perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hallissa ja vedessä

Tänään aamusta taas hallilla. Rieha teki ensin vähän hyppytekniikkaa, sitten pientä radanpätkää, jossa lähinnä treenasin A:n kontakteja. Aika kiva meno, totutin sitä hämylähtöihin ja hyvin alkoi tajuamaan idean siitä että liikkeestä ei lähdetä, ainoastaan suullisesta käskystä. Loppuvaiheessa se oikein itse painoi takajalkoja vaan lujemmin kontaktille kun koitin saada sitä lähtemään ilman lupaa. Hyvähyvä! Loppuun treenattiin suhinan kanssa lyhyitä hyppyjä ja kääntymisiä.

Viima teki hyppytekniikkaa ja teki aika kivasti. Raisalla oli mukana Froliceja ja ne oli porokoiran mielestä parhaita nameja ikinä. Ihan kuin meillä ei koskaan olisi niitä ollut, ei ne silloin koskaan niin hyvältä maistu. Loppuun Vimps teki radanpätkää loppupalkan kanssa ja saatiin oikein kivaa vauhtia. Putkikin oikein imi Viimaa ja hyppäsipä se kerran puomin alastulonkin yli (niin, Vimpsin kanssa tämä on hyvä juttu :D).

Tuike pääsi myös halliin ja jumppailtiin ensin temppuja. Sitten päätin että pikkukoira pääsee tositoimiin ja tehtiin pitkästä aikaa pieni radanpätkä, rimat alhaalla. Ja Tuike oli niin onnessaan ja hyvin muisti kaiken. Ei tehty paljoa, mutta oli sitäkin kivempaa! Tässä pieni pätkä:



Illalla oli vielä Riehan VEPE-kurssin kolmas kerta. Nyt pääsin mukaan alusta loppuun ja oli tosi kiva nähdä treeneissä kaikki liikkeet mitä ovat treenanneet. Ja täytyy sanoa, että Rieha on kyllä aika hieno. Se on reippaasti pienempi kuin muut kurssilaiset, mutta vetää sellaisella asenteella että oksat pois. Ja se on ihan selkeästi syttynyt lajiin :).

Ensin tehtiin veneestä hyppyä. Siinä ei ole mitään ongelmaa, lähtee ekalla käskyllä ja ui reippaasti. Tässä jo koematka. Sitten otettiin esineen vientiä, joka on kuulemma yleensä haastavin liike. Menin itse veneeseen vastaanottamaan esinettä ja Vesku lähetti. Meno oli todella hyvää, heti kun vene meni kauemmas niin R ui reippaasti veneelle ja luovutti täysin ongelmitta minulle käteen. Sille oli itse asiassa vaikeampaa jos vene jäi lähelle, koska silloin koitti sylkeä esinettä liian aikaisin. Joutuessaan uimaan kunnolla myös tuominen onnistui. Pätevää, tässäkin matka oli jo 15-20m.

Viimeisenä liikkeenä oli veneen tuonti. Tämä on Riehalle varmasti haastavin liike, koska se kuitenkin on niin pieni. Onneksi sillä on sitä asennetta. Ekalla kerralla se haki pelkän köyden ja toi sen ongelmitta rantaan. Leikittiin palkaksi köydellä oikein kunnolla. Tokalla kerralla vetoon pistettiin hieman painoa. Siinä päästi kerran irti köydestä, mutta korjasi ja toi hyvin rantaan. Kolmas veto tehtiin pienen tauon jälkeen ja nyt köydessä oli jo enemmän painoa. Tämä sujui hienosti, veti tosissaan ja hyvällä otteella. Onneksi sillä tuota sisua ja taistelutahtoa löytyy, muuten voisi 14-kiloinen sanoa että vedä itse ;). Varmasti tämäkin helpottuu kun saa vielä kokemusta. Mutta hyvä treeni!

Ei kommentteja: