keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ihkut liitelijät!!!

Aamupäivällä Rieha pääsi esittelemään agilityä ala-asteikäisille lapsille. Koulun kentällä oli siis agiesteet ja paljon (!!!) pieniä ihmisiä ympärillä katsomassa. Näytettiin Riehan kanssa miten alkeiskoirakko tekee, eli tehtiin takaperin ketjuttamalla hyppy-hyppy-u-putki-hyppy- pätkää. Ja Riehahan juoksi, se oli lapsista tosi siisti kun meni niin lujaa. Eikä sitä haitannut ollenkaan vaikka ympärillä oli tosissaan helposti se 50 kersaa katsomassa n. 10 metrin päässä. Pääasia kunhan pääsee hommiin! Tehtiin näytös kaksi kertaa ja R pisteli parastaan. Lapset sai käydä myös moikkaamassa koiria, mutta se oli Riehalle ehkä vähän liikaa. Vaikka se on sosiaalinen kuin mikä, niin yhtäkkiä päälle tuleva 10 lapsen lauma meinasi nostaa kierrokset niin korkealle, että meni hieman överiksi. No, onneksi se ei jäänyt päälle millään lailla ja pystyi taas keskittymään täysillä hommiin.


Mutta sitten. Meitin Viima starttasi tänään ihan oikeasti virallisen agiuransa. Ja se oli niin ihana . Kyllä oli itselläkin hyvä mieli kun koira tekee parhaansa ja sen naama oikeasti loistaa onnesta!! Vauhtiakin löytyi hienosti, ei ole nollat kaukana, vaikkei nyt niihin päästykään. Tässä huonot kuvat agiradasta ja hyppäristä:Tuomarina oli Minna Räsänen ja ihanneajat oli tiukkia. Agiradalla ei mineistä ja medeistä yltänyt ihanneaikaan (47s) kuin yksi koira, makseissa muutama enemmän. Vimpsin kanssa lähdettiin hyvin liikkelle, tosin jouduin vähän pelastamaan alussa, ettei olisi mennyt puomille. Siitä pienoinen vauhdin tippuminen putkeen, mutta sieltä ampaisi taas ihan täysiä. Keinut ja puomit mentiin hienosti, tokaan putkeen ampaisi jo huomattavasti lujempaa ja pujottelu oli virheetön. Loppusuoralle mentiin mahtista vauhtia ja ehdin jo ajatella että tässä se on (PAHA virhe :D), kunnes Vimps menee ohi renkaasta. Sen uusinnassa meni sitten hetkonen ja saatiin tulokseksi siis 5 kiellosta ja yliaikaa 8,61s eli tulokseksi 13.61 ja sijoitus tällä oli 10/21. Mutta mahtavaa, mikä meno!!!


Hyppärillä meno oli taas alusta lähtien tosi hyvää. Renkaassa ei ollut nyt mitään ongelmaa, valitettavasti kielto tuli sitten ekalta putkelta. Olin varmaan vähän edessä ja Vimps meni putken taakse ja moikkasi nopeasti siellä istuneen ratahenkilön. Siitä vauhti lähti kuitenkin vaan paranemaan, pujottelun avokulma ei tuottanut mitään ongelmaa ja loppurata vedettiin puhtaasti ja mahtivauhdilla. Harmittavasti ohjaaja unohti sieltä yhden esteen eli 11-putken... Ja ihan oikeasti, unohdin ihan totaalisesti radan, varmaan eka kerta kisauralla. No, onneksi Vimps ei sitä tajunnut ja pomppi innoissaan menemään. Olisi ollut vaan kiva nähdä aika, mihin olisi riittänyt, vaikka jouduttiin putkella korjaamaan. Ihanneaika oli tässäkin tosi tiukka, eli 40s.


Tässä hyppärin video, kiitos Aino! Ai vitsit, tykkään tuosta ilmeestä!!


www.youtube.com/watch


Mutta voi sitä porokoiran naaman loistetta!!! Sen kanssa on ollut monenmoista ongelmaa, lähinnä ohjaajan asenteessa ja nyt me tehtiin noin mahtista rataa!! Viima ihan oikeasti hinkusi radalle, kiskoen ja haukkuen. Miun kisakoira .

Ei kommentteja: