sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Treeniviikonloppu ennen treenitöntä viikkoa

Eilen vietettiin kiva viisituntinen, kun saatiin treeniseuraksi Lotta ja Visa-kelpie. Kiitos mukavasta seurasta ja hyvistä neuvoista vielä näin virtuaalisesti :)!

Lotta koutsasi meitä agissa radanpätkällä, jossa teemana oli valssit. Ja niinhän se oli taas ohjaajasta kiinni, koira kyllä osaa jos vaan vien. Valssien kautta haettiin Riehalle parempia käännöksiä ja saatin niitä muutama myös aikaseksi (vaikka ei ollut helppoa!). Kun vaan itse olisin rohkea ja etenisin reippaasti, niin homma sujuisi huomattavasti helpommin.

Oli muuten kiva nähdä kun R teki pätkää Lotan kanssa, on se vaan pätevä kun sillä on hyvä kartturi!

Aksojen jälkeen vielä tokoiltiin. Tehtiin eka liikkuroitu seuruu, joka oli aika hyvä. Juoksusta stopissa tuli suurimmat ongelmat, eli R jäi seisomaan/väjästi. Ei olla tätä liian paljon treenattu, joten oli hyvä ottaa sitä työstön alle.

Ruudussa R haki paikkaa alkuun hyvin, sitten paikka alkoi hieman valumaan. Paransi kyllä taas kun kävin tekemässä yhden näyttöruudun. Huomiona tosiaan se, että kun jankkaa, niin paikkakin huononee, ekalla vetää hyvin. Ehkä voisi siis tehdä sen yhden hyvän ja sen jälkeen vaikka näyttöruudulla muistuttaa vielä paikkaa? Stopit sujui ok. Sen sijaan seuruuseen tulossa oli jäkkiä, eli hidasti raville paria metriä ennen sivua. Lotalta hyvä huomio siitä, että tuijotan koiraa. Eli pää suoraksi ja muutaman kerran suoraan palkkaan sivulle, niin varmasti vauhti palautuu.

Merkki oli hieno, samoin merkiltä ruutuun meno!

Luoksarin stopeissa huomasin taas sen oman kriteerin surkeuden. Välillä sallin huonompia, välillä en. Tämä pitää nyt ihan oikeasti ottaa työn alle. Toki se niillä huonommillakin tekee ihan ok, ei vaan jarraa täysiä etupäällä. Mutta joo, ensi viikon jälkeen tämä extrahuomioon!

Jättävät sujuivat kumpikin hyvin. Noudossa muuten ok meno, mutta pari viimeistä metriä ravilla. Ehkä oli jo hieman väsynyt siinä vaiheessa. Taas hyvä huomio luovutuksesta ylimääräisiltä silmiltä, ehkä jatkossa koitan pitää itseni suorassa ;).

Loppuun tehtiin vielä kaukot liikkuroituna ja palkka ekasta istumisesta. Oikein hyvä. Siihen oli hyvä päättää pitkä ja antoisa treeni.

Pari kännykuvaa piristeeksi:

Tänään aamupäivästä tein Riehalle kaksi namiruutua nurmikolle. Hyvä meno, into on valtaisa ja hyvin pysyy ruudussa.

Illalla ajeltiin vielä viihdekeskukselle, Viima lähti juoksulenkille Veskun kanssa ja me muut jäätiin treenaamaan. Ihan ekana rakensin rallytokoradan. Kiitos Raisalle kylteistä (kun en vaan itse ole saanut aikaiseksi, niin ihanaa kun ystävä jelppaa)! Rata oli kopio tästä ALO-radasta: http://www.rally-toko.fi/radat/

Tuikkunen veti ekan kierroksen ihan ok. Pientä härväämistä oli. Toka kierros oli sen sijaan oikein pätevä, eikä minusta tehty suuremmin virheitä. Kontaktikin parani kun sai hommasta kiinni. Ja ehkä ohjaajakin on jo vähän kehittynyt tuossa radan luvussa?

Riepu tuli vielä kentälle tekemään liikkuroituna:
  • Luoksetulo: Hyvä tempo ja stoppi ok. Loppuosa oikein hyvä.
  • Kaukot: Kympin kaukot, hyvin teki vaihdot, vaikka yhdessä oli hieman pää kallellaan jonnekin muualle.
  • Seuruu: Pientä pään laskua oli jossain vaiheessa, mutta ei pahasti. Ei ehkä ihan parasta Riehaa, mutta menetteli.
  • Jäävät: Maahanmeno kymppi, seisomisessa kääntyi ihan hinasen takaisin tullessa. Korjaussarjassa pysyi taas hyvin.
Ihan hyvä treeni, näillä mennään. R oli iloinen ja vauhdikas, ei sitä muuta voi toivoa kokeeseenkaan. Tehtiin vielä itseksemme yksi hyppy, joka sujui hyvin, kunhan R vaan pääsi eroon hypyn haistelusta (en syytä koiraa, siihen oli ihan selkeästi useampikin koira nostanut jalkaa, ulkosäilytyksessä oleva este siis).

Eipä sitä enää muuta voida tehdä ennen ensi viikonloppua. Huomenna ihmiset suuntaavat Berliiniin lomailemaan ja koirat lomailevat erinäisissä hoitopaikoissa. Oikeasti, hieman harmittaa kun ei pääse moneen päivään treenaamaan, mutta ehkä se siellä Berliinin vilinässä unohtuu ;).

Riesku sanoo että mihin laukkuun kelpie laitetaan?

Ei kommentteja: