keskiviikko 29. elokuuta 2012

Yli esteiden

Tänään treenattiin Raisan kanssa tokoa ja tottista Viihdekeskuksella. Tehtiin lenkki metsässä ennen treeniä. Rieha löysi jonkun jäniksenraadon, mistä ehti syödä aika paljon, ennen kuin aloin ihmettelemään miksei kelpiä näy. No, omaehtoista barffiahan se vissiin vaan on. Viima oli tästä hyvin, hyvin kateellinen. Kumpikin oli vielä niin rohkea, että koittivat pariin otteeseen palata takaisin raadolle, vaikka oli aika selväksi tehnyt, että se on nounou. Ruoka on pystykorvaisten elämässä aika tärkeä asia. Tuike-raukka ei hiffannut koko raatoa, muuten sekin olisi varmasti nälkäisenä pienenä koirana koittanut päästä osingoille.

Sitten se treeni. Ei ehditty Riehalle ampumaan, mutta koko pystykorvalauma kuunteli Naakalle ammuttaessa autossa, eikä kukaan ollut moksiskaan tälläkään kertaa. Rieha oli pikemmninkin ihan hulluna liekeissä päästessään tekemään kentälle, jossa ihan selkeästi tapahtuu kaikkea siistiä.

Aloitettiin jäävien erottelula. Alkuun tuli muutamia virheitä, mutta loppua kohti alkoi paranemaan ja apusilmienkin mukaan ilme alkoi muuttumaan. Siitä mentiin sitten pk-A:lle, jota Rieha teki toista kertaa. Vahvistettiin sille vaan edestakaisin kulkemista ja kyllähän se kulki. Otin käskyksi nyt Yli, erottaakseni sen agin A:sta. Tehtiin kahdella palkalla, kummallakin puolella estettä ja alkuu appari taputti estettä, että varmasti tuli yli. Kovasti on tästä innoissaan ja menee tosi rohkeasti. Pikkuhiljaa edetään ja se metrinenkin pitäisi varmaan sisäänajaa jossain vaiheessa. Loppuun vielä kaukoja, joissa meno on aika kivaa. Toivotaan ettei tule ennen pm-koetta mitään jäkkejä tässä. Etupalkka on ollut nyt joka treenissä, on varmaan pakko testata ilman sitä muutamaan otteeseen.

Tuike teki rallytokoa ja muisteli myös hieman tokojuttuja, sekä totutteli taas lapsen seuraan. Viima riekkui kentällä yleisenä ilon aiheuttajana (erityisesti Milla-taapero on Viimasta kovin innoissaan). Kokeilipa se myös pk-A:ta ja eipä se tuottanut porokoirallekaan mitään ongelmaa, oli pikemminkin ihan liekeissä. Harmi vaan, että pk-tottikseen kuuluu muutakin :D. Mutta tämä lupasi hyvää viikonlopun agikisoja varten!

Ei kommentteja: