sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kovan luokan kisat, mutta vielä kovempi keepie (TOKO SM 12)

Koiraharrastus on täynnä uusia kokemuksia ja eilen koettiin yksi tälläinen, kun osallistuttiin Riehan kanssa TOKOn SM-kisoihin Kuopiossa. Itse en ole aiemmin ollut edes katsomassa näitä kisoja, joten kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Onneksi meillä oli superkiva joukkue LAUKAn kisaporukasta, kiitos seurasta ja tsempista Anna, Maarit, Henna ja Tiia!

Oltiin kisapaikalla hyvissä ajoin, pystyteltiin teltta ja häkit koirille. Aamulla ilma oli tosi viileä, mutta alkoi siitä pikkuhiljaa lämpenemään. Jännintä ja pahinta koko kisassa oli se odottelu. Riehan suoritusvuoro oli viimeisten joukossa, eli odottelua tuli paljon. Alkupään koirakot pääsivät pikaisesti alta pois, mutta meillä oli ensin paikkamakuu, jonka jälkeen parin tunnin odottelu. Sitten oli vuorossa ekat yksilöliikkeet ja taas tunnin odottelu ennen kuin päästiin tokaan settiin. Sinänsä homma sujui joutuisasti, mutta itse kokemattomana jännitin ihan tosi paljon, että ehditään varmasti omalle vuorolle ja sen takia otin Riehan odottelemaan ekaan settiin ihan liian aikaisin. Muutenkin jännitys näkyi ihan fyysisenä pahoinvointina, tuntui ihan tosissaan että oksennan. Ei se ole helppoa tämä :D.

Paikkamakuu 10: Sujui hyvin, meillä oli kunnon kelpieryhmä, kolme kelpiä, sheltti ja belgi. Rieha oli ollut ihan rauhassa. Häiriötä oli, mutta vähemmän kuin esim. voittajan kehässä, jossa kulkureitti meni suoraan makaavien koirien takaa.

Sitten se eka setti (seuruu, liikkeestä maahan, nouto, hyppy), jonka tuomaroi Kaisa Poutanen. Ehdin tosiaan pitää Riehaa kuumalla kentällä varmaan n. 15 koirakon ajan ja sillä ehkä vähän vire laski, vaikka tekikin kehän vieressä ihan sikahyvin ja hienolla ilmeellä. Mutta oma jännitys oli suuri.

Seuraaminen 5: Tämä menikin sitten ihan penkin alle. Alku meni hienosti, mutta sitten siltä painui nenä maahan ja nuuskutteli melkein kokonaan yhden suoran ja jätätti. En oikein saanut itseänikään koottua ja tuli sellainen fiilis että taju menee. Loppusuoralle homma oli taas kasassa, mutta se ei enää pelastanut. Ihan uskomatonta, Riehan paras liike on seuruu, viime kokeessa saatiin siitä 10. Mutta näin se vaan voi joskus mennä, oma jännitys, nuori koira, iso häiriö, mahdollisesti tulevat juoksut, who knows... Sinänsä epäilen kovasti niitä alkavia juoksuja, koska muuten se ei ottanut häiriötä kyllä millään lailla.

Oli siellä hyvääkin pätkää
kuva Minna Isokoski


Liikkeestä maahanmeno 6: Seuruun fiilis jäi vähän päälle itselle, koira onneksi skarppasi. Seuruu oli ok, mutta jäi istumaan ja vasta kaksoiskäskyllä maahan. Käsky tuli aika myöhään, kun olin niin sekaisin ja siitä sitten vähennykset.

Istu vai maahan?
kuva Minna Isokoski


Nouto 8: Oli ihan ok, ravasi metrin verran luovutuksessa ja ehkä perusasento oli hieman vino?

Lentävä lähtö
kuva Minna Isokoski


Hyppy 9: Minusta oli hyvä, oisiko pistevähennys ollut jostain lopun puutteesta?

Kokonaisvaikutus ekasta kehästä 7,5

Tosen setin (liikkeestä seisominen, kaukot ja luoksetulo) tuomaroi Tiina Laakko. Sain jotenkin karisteltua pahimman jännityksen ja koitin ottaa rennosti. Nyt en tuonut koiraa kentän laidalle odottelemaan kuin ehkä 5 koiraa ennen omaa suoritusta. Toki tietysti juuri ennen meidän suoritusta tuomari päätti pitää tauon ja jouduin ottamaan juuri viritellyn koiran vielä hetkeksi odottelemaan. Mutta nyt leikin sen kanssa hurjana ja päätin että tehdään sellainen suoritus kuin osataan, koska Riehahan osaa ja siihen luotetaan.

Mentaalivalmennus toimi ja fiilis oli aivan huikeasti parempi!!

Liikkeestä seisominen 9,5: Super seuruu ja hyvä stoppi. Tuomari sanoi että vähensi puolikkaan, koska oli nuuskinut seisoessaan hieman.

Kauko-ohjaus 10: Mentiin niin hyvällä fiiliksella ja Rieha oli selkeästi minun kanssani tekemässä. Terävät, varmat ja nopeat vaihdot, aivan priimaa!

Luoksetulo 9: Tempo oli hyvä, stoppi hyvä, mutta tuomari sanoi että hieman törmäsi sivulle mennessään eli siitä vähennys.

Kokonaisvaikutus tokasta kehästä 10. Eli se fiilis näkyi, ihan parhautta!!! Ihan huikea parannus ekaan settiin, olin niin ylpeä koirasta että itsestä ja harvalle jaettiin kymppejä tästä. Minulle yllättävät epäonnistumiset on niitä vaikeimpia ja hyvin herkästi jään niitä vellomaan. Mutta nyt päästiin vellomisesta eroon ja superhyvällä fiiliksellä tehtyä.

Näillä pisteillä saatiin 1-tulos 170,75p. ja sijoitus oli 19/76!!!

Kyl met oltiin päteviä!
kuva Minna Isokoski

Kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen. Rieha on nuori, häiriötä ja odottelua oli paljon. Puhumattakaan kokemattomasta ja jännittävästä ohjaajasta. Myös arvostelu oli minusta tiukempaa kuin normaalikokeessa. Ykkönen ja sijoittuminen noin hyvin on kuitenkin noissa skaboissa mahtava suoritus. Jossitella toki voi, normiseuruulla oltaisiin oltu ihan kärkikahinoissa. Mutta kaikkea ei voi aina ennustaa, toki ehkä ensi kerralle osataan jo tehdä jotain eri lailla.

Pakko taas kerran sanoa että Rieha on vaan niin hieno kelpie!!! Ja se on kanssa on niin kiva tehdä, aivan ihana!!! Meidän joukkue oli sijalla 35/68 ja treenikaverimme Maarit ja Ruu sijoittuivat alokkaassa upeasti kakkosijalle. Kaikki olivat kisoissa ensikertalaisia! Hieno päivä, toivottavasti ensi vuonna uudestaan!

Tämän näköisellä jalalla siellä linkutettiin, Varoitus, sisältää mustelmia ja ruhjeita ;)


Ei kommentteja: