sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Pitkiä Koiria ja iloista mieltä

Koepäivä piirinimestaruuksissa koitti aurinkoisena. Ohjaajan fiilikseen vaikuttivat varmasti tuttu kenttä ja se, että paljon tuttuja oli kisaamassa, mutta kyllä väittäisin että tuo pienoinen asenteenmuutos vaikutti eniten. Oikeasti oli ehkä ekaa kertaa vähän (paino sanalla vähän) rennompi olo kokeessa, eikä sellainen ettei pysty liikkumaan mihinkään. Tuomarina kokeessa toimi Riikka Pullianen.


Koe alkoi avoimella ja Viimahan siis kisasi Laukaan koiraharrastajien joukkueessa. Viiman rivi näytti tältä, sepostuksineen:


Paikalla makaaminen 5: Hieman meinasi jännittää, koska meidän vieressä ollut tuttu bc murrasi Viimalle tuomarin puhuttelussa ja Viimahan olisi ihan heti ollut valmis tappelemaan. Saatiin neitokaiset kuitenkin hyvin kuriin ja onneksi kumpikin on varma makaaja, niin sieltä ei ylös lähdetty. Tein sitten pienen mokan, koska Viimahalla on vähän ollut vaikeuksia maahanmenokäskyyn reagoimisessa, niin yllytin sitä ennen käskyä hiljaa juttelemalla että mennään maahan, mennään maahan. No, sehän ponkaisi maahan sitten valmis-käskyllä... Ennakoinnista siis vähennys.


No, loput pisteet lähtikin sitten takaisin tullessa, kun Vimps päätti esitellä bravuurinsa Pitkän Koiran. Eipä ollut eka kerta, mutta ei ole nyt pitkään aikaa tätä tehnyt... Eli heti kun tulin piilosta alkoi julmettu hännän heilutus ja porokoiran naama ilostui. Kehän laidalle mennessä tiesin jo mitä tuleman pitää. Ja palatessani Vimps jatkoi hännän heilutusta, veti itsensä autuaasti pitkään venyttelyasentoon ja jäi siihen takajalat suorana heiluttamaan häntää. Ja eihän se siitä voi perusasentoa ottaa, selkähän siinä katkeasi . Yleisöllä, kanssakilpailijoilla ja tuomarilla oli hauskaa, itseäkin vaan nauratti. Saattoi tuo alun murrausepisodi tuoda Viimalle vähän painetta ja sitä piti sitten purkaa näin. Se on kyllä niin uskomaton keksimään näitä...


Seuraaminen taluttimetta 8: Perussiisti seuraaminen, ei ihan parasta Viimaa. Hinasen se jätätti juoksussa, mutta muuten ok menoa.


Liikkeestä maahanmeno 8: Kaksoiskäsky istumiseen, muuten hieno.


Luoksetulo 0: Voihan ärkele, aina sieltä joku nollaantuu... Tässä oli ensin säätöä liikkurin osalta, eli käskytti meidät maahan, vaikka avoimessa lähtö on istumisesta. Jouduin siis ottamaan aloituksen uudestaan ja se ei koskaan ole Vimpsille paras mahdollinen. Huomasin heti että se katseli yleisön suuntaan ja Raisa sanoikin että katseli tuon paikkamakuun bc:n suuntaan, joka haukahteli tmv. Lähti siis vasta kolmannella käskyllä, eli nollille se.


Liikkeestä seisominen 8,5: Minusta suht tiukka arvostelu, ei stopannut tarpeeksi nopeaan, mutta muuten oli hyvä.


Noutaminen 6,5: Hirmuinen saalistus ja loikka kapulalle, ravilla takaisin ja vino pa. Olihan se saalistus vähän rumaa, mutta parempi noin. Perusasennot tiedetään, tiedetään. Pitäisi opettaa se tulemaan suoraan sivulle (ja miksi en ole opettanut sitä jo alusta saakka niin),


Kauko-ohjaus 7: Yhteen kolme käskyä, muuten hyvä.


Hyppy 7: Kaksoiskäsky istumiseen, vino pa.


Kokonaisvaikutus 8


yht. 120p, 3-tulos


Vimpsillä oli hyvä mieli ja se on pääasia. Se oikein paistatteli ihmisten edessä, otti rapsutuksia vastaan ja flirttaili kaikille ihanille pikkukoirille. Saipa se yhden tosifaninkin, tytön, joka halusi sitä kävelyttää ja silittää. Ja Vimpshän oli mielellään mukana tälläisessä. Saipa se vielä oikein mitalinkin, kun Laukaan joukkue sijoittui kolmanneksi joukkuekisassa. Oikein hyvä päivä Viiman mielestä.


Välissa oli alokasluokka ja sitten oli vuorossa Tuike ja voittajan koitos. Tein Tuiken kanssa ennen kehää yhden liikkeestä istumisen, pätkän seuruuta, kaukot lyhyeltä matkalta ja lyhyen paikkamakuun. Kaikki meni ongelmitta ja kivasti, eli kehään mentiin hyvillä mielin. Muuten oli tosi tiukka kaikesta nuuskimisesta ja yrityksistä katsella/haukkua mihinkään suuntaan. Sillä oli puolikuristava kaulassa ja pikkaisen siitä huomauttelin jos meinasi homma unohtua. Se olikin hyvällä kontaktilla kehään mennessä kummallakin kerralla. Näytin sille vaan sitten nopeasti loppupalkan. Tuikkusen rivistö meni näin:


Paikkamakuu 0: Tämä oli oikeasti ainoa mikä ihan oikeasti harmitti. Kumma juttu kun tähän on tullut nyt ongelmaa. Ei kuunnellut ollenkaan käskyä ja kun meni maahan, niin nousi heti perään. Luulen että kyse on nyt siitä että yhdistää koetilanteen juoksuntarkastuksineen tähän. Tätä treenataan nyt paljon, vielä kun saisi sellaiset paikkamakuukaverit joita ei haittaisi jos ihan oikeasti voisin antaa kunnon palautteen jos lähtee (siis kestää vihaisen ihmisen ja kiroilut).


Seuraaminen taluttimetta 7,5: Tuike teki varmasti parhaan seuraamisensa koskaan, kontakti ei tippunut minusta kertaakaan, paikka säilyi suurimmaksi osana erinomaisesti, kaikki siirtymät onnistui bueno jne. Ehkä joukossa oli pari vinoa perusasentoa. Harmi kun en tätä saanut nauhalle, tällä oltaisiin menty pitkään!! Ihana pieni koira. Pikkukoirakortilla olisi varmasti tullut monella tuomarilla tosi hyvät pisteet.


Liikkeestä istuminen 9: Pikkaisen oli asetellut itseään istumaan, siitä vähennys.


Luoksetulo 0: Sivulta maahanmenoon kaksi käskyä, seisominen valui ja maahanmenoon tarvitsi taas kaksi käskyä.


Ruutu 0: Bongasi hyvin, mutta otti jonkin verran painetta kaukalon laidalla olleista katsojista eli haukahti niille mennessään. Varmaan osaksi tämän takia ei sitten stopannut, jouduin käskemään sen uudestaan ruutuun ja taas vaati useamman käskyn maahanmenoon. Sitten makasi ok ja seuraamiseen tulo oli hyvä.


Hyppynouto 9: Väljä perusasento, muuten hieno!


Metallinouto 8: Mietti hetken kapulalla ennen nostoa, mutta meni ja tuli reippaalla laukalla. Tässäkin vähän väljä pa.


Tunnari 8: Törmäsi heti omaan, mutta varmisteli vielä haistamalla kaksi reunimmaista kapulaa. Reipas palautus, oisko tässäkin ollut väljyyttä.


Kaukot 0: Tämä meni ihan plörinäksi, ekaan seisomiseen kaksi käskyä, siitä maahan ok. Ekaan istumiseen taas kaksi käskyä, eikä noussut niilläkään joten jätin maahan. Taisi tehdä vielä jonkun omatoimisen vaihdonkin. Vähän hömpötystä siis.


Kokonaisvaikutus 8


yht. 131p. ei tulosta


Olin niin tyytyväinen (ei ehkä pisteistä uskoisi)!!!! Viime viikolla keskeytettiin alkuunsa, koska fiilis oli ihan kadoksissa. Nyt se teki iloisesti ja halukkaasti suurimman osan, tuo paikkamakuu oli ainoa todellinen harmi. Ihan oikeasti, olen niin onnellinen tästä fiiliksestä, liikkeitä nyt ehtii hioa milloin vaan. Asenne ratkaisee ja kyllä oli pikkukoira kissanruokansa ansainnut!


Tuike herätti taas kovasti sympatioita lookillaan, saipa se kuulla olevansa myös eräänlainen trendsetterikin, sillä paikalle tuli ajeltu mitteli, joka oli kuulemma saanut innoituksensa Tuiken kuvista täältä blogista . Tuike peukuttaa, kyllä lyhkäsellä turkilla on paljon hauskempaa!


Rieha oli mukana turisteloimassa. Se viihdytti ihmisiä ja Viimaan ihastunut tyttö heitteli sille lelua pitkään. On se vaan niin ihku, kun kaikki on niin kivoja, kenen kanssa vaan voi leikkiä ja aina on valmiina duuniin. Tehtiin parkkiksella vähän tokojuttujakin. Ensin vauhtinoutoja leluun ja sitten luovutuksen kanssa. Hitsin kivalla mallilla, luovaritkin sujui hienosti ja malttoi odottaa. Seuraamista myös ja jättäviä vielä. Sitä ei kyllä tarvitse viritellä yhtään, senkus ottaa vaan autosta ja sanoo mitä tehdään. Ei haittaa paikka, tai mikään häiriö. Odotan niin, että sen saa viedä kokeeseen, on se sen verran hauska sekin!!

Ei kommentteja: