tiistai 11. syyskuuta 2012

Nää ois aika supertreenaajia

Yövuoron jälkeen oli vuorossa treenipäivä, aloitettiin se tokohommilla kera Annan. Pakko vääntää vielä kun ehtii!

Ekassa setissä Rieha teki:

Liikkeestä istuminen: Liikkuroituna, välillä juoksusta, välillä normikävelystä. Eikä yhtään väärää ja muutenkin oli supernopea istuminen.

Seuruu: Anna liikkuroi käännöksiä ja mie palkkasin takakautta. Hyvä ilme ja paikka oli korrektimpi, olematta kuitenkaan matkalaukku.

Ruutu: Nyt se alkoi sitten ennakoimaan maahanmenoa... Hirveän pätevää joo, mutta jos kuitenkin odottaisi käskyä. Tätä piti siis kertailla, mutta loppupeleissä muisti kuunnella ja jäädä seisomaan. Mutta joutuu ehkä lauantaina hieman varmistelemaan ja käskemään aika pikaisesti maahan sen seiso-käskyn jälkeen... Tehtiin myös yksi ruudusta sivulle tulo, se oli priima.

Nouto: Halusin treenata loppua, eli että ei ennakoi sivulle tuloa. Ja ei se nyt ennakoinutkaan, mutta oli hyvä että sain palkatuksi sitä eteentulosta (narupallo treeniliivin sisällä).

Tauon jälkeen toka setti:

Luoksari: Kiertojen kautta stoppeja, liikkurin kera. Ei reagoinut käskyihin millään lailla ja stopit oli hyviä, jee! Näin se treeni tuottaa tulosta.

Kaukot: Nyt oli pitkästä aikaa ongelma jätön jälkeinen kontaktin hajoaminen, eli ei oikein ollut "kuplassa", vaan katseli muualle. Tämän takia ekoihin siirtymiin tuli tuplakäskyjä, mur. Palkkasin sen kerran satunnaisesti vaan siitä, että kävelen pois ja se ehkä vähän skarppasi. Muuten meno oli hyvää, eli kun pääsi kuulolle tuon ekan siirtymän jälkeen, niin sen jälkeen ei tarvinnut tuplakäskyjä. Tosin jostain syystä m-i oli tänään herkästi m-s, vissiin ollaa treenattu sitä enemmän.

Tunnari: Pari namia kapuloiden joukkoon, tosi rauhallinen nuuskinta, varmisteli oikein huolella. Oma nousikin hienosti. Tosin oli jo ottanut niin rauhallisesti, että palautus oli sitten ravilla, mutta se nyt on ihan sama tässä vaiheessa.

Tuike teki loppuun rallytokoa hyvällä ilmeellä ja käytiin pikkaisen käpsimässä, kunnes siirryttiin seuraaviin treeneihin, eli VEPE-treeneihin.

Ehdittiin tehdä veneestä hyppy ja hukkuva. Veneestä hyppy on varmaa kamaa. Hukkuvalla Riehaa piti hieman kannustaa ja päästi kerran irti, mutta palasi sen jälkeen ja veti hukkuvan hyvin rantaan. Ei tuo vaatisi kuin toistoja, mutta taitaa tälle vuodelle jäädä haaveeksi soveltuvuuskokeeseen meneminen.

Vepestä ajettiin vielä hallille agitreeneihin ja tietysti ensin lämppälenkille. Ollaan Riehan kanssa estevarmuus- ja tekniikkaryhmässä, mikä on varmasti oikein hyvä juttu. Alkuun tehtiin sekä pujottelua että puomia ja katsottiin niihin varmennusta ja treenisuunnitelmaa. Puomin ylösmenolle Riehalle tulee nyt käyttöön "länget", että oppisi menemään matalampana ja osumaan ylösmenolle. Tässä treenissä tuntui toimivan hyvin, se ei välitä niistä tippaakaan, mutta sukeltaa sen verran, että osuu. Pujottelu treenataan nyt varmemmaksi ohjurien avulla. Riehahan "osaa" pujotella, mutta käytännössä se osaa sen vaan kun olen itse sijoittunut tiettyyn paikkaan. Nyt on tarkoitus tehdä siitä varmempi ja itsenäisempi, sellainen että kolmosissakin pärjää.

Ohjaustreeninä oli simppeli irtoamistreeni. Sain ohjeeksi vaikeuttaa tätä tekemällä yhteen väliin persjätön, vaikka siinä ei sitä tarvittukaan. Ja Riehahan tiputti heti riman. Eli noita ns. helppoja treenejä aletaan vaikeuttamaan ja tekemään niihin jotain, jolloin koiran joutuu enemmän itse miettimään ja lukemaan esteitä ja rimoja. Toisena treeninä oli pimeään putkeen irtoaminen ja Riehahan irtosi oikein kivasti.

Käytiin koko sakki jäähdyttelylenkillä treenikaverin kanssa, mukava oli nähdä että osaa nämä vielä kävellä vieraidenkin koirien kanssa hihnassa. Välillä nimittäin tuntuu, että täällä maalla koko porukan käytöstavat on taantuneet jonnekin keskiajalle...

Oikein kiva päivä, eikä juuri Riehan vauhtia hidastanut tälläinen kolmen lajin treeniputki. Jos ei nyt aina tuloksilla juhlitakaan, niin ei voi ainakaan innon puutteesta syyttää :D.

Ei kommentteja: