lauantai 25. toukokuuta 2013

Treenilöt ja arskapäivän kuulumiset


Äidin kasvimaalla, raparperin alla... nautiskelee Viima :)

Eilen treenailtiin kisatokoryhmän treeneissä. Tehokas, mukava treeni. Aloitettiin ruudulla, johon olin vienyt nännikumin valmiiksi. Pahaksi onneksi se erottui sieltä aika hyvin ja Rieha bongasi sen heti. Tästä syystä koitti suoraan ruutuun, mitä ei tee ikinä. Stoppasi kuitenkin heti, jonka jälkeen merkki onnistui taas. Lähetin sitä kummastakin suunnasta ruutuun ja meno hyvää. Loppuosiossa koitti ennakoida sivulletuloa, reagoi ilmeisesti minun pään kääntöön. Siihen pieni muistuttelu, niin onnistui taas.

Luoksetulo tehtiin koemaisena. Hyvä alku ja hyvä stoppi, josta palkka liikkurilta. Samoin onnistui maahanmeno. Eteetulo oli hinasen vino, sitä treenailtiin lopuksi erikseen.

Ohjatussa haettiin taas kumpikin puoli. Vasen nousi hienosti, oikealla yritti mennä keskelle, mutta stoppasi heti käskystä ja sen jälkeen oikea nousi. Uusinta onnistui heti. Merkki hidastui tässä hieman, joten tehtiin erikseen kahdella merkillä motivaatiotreeniä eli lelu oli valmiina kummankin takana. Heti hyvä meno ja hienosti erotteli kahta merkkiä.

Seuraamista tehtiin myös. Juoksun aloituksessa tuli taas irtoamista, tuo on kyllä paha. Muuten ok meno. Kaukoissa oli taas S-M-jumi, Rieha istui ihan onnessaan ja minua kyrsi :D. Sekin onneksi sieltä korjaantui.

Tuike sai tehdä myös. Noutoja sekä puisella, että metallilla, kumpikin tosi hienoja. Luoksetulon stoppien vahvistusta, joka on haastavaa, mutta pienellä on niin hauskaa. Lisäksi seuraamista ja temppuja. Viima teki vielä kotipihalla keppikulmia ja silläkin oli hieno meno. Kaikille jotain pientä siis.

Tänään oli lepopäivä, käytiin lenkillä ja päivästä uimassa. Viimakin haki lelua järvestä ihan onnessaan. Se on sille ihan uusi juttu, yleensä se vaan kahlailee jos mennään rannasta, veneestähän se kyllä hyppää. Mutta tänään uimaleluna oli ilmeisesti jokaisen lappalaiskoiran lempilelu, eli lussupallo (pehmeä vinkupallo, jossa on nystyröitä). Viima lämpeni sille hitaasti, mutta nykyisin se on siitä aivan pop ja järvestäkin se piti hakea kovalla kiireellä. Rieha ja Tuike uiskentelivat myös lelun perässä, mutta niille se on tuttua hommaa. Ihana, aurinkoinen päivä!

Facebookissa oli myös kivoja uutisia, Riehan sulhasehdokas Tim oli saanut tänään koulutustunnuksen JK3, hienolla ykköstuloksella! Siinä on kyllä huikea pari, eilen he suorittivat myös rauniokokeen hyväksytysti. Ei paljon kaksi koetta peräkkäisinä päivinä vaikuta, työskentelymotivaatio on kohdillaan :).

Ei kommentteja: