lauantai 7. toukokuuta 2011

Perjantai-illan tokoähky

Koko ilta vierähti tokoillessa. Vedin ensin ekaa kertaa pentutokoa, oli muuten syötävän suloisi pikkupentuja, tuo oma kun on jo enemmän tuollainen teinix-koira. Sen jälkeen oli vuorossa Riehan alo-/avo-ryhmä, johon päästiin nyt ekaa kertaa. Illan kruunasi vielä kilpailevien kahden tunnin tokovuoro. Mutta kivastihan se ilta näin kuluu!


Rieha siis eka. Se oli sille eka kerta tälläisessä ohjatussa kimppatreenissä. Mutta on se vaan niin hieno, tekee täysiä, eikä muut koirat kiinnosta ollenkaan. Ja se on sen 10kk.


Luoksepäästävyys: Namia syötellen pysyi hyvin paikallaan. Namista ei tosin ehkä luovuta ihan äkkiä, sen verran penne hytkyy kohti ihania ihmisiä.


Paikkamakuu: Eka kerta Riehalle rivissä, vieraiden koirien keskellä. Palkkailin PALJON  ja menin max. 2m päähän. 2minuuttia makasi hyvin, ihan pientä nykinää ja koitti tarjota välillä lepoakin, viereiset koirat ei kiinnostaneet yhtään. Kesti jopa sen, kun kentän laidalla oli rähäkkä, jossa toinen koira huusi kuin syötävä. Sitten tuli pieni unohdus ja nousi ylös, jolloin palautin. Viimeinen minuutti taas hyvin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa!


Seuraaminen: Saatiin Birgitalta hyvät ohjeet paikan treenaamiseen erilaisilla kuvioilla. Ensimmäinen oli suorakaide, jossa piti aina pysähtyä käännöksen jälkeen. Toinen oli sellainen serpentiinin muotoinen, jota vedettiin ees taas. Samoin tehtiin suoraa parin askeleen verran ja aina pysähtyen. Rieha työsti hienosti, painamista ei juuri esiintynyt ja erityisesti tuossa serpentiinissä käytti takapuolta hyvin. Ilme on aina yhtä makea!


Hyppy: Namikuppi esteen taakse. Alkuun pientä hepulointia ja hyppimistä sinne ja tänne ilman lupaan. Sitten rauhoittuminen alkuun, pidin ihan pannasta kiinni ja sen jälkeen löytyi keskittyminen ja pystyi päästämään pannasta irti. Hyvin odotti lupaa, hyppäsi ja otin mukaan stopinkin, joka pelasi erinomaisesti. Mahtikoira!


Luoksetulo: Loppuun tehtiin pari luoksaria leluun jalkojen väliin. Ihan hinasen ekalla aijaamista, tokalla parempi vauhti.


Tuike oli vuorossa sitten. Paikalla oli kerrankin miespuoleinen hlö, joten joutui heti tuomariksi. Mentiin juoksuntarkastukseen. Tuikehan veti ihan herneet nenään. Eihän se miehistä hirveästi tykkää, mutta ei se koskaan ole rähähtänyt, nyt siis teki sen. Olikohan sitten kuitenkin liian yllättävä tilanne, ei ehkä ollut ihan kartalla. Syötteli sitten Tuikelle namia ja tehtiin homma uudestaan ja sitten oli ok.


Paikkamakuu: Tehtiin kaksi kertaa. Ekalla nousi perään, epävarmuutta. Palautuksen jälkeen ok. Tokalla nousi jonkun hajun perässä istumaan, palaituksen jälkeen taas ok. Vähän on nyt pöljäilyä.


Seuraaminen: Mentiin kehän taas viritellen ja voivoin pätkä liikkuroituna. Ihana! Täyskäännöksissä pikkaisen irtaantumista, mutta muuten aivan tosi hyvä vire ja paikka. Ihan selkeästi on alkanut pelittämään paremmin tämä pitkä seuruu!


Ruutu: Ekalla lähetyksellä tuli taas se haahuiluongelma, ei stopannut, kulki vaan ihmeissään ruudussa. Birgitan neuvoilla tehtiin vaan niin, että lähetin ja lähdin heti kulkemaan perään, kunnon käsky ja heti palkka. Nämä toimi hyvin ja johan alkoi taas stoppaaminen sujumaan. Loppuun vielä yksi liikkuroitu, jossa kävelin ympäriinsä. Hyvin makasi ja loppu oli ok.


Tunnari: Liikkuroitu, erinomainen vauhti, nuuskinta ja oman nosto. Hinasen väljä pa.


Metalli: Varasti kaksi kertaa, hieman oli villiä menoa, metallihan ei siitä yleensä ole ollenkaan kiva . Kolmas oli hyvä.


Liikkeestä istuminen: Hyvä kaikinpuolin.


Lopuksi Viima, joka oli ihan innoissaan. Se kävi kaikille elvistelemässä ja heiluttamassa takapuolta, kun oli niin iloisena. Tämä fiilis kun olisi pm-kokeessakin!


Nouto: Saalistusta, mutta odotti ja toi laukalla. Ilme siis kohdillaan!


Seuraaminen: Liikkuroituna. Tosi hyvä pätkä, jopa juoksussa pysyi vire ja ilme yllä. Ei ole kymppi kaukana tuolla seuruulla!


Luoksetulo: Ihana vauhti, mutta stoppi sitten valui. Korjailtiin sitä namipelillä ja johan alkoii stoppaamaan napakasti. Ja oli niin innoissaan!

Ei kommentteja: