torstai 11. huhtikuuta 2013

Ihan Oikeita Agiratoja ja tokoreissu Pieksämäelle

Eilen käytiin Riehan kanssa JATpailuissa, eli oman seuran agilityepiksissä. Startattiin ensin mölliradalla:


Ekalta radalta saatiin 10vp. ja tokalta vissiin 15vp. Virheet tulivat lähinnä hyppyjen ohituksista. 9-hyppy oli tosi vaikea, en vaan saanut Riehaa kääntymään muurin jälkeen ja se kiersi sen kummallakin radalla. Tämän aiheuttaa kova vauhti putkesta yhdistettynä pitkiin hyppyihin ja siihen etten osaa kertoa kääntymisestä ajoissa. Luultavasti olin vaan liian pitkäll ohjaamassa. Mutta muuten radalla oli mainio meno, kontakteissa ei ollut mitään ongelmia ja R oli hienosti kuulolla.

Starttattiin vielä myös 1-luokan radalla:


Tällä radalla saatiin kummallakin kerralla hylky, koska palautin Riehan kontaktille. Muuten olin menoon todella tyytyväinen. Siellä oli monta ansapaikkaa, missä R olisi voinut rallattaa edessä olleelle esteelle, mutta se kuunteli! 

5-hypylle tein jaakotuksen, joka jopa tokalla kerralla toimi ja R kääntyi tosi hienosti. Suorassa putkessa putkijarru toimi ja se kääntyi, samalla pystyin ottamaan etäisyyttä hyppysuoralla. Pujotteluun meno oli tosi haastava avokulma, mutta toisella kierroksella onnistuttiin ihan täydellisesti.

Ainoa pieni miinus oli alastulokontaktit, joissa se alkoi hieman ottamaan vapauksia, mutta voi olla, etten itsekään ollut ihan selkein vapautuskäskyjen kanssa joka esteellä. Millähän sen saisi taottua päähän, että koiraa ei vapauteta liikkeellä tai millä tahansa sanalla, vaan ainostaan vapautuskäskyllä. Hienoa oli kuitenkin se, että kun jollain kontaktilla Riehan palautin (ekalla kierroksella A:lla ja tokalla keinulla), niin sen jälkeen loput sujuivat hyvin. Ylösmenokontaktit toimi pysäytyksellä hienosti.

Kaikista parasta radoissa oli se, että me oltiin oikeasti alusta loppuun yhdessä, samalla radalla. Ehkä olen itse reipastunut ja oppinut ohjaamaan tämän tyyppistä koiraa, tai sitten Rieha on jotenkin fiksuuntunut. Veikkaan itse ensimmäistä :). Aloin ihan harkitsemaan taas virallisia kisoja. Hyvä fiilis! 

Rieha palkitsi itsensä kotona varastamalla pöydältä kananmunakennon ja syömällä neljä kokonaista kanamunaa, joka teki yhdessä sen oman iltaruuan päälle viisi kokonaista kananmunaa... Haju oli myös sen mukainen, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

----------------------

Tänään käytiin Annan ja Hennan kanssa Pieksämäellä treenaamassa. Tehtiin evl:n liikkeet kahdessa setissä. Ekassa setissä:

Seuruu: Pelkkä kehääntulo ja lyhyt seuruu. Oli hyvin kuulolla, mutta aika vireessä. Askelsiirtymissä oli vähän turhan innokas, eli tuli pomppuja, mutta suoralla paikka ja ilme hienoja.

Zeta: S-I-M. Kaikki jäävät hyviä, seuraaminenkin aika lailla ok. Eipä suuremmin valittamista, osasin jopa kävellä kulmat aika hyvin.

Luoksari: Takapalkka ensin seisomisesta, oli aika priima. Sitten yksi suora palkka pelkästä jätöstä ja takapalkka maahanmenosta. Maahanmenossa ei mennyt ihan suoraan maahan, mutta välittömästi kuitenkin. Aika hyvällä mallilla!

Ruutu: Palkkailin ensin merkkiä, joka oli ihan ok, tosin meinasi tökkiä. Ruudussa lätkä, jota ei ekalla kerralla huomannut ja jouduin korjaamaan. Sen jälkeen paikka hieno. Loppuosiossa tuli ekalla kerralla viimeiset metrit ravilla, joten se uusittiin, että saatiin koko matka laukkaa. Tässä vaiheessa R oli hieman vetämätön ja syykin selvisi heti kun mentiin hallista ulos. Eiliset kananmunat vielä painoivat pakissa ja se juoksi heti päästämään ilmoille kunnon varpusparven.... Ahneella on kirjaimellisesti paskainen loppu.

Tokassa setissä:

Ohjattu: Vahvistin ensin merkkiä kapulahäiriössä, eikä ollut ongelmaa. Mutta sen jälkeen kun liikkuri veikin kapulat, niin merkki aivan unohtui. Eli liikkurin viemänä kapulat kasvattaa arvoaan huomattavasti. Vahvistelin siis taas merkkiä, jonka jälkeen menikin sinne ongelmitta. Ensin haettiin vasenta ja keskikapulallehan Rieha suuntasi. On nyt ihan ihme homma. Korjasi ihan ok. Oikea sen sijaan nousi hyvin.  Vähän on nyt tasapaino hukassa tässä liikkeessä.

Hyppynouto: Ensin hetsaten yksi toisto ja kapula tuli vauhdilla. Sitten koemainen ja edelleen mainio meno.

Tunnari: Hyvällä laukalla kapuloille, varma oman nosto, reippaalla ravilla takaisin ja kerran taisi pyöräyttää kapulaa. Luovutus hyvä. Ihan olen tähän tälläisenä tyytyväinen. Palautusvauhti on nyt hieman hukassa, mutta parempi niin, kuin että nostaisi väärän.

Kaket: Takapalkalla. Annan mukaan ei liikkunut eteen ollenkaan, mahtavaa! Sen sijaan hieman kääntyi kohti palkkaa eli meni kieroon ja otti silloin kuulemma askeleen taakse. Muuten ripeät ja hyvät vaihdot.

Loppuun paikallaolot Pipsan kanssa. Kumpikin hienoja. Erityisen hyvä oli istuminen, jossa ei liikuttanut tassuja edes sivulle tulessa, mikä on ollut hieman ongelmana.

Pihalla tehtiin vielä eteenmenoa. Palkan kanssa hyvä meno ja kuunteli myös hyvin maahamenokäskyt. Tätä pitäisi vaan treenata niin paljon ja häivyttää palkka kunnolla. Huoh, katsotaan miten paljon ehditään ennen kesäkuun koetta.

2 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

Hyvä te! Kiva kuulla teidän agijuttuja. :)

Riikka kirjoitti...

Juu, nyt oli suorastaan agilityflow :D. Harmi, kun ei tullut ratoja videolle, näistä onnistumisen hetkistä pitäisi saada heti todistusaineistoa, että voisi katsella niitä sitten kun flow on taas hukassa :D.