keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tänään mentiin lujaa koiravaljakolla!

Eli Kickspark pääsi testiin. Heitettiin Riehan ja Viiman kanssa 9km lenkki n. tuntiin. Riehalla on kyllä hyvät vetolahjat, menee koko ajan edellä. Ihan koko aikaa en sitä viitsi vedättää, kun ei kokemusta ole. Suurin osa lenkistä mentiin niin, että koirat ravasi, Rieha edellä pienen vedon kanssa ja Viima sivulla.Kunnon suorilla otettiin sitten spurttipätkää ja Rieha sai kiskoa sydämensä kyllyydestä. Viima keskittyi näillä pätkillä haukkumaan minulle ja juoksemaan vieressä. Mutta aika lujaa mentiin :D. Eikä edes kaaduttu kertaakaan!

Välillä ihan käveltiin, kun ohjaajan perslihakset ei kestäneet loppuvaiheen ylämäkiä. Aika tehokasta hommaa ja koiratkin tuntui tykkäävän. Riehan kanssa saa olla enempi tarkkana että menee nättiä ravia, eikä peitsaa/laukkaa, Vimps menee helpommin rauhallista maatavoittaa ravia. Ehkä se on se tempperamenttierokin mikä tekee.

Lenkillä meidät ohitti kaksi kertaa ravihevonen ja yllättävän nätisti mustat meni siitä ohi. Sen sijaan Riehalla on alkanut nousta taas autojen tujottaminen, vissiin kun ei niiden keskuudessa enää niin lenkkeillä. Se siis saattaa kulkea ihan nätisti reunassa, mutta pää painuu alas ja korvat taakse ja seuraa silmä kovana vastaantulevia autoja. Pitäisi varmaan treenata maalaiskoiran kanssa vähän ihmisten ilmoilla lenkkeilyä ja vastaehdollistaa noihin... Ainakin ennen sitä suunniteltua bh-koetta.

Mutta joo, kivaa oli!

Ei kommentteja: