perjantai 8. lokakuuta 2010

Aksaa, tokoa ja hurjia pentupaineja

Aamupäivästä suunnattiin tekemään agijuttuja. Pentuagiseuraksi saatiin Heidi ja pihakoira Jipi. Rieha tuntee jo hallin ja on sinne mennessä jo ihan leikkimielellä. Halilla olikin hyvä häiriö, kun kattoa korjanneet raksamiehet paukuttelivat naulapyssyllä menemään. Alkuun se oli Riehasta epäilyttävää ja olisi halunnut lähteä hallista. Tein vähän hölmösti kun otin sen syliin, se selkeästi jänskäsi vaan lisää. Heti kun laskin sen maahan ja lähdettiin kulkemaan hallissa niin paukuttelu unohtui saman tien. Se alkoi heti pyytämään leikkiin ja revitteli lelulla ihan onnessaan. Sen jälkeen ei paukuttelu haitannut ja pentuaksahommia tehtiin superiloisella mielellä.

Alkuun muutamat mutkaputket. Erona se, että otettiin ekaa kertaa mustaa putkea. Ei tuottanut mitään ongelmia, Rieha lukitsi putken heti ja teki ihan täysiä. Sitten avustajan kanssa pari penturengasta kummaltakin puolelta ohjaten. Tässäkin tuntui että idea alkoi olla jo aika hyvin selvillä, eikä koittanut kuin kerran mennä ohi. Heidin avustuksella otettiin yksi puomi, ihan hissukseen. Se meinasi vähän penneä jännätä, mutta selvittiin alas ja sen jälkeen oli taas täysillä leikkimässä. Olisipa se itse halunnut kiivetä puomille vielä takaisin, eli traumoja ei jäänyt.

Loppuun Rieha teki ihan lyhyttä harjoitusta mutkaputkella ja kahdella hypyllä (rimat maassa). Oli ihan super! Vauhti on hurja ja putkeen irtosi oikealta puolelta ihan tosi hyvin. Vasemmalta ohjaten putkeen meno oli vähän vaikeampi ja R lukee pienintäkin vartalon kääntöä heti. Mutta on sillä asennetta ja vauhtia! Treenien jälkeen Rieha ja Jipi pääsivät vielä riekkumaan pellolle.

Viiman kanssa tehtiin seuraavanlaisia ratoja:


Sillä oli aika kiva fiilis tänään ja teki mielellään. Vaikein kohta oli numeroradalla pujotteluun meno. Haki aloituksen hyvin, mutta vauhti hidastui aika paljon. Muuten numerorata oli oikein mainio. Kirjainradalla pujottelu oli huomattavasti nopeampi. Valssasin puomin jälkeen hypyn ja pujottelun eteen ja siitä oli helppo mennä pujoon. Oikein mainio rata tämäkin. Otettiin pari kertaa treenimäisesti, sitten pieni tauko ja kirjainrata kisamaisesti. Hyvä rata, eikä virheitä.

Tuike sai tehdä mutkaputkea ja kahta hyppyä rimat alhaalla. Koitin ottaa sitä haltuun ja lähettää väärään putkeen päähän, suoraan edessä olevan sijasta. Ihan ok se toimi, kun palkkasin käteen kiinni tulemisesta. Innoissaan se kyllä oli ja sai tehdä vielä yhden puomin ja yhden keinun. Ei paljoa keinu jänskännyt, kunhan sai vaan tehdä.

------------------------------------------------------------

Rieha kävi päivällä pikaisesti kaupungilla ja mm. sisällä yhdessä kauppakeskuksessa. Iloisena se veti menemään liukkaalla lattialla ja liukuovissa. Illalla oli vielä vuorossa Laukaan kisatoko ja samalla oli järkätty pentupainit. Paikalla oli vuoden vanha Ninja-cockeri, Ruu-labbis, Rieha ja lopuksi saapui vielä pieni Noomi-aussie. Rieha sai ehdottomasti parhaat painit aikaiseksi Noomin kanssa, kai se paimen sitten toisen paimenen tuntee.

Rieha teki pikkaisen myös kontaktijuttuja ja vähän metallikapulaa. Metalli on ihan yhtä kiva kuin mikä tahansa muukin noutoesine ja se haetaan ihan täysiä. Muutamat vauhtinoudot suoraan leluun ja muutamat luovutustreenit, kummassakin aivan loistofiilis. Riehalla oli siis aika toimintapäivä, mutta hyvin se jaksoi ja kivaa sillä tuntui olevan kaikissa touhuissa!

Tuike tokoili kisatokossa seuraavasti:

Paikkamakuu 2min ja 4min: Ei taas meinannut pysyä lähdössä sitten millään. Ekalla kerralla palautin sen vissiin kaksi kertaa ja tokalla kolme kertaa. Se saattoi nousta ihan samantien suorilta jaloilta seisomaan, ihan kuin kaukoja olisi tehnyt. Vähän alkaa epäilyttämään että onko se nyt polvesta kiinni, niin outoa hommaa on...

Ruutu: Paikan hakemista alusta kanssa, ok.

Metallinouto: Ällöhän se on, mutta nousee. Paljon palkkaa vaan.

Kaukot: Ihan muutamat litaniat i-m-s-m. Palkka takaa kun pysyi ja aika hyvin pysyikin.

Maarit kyseli että ollaanko jumpattu Tuikkusen polvea. Ja ollaan, mutta varmasti enemmänkin saisi jumpata. Tänään kun otin sen käsittelyyn niin oli vähän inhaa, olisiko sitten kipeytynyt jostain. Pitää nyt seurailla ja jumppailla urakalla.

Ei kommentteja: