maanantai 19. syyskuuta 2011

Toko sujuu, mutta agi on kädetöntä

Treeni-ilta Killerillä taas kerran. Ensin parkkiksella tokoa, seurana Jenny ja Satu koirineen. Killerin parkkis on mainio häiriön takia, koko ajan trafiikkia ja vieressä treenaili vieraitakin koiria.

Rieha aloitteli seuruulla. Keskityttiin juoksuun lähtöihin. Todella hienosti meni, paikka säilyi ja lähtee innokkaasti mukaan. Tehtiin jopa evl:n juoksusta käännöksiä, ja edelleen oli tosi hyvä meno. Lisäksi treenattiin käännöksiä ja ihan treenien loppuun tehtiin vielä yksi koemainen pidempi seuruu, jossa ihan kerran jouduin sanomaan kontaktista. Tykkään!

Jättävät. Vahvisteltiin taas seisomista ilman liikettä ja parani. Seisomisen jankkaaminen näkyi maahanmenossa, jäi nimittäin seisomaan. Parin toiston jälkeen sekin sujui.

Ruutu. Rakensin ruudun valmiiksi, mentiin täyteen lähetysmatkaan, annoin Riehan bongata ruudun itsenäisesti ja lähteys. Ja se oli niin MAKEA!! Ihan kympin ruutu, kisamaisesti. Täysiä ruutuun ja stoppi on ihan nappi. Parasta on oikeasti se, että se tietää mihin se menee ja on siinä oikeasti varma. Otettiin vielä pari lähetystä ja liitin mukaan myös maahanmenon, ihan riskillä. No, pikkukelpiehän lakosi maihin suorilta jaloilta. Sivulle tulo on tuohon helppo liittää ja sitten onkin kisamainen ruutu valmis.

Luoksetulo. Yksi koemainen, joka oli nappi.

Paikkamakuu. Nalan ja Naavan kanssa rivissä. Pari minuuttia aikaa. Lähdössä pompahti kerran istumaan paikka-käskyllä, mutta lakosi samantein maahan takaisin. Muuten makuu oli hyvä. Yhden kerran koitti heiluttaa minulle häntää, mutta muuten oli aika kivan levollinen.

Olipa taas kiva treenata Riepottimen kanssa!

Tuike pääsi hönttäämään. Teemana naksuttelu ja hirmuiset kehut. Pikkupystäri olikin ihan innoissaan!

Aloitettiin ruudulla, joka oli ihan höpötystä. Meni ruutuun iloisesti pomppien, seiso-käskyllä veti maihin häntää heiluttamaan. Uusintakäskyllä tepotti ruudussa ympäriinsä häntä heiluen :D. Vahvisteltiin sitten vaan seisomista, että se ihan oikeasti tarkottaisi että pitää seisahtua niille sijoilleen, eikä teputella ympäriinsä, vaikka se kivaa onkin.

Liikkeestä istuminen. Nappi. Luoksari. Ihana vauhti ja ilme ja hyvä seisominen, jota vahvisteltiin.

Kaukot. Nämä oli ältsin hyviä! Palkkailin ensin jokaisesta siirtymästä erikseen ja pysyi ihan paikallaan. Sitten muutamat siirtymät yhdistellen paria. Edelleen hyvä meno.

Metallinouto. Kissanruokaa takapalkaksi, kolme toistoa, joista jokaisella piti tuoda kapulaa vähän lähemmäksi ja viimeisellä ihan perusasentoon. Kyllä muuten nousi kapula rivakasti, ihanalla laukalla ja ilme oli innokas. Kissanruokapalkka on saanut Tuikkusen niin hurjaksi, että se uskaltaa tiputtaa metallin vauhdista ja hypätä sen yli palkalle mennessään. Aiemmin se olisi ollut aivan hirveää, koska sehän voi vaikka osua jalkoihin. Niin se vaan motivaatio muuttuu ;).

Sitten oli vuorossa Riehan agitreenit, jonka rata oli tämännäköinen (aloitus lainattu eilisestä Janitan treenistä):


Aloitus olikin sitten oikeastaan ainoa sujuva kohta. Rieha irtosi 2-hypylle tosi hyvin ja sain hyvä etumatkan putkeen. 4-hypyllä meinasi tulla isoa kaarrosta, mutta kun kävin ikään kuin niistämässä sen mukaan, niin sujui.

5-putkella oli tarkoitus treenata putkijarrutusta, sitähän me emme tunnetusti osaa. Laitettiin lelu putken ulostulon viereen ja eikun lähettämään. Vissiin oli kelpillä pitkät piuhat tänään, kun pinkoi putkesta ulos, reippaasti ohi 10-hypyn ja jäin sinne hyppimään ihmeissään, että missä se lelu on... Ja itse siis seisoin tuolla 6-hypyn kohdilla. Tämä on nyt ihan pakko ottaa tiukkaan treeniin, sen verran lujaa se pinkoo tuolta putkesta. Muutenkin sai olla tositosi tarkkana, ettei käynnistänyt sellaista kelpie-putki-ikiliikkujaa. Jos olin yhtään ottamassa vastaan niin, että otin askelta kohti putkea, niin sehän ampaisi sinne takaisin. Saatiin me joku järkeväkin toisto, vaikka meinasi mennä jo hermo koiraltakin, se alkoi haukkumaan minulle ja meinasi kerran puraista kädestäkin kiihkoissaan.

8-hypylle piti tehdä persjättö ja se oli taas niin vaikeaa. Menin joko liian pitkälle, että tuli ihan turhaa kulmaa, tai sitten olin myöhässä ja Rieha tuli ohi. Argh, kyllä meinasi jo riepoa, miten yksi ohjaus voi olla noin vaikeaa...

Yksittäisenä tehtiin pujottelu-putki-pujottelu-pätkää. Verkot oli paikallaan ja meno niiden kanssa tosi hyvää. Pystyin lähettämään mistä vaan kulmasta, takaaleikkaamaan pujottelulle, vedättämään, jäämään taakse jne. Eipä tuossa juuri haastetta enää ole, menee niin lujaa kuin pystyy ja rytmitys on hyvää. Otettiin vielä erikseen keinua, ylösmenoa sai muistutella, alasmeno sen sijaan tulee kivasti.

Ei kommentteja: