torstai 9. toukokuuta 2013

Palauttelevat ja rallytreeniä

Hennan kanssa treenailtiin Vihtavuoressa ennen kuin vetämänin rallytokokurssi alkoi. Tehtiin Riehalle palauttelevaa treeniä.

Aloitettiin ruudulla. Laitoin sen niin, että sinne pystyi lähettämään kummastakin suunnasta. Merkki säilyi koko ajan samana, mutta vaihdoin vaan välillä puolta. Ruudussa oli lätkä varmistamassa paikkaa. Rieha oli ihan liekeissä. Meni merkille tosi hyvin, yhdessä vaiheessa meinasi alkaa reagoimaan liikkurin käskyyn, mutta se jäi nopsaan pois. Ruutuun menossa näkyi se sen itsevarmuus, meinasi alkuun jättää lätkän ihan huomiotta, koska kyllä hän tietää, missä oikea paikka on. Alkoi kuitenkin tarjoamaan sitä ja paikka siirtyi taaemmas. Oikein hyvä treeni ja Riehalla superasenne.

Sitten tehtiin se tunnari. Henna liikkuroi kaksi koemaista, ekassa kapulat rivissä ja tokassa ympyrässä. Eikä Riehalla ollut mitään ongelmaa. Varsinkin toka oli erinomainen, nosti oman heti kun haistoi sitä. Palautti kummallakin kerralla laukalla ja asenne oli tässäkin hyvä. Mälläämistäkään ei juuri näkynyt. Eli ilmeisesti kokeen sekoilu oli jotain mystistä.

Sitten katsottiin meidän luoksaria. Olin antanut Hennalle narupallon jo alussa ja ilman, että R näki. Koitettiin siis saada koemaista fiilistä, mutta yllätyspalkalla. Ekalla kerralla lähdössä oli ongelmaa, eikä reagoinut ekaan maahan-käskyyn, mutta korjauksen ja palkan jälkeen skarppasi taas normaalisti. Ja se stoppi oli ihan täydellinen.... Henna kuvasi vielä toisen luoksaritreenin, jossa tehtiin kokonaan koemainen ja sekin sujui ok, tosin ihan niin hyvä stoppi ei ollut kuin ekalla kerralla. Pystyisi parempaan eli enemmän etupäällä tehtyyn jarraukseen, mutta kuuntelee ja stoppaa kuitenkin heti.  Nyt yritän tätä tuijottaa ja vertailla kokeeseen, että mitä teen eri lailla... Koitan oikeasti saada videolle jokaista luoksaritreeniä ja ideoita saa heitellä, jos sellaisia tulee jollekin lukijalle.Loppuun tehtiin vielä seuruuta. Pitkää, liikkuroitua pätkää, jossa naksuttelin hyvästä paikasta. Edistämisestä ei tarvinnut huomauttaa kuin kerran, muuten paikka oli aika hieno. Ilme oli sekin aivan super, paitsi juoksupätkissä, joissa alkoi hieman haahuamaan. Ihan kuin sillä olisi niissä vähän tylsää. Testailin eri juttuja, mm. sitä, että juoksin oikeasti kovaa ja Riehan ilme muuttui heti. Se oikein syttyi, kun joutui tosissaan juoksemaan. Harmi vaan, etten taida oikeasti kokeessa pystyä tuollaiseen vauhtiin :D. Mutta täytyy nyt hieman rikkoa kaavoja, tehdä erilaista, mutta samalla vaatia siltä tiivistä paikkaa myös juoksussa.

Riehan treenin jälkeen vedin rallytokoa mukavalle ryhmälle. Tuike pääsi demonstroimaan jotain pientä, mutta oli niin järkyttynyt vieressä olleesta pumista, että ei oikein pystynyt. Loppuun se pääsi kuitenkin tekemään ja oli päässyt yli järkytyksestä. Tehtiin pujottelua, spiraalia, eteentuloja ja seuraamisen kikkoja. Oikein hyvä meno oli. Mukavaa jos saadaan rallyporukkaa enemmänkin tämän kurssin jälkeen, niin päästään treenailemaan porukassa!

Ei kommentteja: