sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tyyppijuttuja

Eilen piti olla Vappu Alatalon hyppysemman toinen osa, mutta se valitettavasti peruuntui. Onneksi tänään päästiin vähän paikkaamaan, kun osallistuttiin Riehan kanssa Janita Leinosen agikoulutukseen. Kieltämättä hieman huimasi tätä ohjaajaa mennä tuollaisen gurun oppiin näillä taidoilla, mutta kyllä kannatti, saatiin paljon hyviä vinkkejä.

Rata sisälsi sen 36 estettä. Tutustuttiin koko rataan, mutta Riehan kanssa taidettiin päästä esteelle 15. Tehtiin pätkissä ja opeteltiin tekniikkaa. Tosi paljon tuli huomiota omiin linjoihin, koiran lähettämiseen jne. Tässä suunnilleen piirros, miltä näytti pätkä mitä me tehtiin:


Janita kertoili myös kelpien tyypillisistä ongelmista ja Riehalla on kuulemma aika paljon niitä. Putkien jälkeen kelpie ei kuulemma käänny samalla lailla ohjaajan suuntaan kuin muut koirat, vetää vaan suoraan sinne minne on menossa. Kieltämättä olen tämän huomannut ja siihen kiinnitettiin nyt huomiota mm. palkan suunnalla. Muutenkin sain noottia palkkauksesta, eli miksi palkkaan jo valmiiksi hurjan hyvin irtoavaa koiraa lentävällä palkalla, kun voisin ottaa sen käteen leikkimään. Nii-iin, ihan hyvä kysymys :D.

Tässä pari videota treenistä. Ekassa pätkässä harjoiteltiin kakkoshypylle lähettämistä ja siitä irti pääsemistä. Eli saman tien kun koira irtoaa, oma suunta on kohti seuraavaa estettä:
Osa1

Sitten jatkettiin. Tämä oli taas suht vaikeaa minulle noiden linjojen ja lähetysten kanssa, mutta tulihan sekin sieltä. Lopussa näkyy putkesta sinkoaminen:
Osa2

Sitten korjailtiinkin sitä ja ohjaajan palkkausta :D. Mutta saatiin pari ihan kivaakin onnistumista, vaikka vaikeaa olikin:
Osa3

Loppu olikin sellaista räpellystä, etten kehtaa laittaa videota näkyviin :D. Hyvää oli mm. tuohon mutkaputkeen irtoaminen, hyvin sujui pimeänä irtoamisena. Lopussa olikin sitten vuorossa simppeli takaaleikkaus 15-hypylle ja se tuotti ohjaajalle ihan älyttömiä vaikeuksia. Ne linjat, ne linjat... Lelun kanssa saatiin onnistumaan ok.

Rieha oli kyllä hirmuisen pätevä ja sai usealta katsojalta kehuja. Vielä kun ohjaaja opettelee ohjaamaan, niin hyvä tulee. Nyt meillä alkaa tekniikkatreenihionta, eikä vaan rallatella :D.

Mitattiin muuten Rieha virallisella mitalla ja tulokseksi saatiin 46,5cm-47cm. Ei se iso maxi ole, mutta selkeästi maxi kuitenkin. Noita maxihyppyjä pitää alkaa treenailla, tässäkin treenissä koitettiin ensin, mutta tuntui että oli tekniikkaan vielä liian vaativaa.

Rieha kävi välillä lepäilemässä ja tehtiin vielä perustokosetit hyvässä häiriössä. Seuraaminen oli niin nappi kuin olla ja voi. Seisomista vahvistettiin taas ja tuntui että se parani. Luoksarissa meinasi alkuun himmailla, mutta paransi koko ajan. Erikseen tehtiin sivulletuloja, että saataisiin se yksi tassu pois sieltä minun jalkojen välistä. Parani, parani sekin.

Ei kommentteja: