lauantai 20. marraskuuta 2010

Back to basics

Tänään päästiin pitkästä aikaa Salmen oppeihin Killerille ja tulipahan taas hyvää muistuttelua. Kylmä oli ja sormet meinasivat syväjäätyä palkatessa.

Rieha pääsi ekaksi hommiin, katsottiin sen kanssa ensin seuraamista ja sivulle tuloja. Näissä nyt paikan kanssa tarkkana, ettei vaan ala painamaan liikaa. Sitten otettiin luoksetulon lopetusta, siinäkin nyt tarkkuus peliin, avustaen tuodaan pentu eteen namiin kanssa niin, ettei se ehdi törmätä. Kaukojumppaa katsottiin myös, siinä rauhallisuus ja tarkka kriteeri. Muutenkin kaikessa tekemisessä pitäisi nyt ottaa työn alle se rauhassa työstäminen. Riehan kanssa on leikitty ja riehuttu niin paljon, että sellaiset ihan perusasiat on ehkä vähän unohtuneet. Riehalla on hirveä tarmo tehdä, mutta jos se alusta saakka oppii törmäilemään, nojaamaan, saalistamaan, niin niitä on sitten myöhemmin vaikea karsia pois. Ensinnäkin otetaan työn alle ihan perus kontaktiharjoitukset, katseesta siis palkkaa. Lisäksi malttitreenit, eli jos otetaan maahanmenoja, istumisia tmv. niin asennossa pitäisi pysyä edes sen muutaman sekunnin. Samoin rauhoittumistreenit nyt supertyöstön alle. Vauhdin kanssa ei varmasti tule olemaan ongelmaa, eli se on helppo liittää taas mukaan.

Hyviä muistutuksia, kuten Salme sanoi, niin Riehan vahvuudet on ne ominaisuudet, joita olen joutunut yleensä kaivamaan eli vilkkaus, nopeus, taistelutahto ja reaktiivisuus. Sen sijaan sen kanssa pitää työstää niitä rauhassa olemisia ja alusta saakka oikealla tekniikalla tekemistä. Rieha esitteli myös vähän RÄYHähtelyään, sen kanssa on myös oltava todella tiukkana. Minkäänlaista palkkaa ei tipu ja äänestä tulee huomautus. Se on jo nyt tunneoppinut treenaamiseen hurjan raivon, joten sitä ei tarvitse kaivella esiin jatkossakaan vaikka vähän vaatisi rauhassa työstämistä. Loppuun katsottiin Riehan leikkiä ja siihenkin tuli hyviä vinkkejä otteen parantamiseen. Tosin Riehan leegot on nyt aika huonossa jamassa kunnon taisteluun, kulmurit on vielä maitohampaita ja toinen niistä on katkennut. Mutta pätevästi se veti ja leikki ihan innoissaan Salmenkin kanssa.

Täh, minäkö muka?

Tuike teki sitten. Katsottiin ensin seuraamista ja tökkäisytreeniä. Salme tykkäsi että tiiviys oli todella hyvä, sen kun saa vielä vähän taaksepäin niin paranee vielä. Kaukojumppa oli pikkujapsinkin ohjelmassa, aika perussettiä. Muistaa vaan, että palkkaa ei tule jos tassut liikkuu tai Tuike säheltää väärän siirtymän. Loppuun koemainen ruutu. Erinomainen ruutuun meno, seiso ja man. Jei! Tuli täysiä sivulle, mutta hieman väljästi. Kokonaisuutena oikein hyvä kuitenkin.

Viiman kanssa tehtiin itsekseen ihan vähäsen kun Salmelle tuli jo seuraava oppilas. Loppupalkan kanssa seuraaminen, kaukot ja nouto. Seuraaminen hyvää. Kaukoissa viimeinen maahanmeno vaati useamman (loppupalkka selkeästi jo himotti). Nouto oli niin iloinen, että Viima meinasi juosta kapula suussa minun ohitseni loppupalkalle ilman lupaa. Se oli pakko uusia ja uusinalla oli oikein pätevä ja iloinen luovutus.

Ei kommentteja: