tiistai 11. tammikuuta 2011

Iltatokot hoodseilla

Ennen töihin menoa kävi reippailemassa jokaisen koiran kanssa pikkulenkin ja samalla treenattiin viereisellä parkkipaikalla.

Viima aloitti seuraamisella. Oikein hyvää. Ohi meni muutamat koirat, joille Vimps meinasi karvojaan pörhistellä, mutta teki kuitenkin hommia heti hyvillä mielin. Tehtiin pari pidempää pätkää ja ilme oli hyvä. Kaukoissa tuli joku itsepäisyysjäkitys, eikä olisi millään istunut ekalla kerralla yhdellä käskyllä. Vähän oli sellainen evvk-meno, mutta kun pöhpöttelin sille ja tehtiin, niin johan sekin alkoi pelaamaan. Nouto sen sijaan oli nättiä ja iloista, samoi luoksetulo, jota tehtiin ihan vaan läpijuoksuna.

Tuike aloittelu myös seuraamisella. Suurimmaksi osaksi oikein hyvää ja tökkimiset pysyi hyvin mielessä pidemmälläkin pätkällä. Jossain vaiheessa sille sai vähän huomautella ohikulkijoiden katselusta, mutta hyvin nosti taas kontaktia, eli oikein hyvää häiriöharjoitusta. Liikkeestä istuminen sujui taas tosi hyvin, sekä itse liikkeen että valmistelevan osalta. Loppuun tehtiin kaukoja kunnon matkasta, tosin ihan pelkkää i-m. Tämä sujui, kerran meinasi tehdä seisomisen, mutta pompautti takapuolen nopeasti maahan.

Riehan kanssa aloiteltiin seuraamisella ja siinä tehtiin nyt pitkää suoraa (tai Riehalle pitkää suoraa). Hyvin pysyi suorassa, eikä takapuoli lähtenyt sivulle, vaikka ei seinää ollutkaan tukemassa. Koko ajan tuntui että käveli myös varmemmin, eikä takapuoli viistänyt ihan niin herkästi maata. Ilme oli hieno! Luoksetulo otettiin pitkästä matkasta leluun. Odottamisen kanssa sai olla tarkkana, koska into oli niin hirmuinen. Loppuun muutamat kaukot sarjalla i-m niin, että seisoin metrin päässä. Pätevää menoa se oli.

Rieha ihan yllätti pöhisemällä lenkille lähtenyttä naapuria, meinasi ihan juosta luokse asti, mutta tuli heti hienosti luokse ja leluun kun kutsuin. Nopeasti pöhinä unohtui ja kun nähtiin toinen naapuri, joka halusi Riehaa moikata, niin kelpirakkaus oli taas aivan ylitsepursuavaa. Homma menee niin, että kun joku kysyy saako sitä moikata ja minä vastaan että ihan omalla vastuulla. Sieltä tulee nimittäin aika äkkiä aikamoinen rakkaushyökkäys. Onneksi se osaa myös rauhoittua siliteltäväksi.

Ei kommentteja: