sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hyppien ja tokoillen

Vuorossa taas sunnuntai-illan ilomme, eli lämmin hallivuoro. Vaikka tällä kertaa pihalla oli sen verran lämpöistä, että sielläkin olisi voinut hyvin lämmön puolesta treenata, mutta saipahan olla vesisateelta suojassa. Tällä kertaa mukana vaan Tuike ja Rieha, Vimps oli jo treenaillut aiemmin. Seurana, apusilminä ja liikkureina oli Anna, Jenny ja Hanna.

Rieha oli vuorossa ekana. Se teki tänään vähän sekalaisen treenin, koska otettiin esiin pari agihyppyä ja tehtiin niillä kahden hypyn takaakiertoa, yhden hypyn kutsuhyppyä ja yhden hypyn takaakiertoja. Se lukee ja kääntyy ihan älyttömän hyvin ja tekee niin täysiä. Toisaalta taas tuli hyvä huomio siitä, että kun se tekee noita tiukkoja käännöksiä, niin se ei juuri katso mitä tekee esteellä, kun seuraa ohjausta niin tohkeissaan. Tästä johtuen pikkaisen maasta koholla ollut rima lenteli muutaman kerran ihan huolella. Suoralla kun menee niin hyppää kyllä nätisti, mutta kaarteissa mennään lujaa ja läpi. Toivottavasti tämä korjaantuu kun rimoja aletaan nostamaan. Ensi viikonloppuna ollaan menossa pentutapaamiseen ja agilitytreeneihin, siletä toivottavasti saadaan vinkkejä kannattaako tuohon jotenkin alkaa jo nyt puuttumaan. Muuten siis oikein pätevää menoa ja odottaminenkin sujui niin hienosti!

Tokojuttuja R reenasi seuraavanlaisia:

Seuraaminen: Saatiin Hannalta hyviä vinkkejä. Ehdottomasti kannattaa alkaa ottamaan pidempää suoraa, vaikka seinän vieressä. Rieha on tosi kiinni vasemmassa jalassaja iskee pyllyä maahan. Pitemmällä suoralla oppii paremmin käyttämään vartaloaan ja kävelemään ryhdikkäämmin. Lyhentämällä myös hieman askelta saa asennon suoremmaksi. Muuten oikein nätti ilme ja paikka.

Liikkeestä jättävät: Maahanmeno on aikasta ihana, lakoaa tosi hyvin sivulla ja pystyn jatkamaan matkaa. Seisominenkin sujuu ok, ihan hinasen meinaa liikkua sivulle, odottaa palkan lentämistä. Palkan suuntaa pitää katsoa siis tarkemmin ja lentävän palkan sijaan voisi käyttää ihan kädellä stoppaamista ja siitä namin antamista.

Luoksetulo & stopit: Lyhyellä matkalla namipelillä eteentuloja, aika kivasti tulee jo eteen, toki vielä avustaen. Stopit namipelillä on ihan loistavia. Sekä maahanmeno että seiso on uskomattoman täpäköitä ja tekee ne ihan täysiä etutassuilla stopaten. Näistä tulee niin näyttävät :).

Nouto: Kapulan pitoa sekä puisella että metallilla. Hyvin istuu ja pitää rauhassa. Loppuun parit vauhtinoudot leluun puisella. Ekalla ei malttanutkaan vaihtaa kapulaa narupalloon, kunhan rallatteli ympäriinsä kapulan kanssa. Toisella otin sitten kapulan käteen saakka, josta sitten lensi pallo, se sujui hyvin. Vähän oli väsymystä jo nähtävissä ja korjaili jonkin verran otetta, mitä ei pidoissa ja normaalisti tee.

Tuike treenasi sitten:

Seuruu: Into oli taas aivan älytön ja meinasi keulia. Rauhassa tehtäessä ja vaatiessa muisti kuitenkin tökkimiset ja paikkakin parani. Ilme oli tosi hyvä ja vire säilyi.

Metallinouto: Kapula meinasi alkuun ällöttää, mutta joka toistolla parani. Loppuvaiheessa toi nätillä laukalla takaisin.

Luoksetulo: Yksi koemainen luoksari läpi hallin. Tuli nätillä laukalla kaikki osuudet, kumpikin stoppi oli ok. Perusasento hinasen väljä.

Liikkeestä istu: Tämä tehtiin häirittynä, eli väliin huudeltiin Käskyä. Tämä olikin hyvä, meni varmaan osaksi sen takia maahan ekalla kerralla. Toisella kerralla oikein hieno istu, samoin kolmannella, josta sai suoraan palkan.

Kaukot: Tehtiin itsekseen ja laitoin T:n eteen ohuen laudan varmistaakseni että pysyi. Ja vitsit teki hienosti. Saatiin ihan puhtaita sarjoja i-m-s-m-i-s-m. Kai tuon apuvälineen voisi välillä ottaa mukaan, pakkohan sen on vahvistaa mielikuvaa oikeasta tekniikasta. Nyt oli kyllä niin nätti ilme, siirtymät ja kuunteli todella hienosti.

Tunnari: Jatkettiin viime kerran häiriötreeniä. Ekalla kerralla Hanna jäi seisomaan matkalle häiriöksi. Tässä oli vähän kumma lähtö, eli katseli vaan yleisöä ja lähti vasta kolmannella. Matkalla kävi kiertämässä yhden ruutumerkin vieressä olleesta ruudusta, eli saattoi olla ruutu mielessä tunnarin sijaan. Oma nousi hyvin, tulomatkalla piti vähän Hannaa vilkaista. Seuraava tehtiin suoraan kohti yleisöä. Nyt lähti hyvin ekalla, mutta kiersi taas hassusti yhden ruutumerkin (paikka on niin pieni, ettei sen tehdäkseen tarvinnut juuri poiketa reitiltä). Oma nousi hyvin, palautus tuli hyvin, mutta kapula oli suussa sikarityyliin ;). Tässä oli erityisen hieno ja varma nosto, osui omaan tokana ja nosti sen heti. Loppuun tehtiin vielä yksi helppo mielikuvatreeni, eli vein oman väärien joukkoon Tuiken kanssa yhdessä. Tämän jälkeen normi lähetys ja sillä aikaa kapulan paikkaa vaihdettiin. Into oli kova ja oma nousi hienosti ja siitä suoraan palkka.

Paikkamakuu: Nalan ja Kitn kanssa. Jätössä tuli joku häiriö ja nousi ylös, mahdollisesti Kitn palkka hämmensi. Sen jälkeen oikein pätevä makuu.

Ei kommentteja: