perjantai 5. marraskuuta 2010

Tokoa

Tänään Laukaan kisaryhmän tokossa. Tuike aloitti porsastelemalla oikein urakalla. Otettiin ruutu liikkuroituna ja mitä tekee pikkujapsi. Se juoksee ruutuu, nuuskii siellä sekunnin ja pissaa sinne. Niin, 6-vuotias neitokainen päätti vähän merkata... Tokihan siellä varmasti oli jonkun toisen pissat alla, mutta silti, ohjaaja otsasuonessa oli havaittavissa hienoista pullistumista. Tästä varmaan osaksi johtuen ruutuun menosta ei tullut sitten yhtään mitään, Tuike jäi syömään matkalle heppakakkaa tmv. ja jos meni ruutuun niin ei mennyt maahan. Vein sinne sitten lätkän, joka helpotti hommaa ja saatiin lopulta onnistunut kokonainen ruutu. Treenien lopussa otin vielä paikan hakua lentävällä namilla ja kyllähän se taas kivaa olikin.

Tunnari sen sijaan sujui hyvin. Nuuskinta oli varma (eikä heppakakat tässä vaiheessa maistuneet ollenkaan) ja meni sekä tuli laukalla. Palautusasento oli väljä, joten sitä korjasin. Sen jälkeenotettiin ihan muutaman askeleen seuruu, josta vapautus loppupalkalle. Loppuun paikkamakuu kolmen muun koirakon kanssa, ja se oli hieno kaikinpuolin. Lisäksi makuutin Tuikea lyhyellä matkalla, kun keskimmäinen koira kutsuttiin piiloon luokse ja hyvin kesti senkin. Jotain hyvääkin, vaikka alku porsastelua olikin.

Rieha pääsi myös tekemään hommia. Ja sen asenne on niin mahtava!!! Se vaihtaa heti työmoodille ja odottaa vaan että mitä saa tehdä. Alkuun se leikki  vähän vieraamman ihmisen kanssa ja hienosti sujui. Sitten otettiin ruutua. Suoraan näyttöruutuun ja matka oli ihan kisamatka. Aivan mahtava meno! Se juoksi ihan suorilta ruutuun kummallakin toistolla, tasan oikeaan paikkaan ja kääntyy silmänräpäyksessä paikalleen odottamaan narupalloa. On se vaan nopea ja hurja. Tosin kyllä se myös ehtii rekisteröidä kaiken, vaikka meneekin täysiä. Meinasin nimittäin toisellä lähetyksellä ottaa narupallon taskusta liian aikaisin ja vaikka en sitä tehnyt, niin täysiä juokseva pikkukelpi ehti sen verran huomata että pää kääntyi.

Lisäksi tehtiin vähän perusasentoja ja niissä se napottaa kyllä niin hienosti ja tarjoaa itse. Ainoa ongelma on että herkästi menee vinoon, kun nojaa niin innoissaan. Noutoa otettiin tavallisella kapulalla. Ensin vauhtinouto. Hieman alkaa saalistusta näkymään, eli pakko se on opettaa nostamaan kapula takaa. Ei varmasti tule olemaan ongelma tai hidastamaan vauhtia yhtään. Kokeiltiin sitä pari kertaa ja lyhyellä matkalla toimi todella hyvin. Loppuun vielä pari luoksetuloa suoraan narupalloon. Riehasta tulee varmaankin eteentuleva koira, joten koitin seistä mahdollisimman koemaisesti ja narupallo tuli esiin ihan lopussa jalkojen välistä. Ja vauhti oli huisia!

Ei kommentteja: