen stoppi oli aikalailla täydellinen. Suorassa luoksarissa alkoi hieman pomppimaan, mutta vasta n. 5m ennen minua. Eteentulo oli ok, ehkä ihan hitusen oli vinossa. Mutta pätevä meno ja on tämä taas palautunut aika hienoksi. Itse sain palautetta jätöistä, että voisin vähän niitä rauhoittaa ja tottahan se on. Rykäisen herkästi heti liikkeelle, kun voisi odottaa sen sekunnin, saattaisi jäädä Riehallekin vähän varmempi fiilis.

Paikkaistumista: Tähän tehtiin taas häiriöhärjoitus, eli muut koittivat saada Riehaa menemään maahan. Mutta neiti kelpiepä oli ihan sairaan pätevä, eikä mennyt kertaakaan maahan! Tätä kun tehtiin ekoja kertoja, niin se meni joka ikisellä käskyllä maahan. Nyt se ei juuri edes katsonut huutelijoita, keskittyi vaan minuun. Mahtilikka!

Tosi hyvä treeni!

Ei kommentteja: