tiistai 19. kesäkuuta 2012

Treeni sujuu, tavoitteet kirkastuu

Saatiin Anna ja koirat seuraksi lähikentälle. Hirrveän hyvä treeni taas kerran, alkaa tuntua ihan mahdolliselta että voivoihin mentäisiin kesän lopussa :).

Metalli: Hirrrveän hieno meno, nosti vauhdikkaasti ja toi laukalla joka ikinen kerta. Päästin sen pari kertaa suoraan palkkaan ja sitten otin yhden luovutuksen kera, eikä vauhti hidastunut silloinkaan. Naksulla merkkaaminen on toiminut hyvin, pitää tiukasti kapulaa siihen saakka.

Ruutu: Tehtiin oikeastaan samalla mallilla kuin eilen, ensin yksi koemainen ruutu, nyt kokonaisena ja liikkuroituna. Haki paikan hyvin ja loppuosakin oli aika hieno. Palkkasin suoraan leluun, kun tuli sivulle, tätä pitää nyt muistaa vahvistaa erikseen. Tämän jälkeen tehtiin hömpöttelyä, ensin lelu ruudussa+leikit ruudussa päälle, sitten taas yksi bongaus ilman apuja ja loppuun vielä näyttöruutu ja hurjat leikit ruudussa, kun oikea paikka löytyi hienosti.

Luoksari: Annoin Annalle narupallon, jonka ohjeistin heittämään palkaksi koiran taakse, niin että varmasti kuulee. Ekalla kerralla R teki ihmeellisen koikkaloikkahyppypomppu-luoksetulon, jossa ei ollut aikomustakaan pysähtyä, mutta sai silti palkan taakse, että huomasi sen olemassaolon. Seuraava stoppi olikin jo aika priima, samoin sitä seuraava. Loppuun vielä yksi maahanmeno ja se oli aikalailla täydellinen. Hyvin toimi tuo palkan nakkelu taakse, selkeästi ajatteli enemmän taaksepäin kuin eteenpäin.

Tunnari: Nyt testattiin kahdella kapulalla, mutta se ei auttanut ekan kapulan nosto-ongelmaan. R paukkasi kapuloille, otti ekan suuhun, sitten alkoi nuuskimaan ja toi hienosti oman. Oukei, sitten tehtiin sama, mutta laitettiin joukkoon parit namit. Tämä toimi paremmin, keskittyi heti enemmän ja oma nousi, eikä väärää maisteltu ollenkaan. Eli namit edelleen mukana, muuten ei pieni keepie vielä ihan malta.

Sitten R kävi tauolla ja toisessa setissä tehtiin vielä:

Liikkeestä istuminen: Aivan priimaa, pari toistoa ja tämä vaan toimii!

Seuruu: Pitkä pätkä, jossa palkkailin satunnaisesti siellä ja täälllä. Asenne oli hyvä ja tuntui hyvältä. Pari pään pudotusta tuli, lähinnä käännöksissä, eli niistä palkkaa. Samoin kiinnitettiin huomiota omaan hitaaseen kävelyyn, että saataisiin siitä rennompi. R työstää temponmuutokset kyllä hyvin. Paikallaan siirtymiset oli erityishyviä.

Kaukoja koitetaan jumpata nyt pari kertaa päivässä, pidetään mielessä elo- syyskuun kokeet :).

Tuike-pieni teki myös tokoa. Ensin ruutua. Sinnehän se juoksi ja pysähtyikin melkein heti käskystä :D. Tunnari tehtiin liikkuroituna, tämä oli hieno ja kaikinpuolin pätevä. Loppuun vielä metskunoutoa, joka sekin sujuu aivan hienosti. Se on kyllä hauska että pikkuseurakoiralla ei ole koskaan ollut metskua kohtaan mitään antipatioita, se tuo aina reippaasti ja iloisena. Hienosti se nämä liikkeetä yksittäisinä handlaa!

Ei kommentteja: