perjantai 21. tammikuuta 2011

Kisatoko

Isot koirat pääsivt tokovuorolle. Pitkä tovi meni jutellessa treenikamujen kanssa erilaisista ongelmista, mutta ehdittiin treenata oikeastikin. Ja kyllä se juttelukin avartaa maailmaa ;).

Tuike aloitteli:

Ruutu: Vein ruutuun valmiiksi namialustan. Bongaus oli hyvä ja meni ruutuun hyvää vauhtia. Tosin ei sitten oikein bongannut alustaa. Mutta joo, kokonaisuudessaan ruutu oli oikein kiva. Pilkoin sitä välillä palasiksi ja palkkasin niistä, lopuksi tehtiin vielä ihan kisamainen. Hyvä vire ja into läpi homman, paikka löytyi varmasti ja kuunteli käskyt hyvin.

Seuraaminen: Hanna liikkuroi meille kisamaisen pätkän. Näitä tarvitaan, Tuike jonkinverran ehtii aina huomata liikkuria tehdessään. Tämäkin oli kokonaisuutena oikein kiva. Kerran jouduin sanomaan kontaktikin tippumisesta, muuten vire pysyi hyvin. Paikka säilyi myös kivasti ja muisti tökkiä. Erityishieno oli hitaan kävelyn osuus, siinä se oikein skarppaa. Perusasennoissa se meinaa jäädä herkästi kaummas, tämä johtuu varmastikin siitä, että korjaan asentoa itse. Siihen nyt spesiaalihuomio. Mutta ei paha ollenkaan, tuntuu että vire pitkänkin seuraamisen tekemiseen alkaa olla kohdillaan.

Liikkeestä istuminen: Oikein hyvä.

Luoksetulo: Ensin pelkkää seisomisen stoppia, sujui hyvin. Tosin ehkä hinasen meinaa ennakoida, mutta se näkyy korkeintaa ihan pienenä vauhdin hidastumisena, mutta mietintään sekin. Otettiin sitten koko luoksari, jossa maahanmeno meinasikin unohtua. Sitä vahvistettiin vielä erikseen.

Paikkamakuu: Makuutin Tuikea hallissa itsekseen, muiden tehdessä. Tosi hyvää häiriötä, paljon käskyjä, kehuja ja kieltoja. Hyvin pysyi, näitä lisää!

Viima sitten. Sillä oli tänään vähän huono säkä kun kaksi koiraa tuli sen luokse, toinen alkukävelyllä ja toinen treenatessa. Vaikka kumpikin tuli leikkimielellä, niin Vimpsillä se vähän nostattaa kierroksia ja ehti ensimmäistä vähän kurmuuttaakin. No, onneksi se ei jää muistelemaan tuollaisia ja pystyy tekemään ongelmitta sen jälkeen. Sen verran se kuitenkin haittaa että juuri se liike menee pilalle ja viritellä pitää vähän uudestaan.

Seuraaminen: Kisamainen, hieman pidempi pätkä. Aivan ihana, Vimpsillä oli taas niin hyvä fiilis tehdä.

Luoksetulo: Hienolla vauhdilla ja ok stoppi. Ainoa kauneusvirhe näissä on sivulle tulo, joka jää herkästi vajaaksi. Miksiköhän ihmeessä olen sen alunperinkään opettanut tulemaan eteen... Ei toisaalta jaksaisi alkaa opettamaan sitä tulemaan sivullekaan *laiska*.

Kaukot: Kympin kaukot, uskomattoman täpäkät siirtymät.

Nouto: Eka nouto meni plörinäksi, otti vähän häiriötä, kun aiemmin luokse tullut koira meinasi tulla kapulalle ja Vimps jäi sitten heiluttamaan häntään kapulan luokse. Juoksin sen luokse höpötellen ja eikun uusi heitto. Tämä ja sitä seuraava olivatkin oikein erinomaisia noutoja. Saalistusta on, mutta vauhti ja palautus kumpikin super.

Vimps pääsi vielä treenien jälkeen leikkimään erään poikakoiran kanssa. Aluksi Vimps tykkäsi kovasti ja juoksi ja paini onnessaan. Loppuvaiheessa sillä alkoi menemään hermo, joten lähdettiin pois. Mutta mukavaa, että sekin pääsi vähän riekkumaan.

Ei kommentteja: