perjantai 13. toukokuuta 2011

TOKO-ilta opissa

Kauhealla kiireella ja häsäyksellä kerittiin juuri Hannan oppiin tokoilemaan. Tuike on ollut ihan itsensä, joten tehtiin senkin kanssa normaalisti hommia. Kyllä huomasi että koirat oli olleet päivän keskenään, sen verran oli virtaa ja autosta jaksoivat haukkua vaikka kuinka odotellessa.


Tuike teki tänään tälläiset setit koetta silmällä pitäen:


Juoksuntarkastus&paikkamakuu: Hannan lisäksi Tuikkusta kopeloi kolme vierasta. Yksikään ei tuottanut ongelmaa ja palkkailin paljon. Paikkamakuu tehtiin rivissä 4 muun koirakon kanssa. Tosi hyvin piti kontaktin mennessä ja makasi ongelmitta. Nämä vaikutti hyvältä.


Seuraaminen: Koemainen pätkä liikkuroituna ja superpalkka. Oikein kiva, kontakti säilyi ja paikka ok! Näin kun mennään, niin ei ole mitään valittamista.


Luoksetulo: Koemaisen tämäkin. Kummatkin stopit oli ok, sivulletulo ihan hinasen väljä. Ennen koetta vielä pitäisi pari kertaa vahvistaa stopit, ettei vaan ala valumaan.


Ruutu: Tästä tulikin murheenkryyni... Ekalla lähetyksellä ei bongannut millään, tokalla teki erinomaisen ja palkkasin siitä. Sitten ajateltiin ottaa vielä yksi lähetys ja palkata kun pysyy paikallaan kohti mennessä. No, sehän alkoi sitten nousemaan ja stoppikäskytkin unohtui. Ja jos stoppasi, niin sitten liikkuin maahan-käskyllä ihan ruudun reunalle.


Koitettiin tehdä kosketusalustalla pelkkiä stoppien vahvistuksia, mutta sekin oli tosi vaikeaa. Tuntui että T yritti kamalasti, mutta seiso-käskyllä meni maahan/istumaan ja maahan käskyllä jäi seisomaan... Lisäksi vielä liikkui päälle. Saatiin kuitenkin jonkinnäköisiä stoppeja aikaan ja otettiin vielä ruutua alustalla. Nyt on pakko pari kertaa vahvistaa sekä stoppia että ruutua, pakko ottaa varmaan tuon alustan kanssa...


Rieha teki omalla vuorollaan seuraavat liikkeet:


Seuraaminen&kontaktitreeni: Hannan totesi että ilme on edelleen erinomainen ja paikka on parantunut painamisen osalta paljon. Takapää heittää vielä jonkinverran, siihen nyt vielä seinätreeniä.


Kontaktitreenissä otin Riehan sivulle ja Hanna häiriköi vieressä. Palkka oli seuraamiskäsky ja heti jos kontakti tippui piti siitä huomauttaa alkamalla pölöttämään. Tarkoituksena siis tehdä selväksi, että kun ollaan hiljaa niin tekee oikein ja kun pölötetään niin joku menee pieleen. R oli tosi pätevä, ainoastaa se, kun Hanna pyöritti limsapulloa sai sen singahtamaan katsomaan mitä tapahtui. Senkin jälkeen palasi hyvin kontaktiin ja mitkään normaalit käsien läpsytykset/hyppimiset ei kontaktia tiputtaneet.


Luoksetulo: Lähdettiin työstämään suoraa sivulle tuloa, jos ottaisin tokoon ihan eri käskyn ja jos joskus mennään pk-puolelle niin siihen eri käskyn eteentuloon. Suoraan sivulle tuleminen ei ollut vielä ihan selvillä ja otettiin siihen vaan vauhtia, eli lelu tuli suoraan sivulta. Erikseen sitten lyhyeltä matkalta sivulle pyörähtelyä ja heti palkka kun oli oikeassa kohdassa. Koko ajan parani.


Ruutu: Ensin näyttöruutuna ja sitten siirtelyitä lätkän kanssa. Kivasti haki paikkaa, eipä siinä suurempaa ongelmaa ole.


Nouto: Ihmettelin, kun R ei tuonut kapulaa niin täysiä kuin normaalisti ekalla heitolla. No, tokalla syy selvisikin, sillä oli kaamea kakkahätä. Se kävi hakemassa kapulan ja juoksi se suussa kakkaamaan nurtsille. Eipä tippunut kapula koko toimituksen aikana ja oli muuten tyytyväisen oloinen penne sen jälkeen . Siihen vielä parit vauhtinoudot ja luovutukset erikseen.


Aijaamiseen Hanna antoi vinkin, että silloin otetaan namit peliin ja vaikka heitetään koiraa nakilla silmien väliin, jos tuntuu ettei se meinaa oikein päästä tuijotuksesta eroon. R on vähän alkanut tekemään sitä, että jää lelun kanssa jonnekin 10m päähän, tiputtaa sen ja alkaa aijaamaan, odottaen että lelua tultaisiin heittämään. Siinä vaiheessa toinen lelu peliin tai nakki lentää.


Ihan kiva treeni, vaikka vähän väsyttikin!

Ei kommentteja: