keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Parin päivän tokot kotona ja koemaisena

Aktiivinen kotipihatreeni on nyt alkanut ja treenisuunnitelma tehty. Lauantaina ehdittiin käydä liikkeet suurimmaksi osaksi läpi, toissapäivänä ja eilen pilkottiin. Tänään tehtiin koemainen, että saatiin ne viimeisetkin hiottavat jutut esiin.

Toissapäivänä tehtiin metallilla pitoja, hetsilähtöjä hypyn kanssa ja luovutusta. Suurimmaksi osaksi hyvä meno. Välillä vähän arpoo nostoa, mutta kun yllyttää ja hetsaa, niin parantaa. Edessä pito meinaa välillä valua, kun pää ylhällä ei pysty pitämään hyvin kiinni, mutta pääasia että pitää. En tiedä pitäiskö tuohon treenata erilainen luovutus, eli että ei tarviisi kenottaa edessä pää ylhäällä. Mutta toisaalta, onnistuu se näinkin, vaikka välillä vähän ällö onkin.

Kaukoissa aloituksia, jotka oli ihan supersurkeita. Riesku oli ihan korvaton, kun piti kuunnella naapurin koirien haukuntaa. Reagoi vasta toiseen käskyyn kolme kertaa. Siinä vaiheessa laitoin sen jäähylle miettimään hommaa, jonka jälkeen otettiin uudestaan. Kummasti korvat palautui tämän jälkeen.
Seuraamisessa koitin tuunailla paikkaa ja kontaktia. Meinaa nimittäin vähän keulia. Katsotaan.Eilen tehtiin tunnaria nurtisilla. Iso kasa vääriä, oma tahalleen vaikeisiin paikkoihin. Lisähäiriönä Tuike, eli saivat hakea Riehan kanssa omaa vuorotellen. Kivasti tuli kilpailufiilistä, varsinkin kun Tuike meinasi välillä ihan väkisin tunkea kapuloille samaan aikaan Riehan kanssa. Se on vaan nykyisin niin anarkistimummo, joka ei ihan malta totella :D.

Mutta itse tunnarit sujui hyvin, kummaltakin. Tekivät kumpikin viitisen toistoa eri kuvioilla. Tuike nosti oman todella varmasti, palautuksessa se alkuun mietti, mutta itseluottamus kasvoi nopsaaa ja palautukset nopeutui. Riehalla tuli muutama varmistelu, erityisesti silloin kun oma oli ihan nurmikon peitossa. Mutta sekää ei nostanut yhtään väärää ja palautukset oli hienoja.

Ohjatun kapulan kanssa treenattiin vinoja luovutuksia, eli laitoin sen kiertämään ja menin itse seisomaan eri päin. Aika hienosti R hiffasi idean ja osasi tuoda kapulan eteen vaikka seisoin selin sitä kohti. Vinoissa ei ollut mitään ongelmaa. Tämä oli hyvä kaavan rikkominen!Ja tänään sitten se koemainen. Jenny liikkuroi, oltiin nurtsilla vähän vieraammassa paikassa eli siinäkin mielessä hyvä treeni. Rieha oli tosi korkeassa vireessa ja aivan liekeissä. Se ehkä vähän näkyi ;).

Seuraaminen: Hieman oli epätasainen suoritus, sekä minulta, että koiralta. Nurtsilla oli taas yllättävän vaikeaa kävelä, enkä siis ainakaan auttanut. Pari kontaktin tippumista, pientä edistämistä. Ehkä sellainen kasin seuruu.

Zeta: M-S-I, kaikki vaihdot tosi hyviä. Seuraamisessa hieman keulintaa. 9 - 9.5

Luoksetulo: Tuli täysiä ja pomppien, oikein naama loisti kun oli niin siistiä. Kumpikin stoppi hyviä, mutta seisomisessa kääntyi kohti liikkuria palkan toivossa. Loppu ok. Ehkä 8-9?

Ruutu: Hieno merkkki. Ennakoi ruutuun lähtöä ihan sekunnin sadasosan, tuomari ei välttämättä olisi huomannut. Ruudussa hyvä paikka ja stopit. Meinasi nuuskia, josta ärähdin ja lopetti. Loppu ok. 9

Ohjattu: Haettiin oikea. Kapulat näkyi tosi huonosti nurmikosta. Lähti kuitenkin ihan täysiä etenemään oikealle ja siitä löysi kapulan. Vauhti nostossa upea. Luovutus vino, loppuasento ok. Vinoudesta 9- 9.5

Metallihyppy: Pieni este ja iso kapula ei toimineet. Sylkäisi maahan, eikä meinannut ottaa uudestaan, heilutti vaan häntää. Nollille oisi mennyt.

Tunnari: Alkoi satamaan kaatamalla, se häiritsi ja Rieha nousi seisomaan sivulla. Hieman törkkäisi yhtä väärää, ei kuitenkaan minusta nostanut. Oma nousi sen jälkeen hyvin ja luovutus ok. 7-8?

Kaukot: Hieman tuli liikettä ja vinoutta. Aika huonot kaukot verrattuna viime aikaisiin. Ehkä 6.5 -7

Hyvin tuli selville, mitä pitää treenata ennen ensi viikkoa. Liikkuriin reagoimattomuus, metsku ja kaukot on ne isoimmat. Kapuloiden luovutuksia voisi myös hioa, samoin treenata nurtsilla nyt tunnaria niin paljon kuin ehditään. Seuraamisessa tempon vaihtoja ja niissä kontaktin pysymistä. Muuten asenne oli Riehalla hyvä ja teki ihan täysiä. Paikallaolot on sujuneet hyvin, eli pienellä treenillä ykkönen on ihan tehtävissä. Treenaamattomuus vaan näkyy heti noissa tietyissä jutuissa, evl koostuu niin tuhannesta palasesta.

Ei kommentteja: