torstai 12. toukokuuta 2011

Kaikenmoista

Viikonloppuna tehtiin historiaa, sillä Vesku starttasi kisauransa agissa. Eli ohjelmassa oli 2x agirata, omassa hallissa Räsäsen Minnan tuomaroimana. Parina tietysti Tuike, eli kisauran aloitus olikin sitten suoraan 2-luokassa. Oikein mukavalta parin meno näytti ja varmsti lisätreenillä alkaa tulla tuloksiakin, nyt valitettavasti kumpikin rata meni hylkäykseksi. Mutta mahtis homma että Vesku innostui kisamaan! Jatkoa odotellessa .


Tuike sai uuden lookinsa ansiosta paljon huomiota. Rotua kyseltiin ja pennun näköiseksi sitä sanoi moni. Taitaisi olla tilausta tuollaiselle lyhytkarvaiselle pikkukoiralle, sen verran ihmiset hullaantui pieneen valkoiseen pystykorvaan.


----------------------------------------------------------------------------


Maanantaina käytiin mökillä ja koirat juoksi. Rieha on innostunut vesileikeistä ihan urakalla ja kepin perässä se menee minne vaan. Yllytin sitä sitten huvikseen hyppäämään laiturilta veteen ja sehän hyppäsi. Samoin se kaivaa keppejä vedestä työntämällä pään veden alle. VEPE-koiran ainesta ihan selkeästi! Muuten tuo keppihulluus on kyllä aikomoista, mitä isompi ranka, niin sitä parempi. Ja heittää pitäisi koko ajan, onneksi se uskoo heti jos sanoo, että nyt ei heitetä ja tyytyy vaan sitten kantelemaan karahkoitaan.


---------------------------------------------------------------------------


Eilen sattui vähän surkeampi episodi, kun Tuike sai jonkinnäköisen kohtauksen. Se tuli illalla nukkumasta yhtäkkiä minun luokseni, pitäen toista etutassua ilmassa. Luulin, että siihen oli jotain sattunut ja menin tietysti tutkimaan. Se laski kuitenkin etutassun pian maahan, mutta alkoi sitten nostelemaan takatassujaan. Jalat meni ikäänkuin kramppiin ja koko sen selkä oli köyryssä ja kovana. Samalla se alkoi kaatamaan, eli ei meinannut pysyä pystyssä. Loppujen lopuksi kippasin se maahan, jossa se vielä jonkin aikaa jäkitti itseään, kunnes koko homma meni ohi. Kestoa tällä oli max. pari minuuttia ja se oli koko ajan hereillä. Sen jälkeen se oli ihan ok, eikä tänään ole poikennut yhtään normaalista. Soittelin eläinlääkäreillekin, mutta hekin sanoivat että yhdestä kohtauksesta on paha sanoa mitään. Itse mietin jotain lihasjumeja tai -kramppeja, se oli kuitenkin viime päivnä juossut ja riehunut aika paljon lämpimässä ilmassa. Toki tietysti jokin epileptinen kohtauskin on mahdollinen.


Seurailemme tilannetta ja toivottavasti homma ei toistu. Tuike on kuitenkin ollut ihan normaali itsensä muuten, joten käytiin tänään vähän kevyesti treenaamassakin ja sillä oli niin kivaa:


Ruutu: Lähetyksiä ja stopeista palkkaa. Tosi hyvä vauhti ja totteli stoppikäskyjä erinomaisesti. Lisäksi treenattiin kohti kulkemista ja siinä tuli pari nousemista, mutta sain hyvin palkkattua siitäkin loppupelissä.


Seuraaminen: Kisamainen pitkä seuraaminen loppupalkalla. Hyvin pysyi kontakti ja paikka oli ok. Ihanaa että se jaksaa noin hyvin!


Liikkeestä istu: Seuraaminen vähän löysä, mutta istuminen hyvä. Palkkasin vielä erikseen uusinnassa pelkästä seuraamiseen lähdöstä.


Kaukot: Kaikki muut sujui hyvin, mutta i-s-vaihdossa tuppaa liikkumaan liikaa. Palkkailin siitä siis extrapaljon taakse ja parani.


Metallinouto: Hieno ja iloinen!


-----------------------------------------------------------------------------


Viima ja Rieha pääsivät hallille tekemään agilityä. Pätkä oli tänään tämänmoinen:Viima teki koko pätkää. Ketjutin muutamassa osassa ja meno oli tosi hyvää ja vauhdikasta. Tehtiin eka putki pakkovalssilla, Vimps kun ei sinne putkeen niin innoissaan irtoa, niin pimeään putkeen lähettäminen ei olisi toiminut. Pakkovalssi toimi hyvin. Putkesta tulo oli hieman hidas, toka putki oli parempi. Ero johtui varmaan väristä, eka putki oli musta ja toka normaali. Muuten oli hyvä vauhti ja oli ihan innoissaan. Erikseen otettiin vielä hyppy-A-yhdistelmää ja edelleen oli porokoiralla tosi kivaa. Hallissa naksuteltiinkin ja se pystyi tekemään, eli agiliidon ilo on voittanut naksuällötyksen ainakin jossain määrin, jei!


Rieha teki samaa pätkää, ilman rengasta. Otettiin alkuun erikseen pimeään putkeen lähettämistä, mutta sehän lukitsi sen jo ennen hyppyä, joten sinne lähettäminen ei tuottanut ongelmaa. Ja musta putki ei hidasta yhtään. Rieha oli muutenkin niin hyvä! Taidettiin tehdä heti ekalla puhdas pätkä ja se vauhti ja irtoaminen on jotain mahtavaa. Pakko oli vielä testata miten kääntyy toisella putkella toiseen päähän, kun ensin oltiin menty toiseen. Eihän se tuottanut mitään ongelmaa, vaikka tosiaan en ehtinyt lähellekään putkea viemään. Miten voikin olla noin hyvin ohjausta lukeva ja noin nopea eläin, se on ihan luonnonlahjakkuus! Ainoa ongelma oli viimeisellä hypyllä kerran riman pudotus (rimat siis mini-korkeudessa), mutta sekin johtui vaan omasta huonosta lelun heitosta. Muutama toisto tehtiin ja siinä oli neitokaisen treeni.

Ei kommentteja: