lauantai 2. marraskuuta 2013

Vain tokoelämää

Eilen treenattiin Annan kanssa kahdestaan kisatokovuorolla. Mutta on se vaan huippua treenata kaverin kanssa, joka tietää mitä me tehdään, miten me tehdään ja osaa tarvittaessa myös verrata tekemistä aiempaan eli onko tullut edistystä/takapakkia. Hyvät treenikamut on parhautta, onneksi niitä on itsellekin siunaantunut useampia :). Tälläkin viikolla ollaan saatu apua useammalta.

Tuiken kanssa treenattiin ensin ihan kahdestaan.Kapulan luovutuksilla aloitettiin. Kriteerinä hyvä luovutusasento ja maltti irroituksessa. Kumpikin löytyi aika pian ja saatiin sellaista koesopivaa menoa. Stopit on olleet sille vaikeita, eli niitä treenattiin namipelillä. Koitin tässäkin pitää kriteerin selkeänä ja jos valui stopista, niiin höpötykset ja uusinta. Kovasti se tykkäsi juosta ja stopitkin onnistui.

Seuraamisessa treenattiin käännöksiä. T jää herkästi vinoon erityisesti oikealle kääntymisen jälkeen. Se on näiden vuosin saatossa sille iskostunut, eli sen korjaaminen ei ole helppoa. Seuruuta siis neliössä ja aina kulman jälkeen stop. Alkuun jäi joka kerta vinoon ja jouduin korjaamaan (tästä ei palkkaa), mutta onneksi niitä suoriakin alkoi tulla. Muuten teki kivalla ilmeellä. Loppuun vielä liikkeestä istumista, joka sujui tosi hyvin.



Viiman kanssa aloitettiin seuruulla. Anna liikkuroi aloituksia ja palkkasin sitä satunnaisesti. Tehtiin yksi pidempi pätkä ja useampi lyhyt. Lyhyissä pysyi sekä ilme, että paikka. Pitkässä meinasi usko loppua ja tuli enemmän jätätystä. Mutta sain siinäkin palkattua hyvästä paikasta. Kestävyys on se vaikein juttu tässä.

Luoksetulossa tehtiin ensin pari stopin kera ja sitten suorana. Se lähti tosi hyvin kumpaankin, stopitkin oli ihan ok, kun oli kuulolla. Luulen, että näissä pelaa vaan se, että palkkaa tulee heti kun lähtee. Nouto oli taas hyvin Viimamainen, täysiä sinne ja loikalla kapulan kimppuun :D. Mutta nosti nopeasti ja lähti laukalla takaisin, eli sai siitä tulla taas suoraan palkkaan. Loppuun Vimps teki liikkuroidut kaukot, jotka oli ihan kympin arvoiset.

Edelleen jatketaan Viiman kanssa "paljon palkkaa ja pätkissä"- linjalla. Asenne sillä oli taas oikein maino. Toki se tekee omaan tyyliinsä, mutta on hyväntuulinen ja iloinen.


Lopuksi vielä mammalomainen, joka oli aivan täydellisen liekeissä. Näytin ensin Annalle meidän uutta seuruuta ja se näytti kuulemma tosi hyvältä. Eli jee, se toimii! Annan mielipiteeseen voi luottaa ja tietää mitä seuruussa haen. Tässä pieni ja huonolaatuinen pätkä seuruusta viikln alusta, siitä ollaan jo paljon tultu eteenpäin. Olen siis opettajut sille paikkaa käsikosketuksen kautta, koska tuppaa kovasssa vireessä keulimaan: 


Sitten tehtiin taas pienen kelpin pään menoksi häiriötä. Eli tunnaria, jossa olikin leluja joukossa. Huh, kyllä meinasi kelpin pää mennä pyörälle :D. Ekalla yrityksellä sen oli pakko nostaa kumpaakin lelua, mutta pystyi ne lopulta jättämään ja nostamaa oman. Toinen yritys olikin sitten aivan täydellinen, jätti lelut mielestä ja nosti oman välittömästi. Edelleen, on vaan niin makeaa kun näkee kuinka se näistä selviää ja asenne on aivan upea.

Anna auttoi meitä vielä kontaktitreenissä. Perinteiset käskyt selvitti hyvin, mutta iloinen tuletuletule sai sen sinkoamaan Annan luokse. No, ei kun uutta putkeen. Loppuvaiheessa pieni partiolainen napotti katkeamattomassa kontaktissa jopa nuo vaikeat hihkumiset, eli treeni tuotti heti tulosta.

Treenin lopussa kentälle saapui vielä kanssatreenaaja, joka tarvitsi apua pk-paikkamakuun. Luvattiin siis Riehan kanssa toimi suorittavana koirana samaan aikaan kun he makasi. Käytiin ensin ilmottautumassa tuomarille, ei ongelmia. Sitten tehtiin seuruuta ja voi vitsit se oli makeaa! Paikka oli täydellinen ja asenne upea. Lopuksi vielä suora luoksari, eipä siinäkään ollut valittamista. Oltaisiin niin loistettu siellä viestikokeessa tänä viikonloppuna ;).


Tänään vedin tokon tehotreeniä pienelle porukalle maneesilla. Olipa kivaa ja päteviä koirakoita! Sen jälkeen omat pääsi tekemään tehokkaat pikkutreenit.

Tuike bongasi ensin ruutua ja koitti sitten myös pysähtyä sinne. Bongaamisessa ei ongelmia ja stoppikin oli alkuun hyvä. Sitten ehkä sorruin ylitreenaukseen ja paikka alkoi valua. Otettiin sitten ihan läheltä vaan paikan hakemista. Lisäksi T teki kiertojen kautta luoksarin stoppeja ja seuraamista.

Viima tuli halliin tosi reippaasti. Hallit ei siitä ole aina ole niin kivoja, mutta asennetreeni on selkeästi auttanut tähänkin. Aloitettiin seuruulla. Ensin palkkaa muutamasta askeleestä, se meni hyvin. Sitten pidempi pätkä, jossa se jäi seisomaan paikalleen ekan käännöksen jälkeen. Sitten se ei meinannut tulla sieltä luokse, heilutti vaan häntää. Kävin hakemassa sen pannasta (voi yök) ja uusi yritys. Johan oli asenne parempi. Tehtiin L-kaavio ja lopetettiin juoksupätkään, koska siinä oli niin hyvä asenne. Eli pientä vaatimistakin tarvitaan välillä.

Toisena liikkeenä tehtiin taas luoksaria. Suoria luoksareita suoraan palkkaan/perusasentoon ja stoppeja kiertojen kautta. Kierrot toimii Viimalle yllättävän hyvin ja se suorastaan innostui. Haukku raikasi, mikä on Viimalla aina merkki onnistuneesta treenistä :).

Riesku kävi vielä hallissa. Treenin vaikein osuus oli saada se tulemaan halliin hallinnassa. Pitäisi ehdottomasti olla tässä tiukempi, halliin ei voi rynniä, vaikka olisi kuinka siistiä. Itse liikkeissä R loisti. Ensi se kävi hakemassa ruudun paikkaa eri puolilta ja loisti tässä. Lisäksi treenattiin jääviä, joissa ei taas ollut mitään ongelmaa eli erotteli hyvin. Ja tietysti piti tehdä seuruuta. Rieha on mun koirista se, kenen kanssa voi tehdä seuruuta loputtomasti, koska se vaan on niin kivaa. Ja onhan se, minustakin. Ihan sikahyvä asenne ja nenäkosketus alkaa olla aika hienosti sisäänajettu.

Varasin muuten Riehalle ultran ensi viikon lauantaiksi. Silloin ollaan sitten toivottavasti viisaampia. Tosin onhan siinä merkkejä, toivotaan että ne pitää paikkaansa. Nisät on minusta nyt muuttuneet punaisemmiksi ja vyötärö on hieman paksuuntunut, kun katsoo ylhäältä päin. Vatsalinja on edelleen timmi, mutta lantion seutu on tukevoinut. Tosin on se syönytkin kuin pieni porsas ja varastellut ruokaa minkä ehtii. Mutta toivotaan, ettei se ole vaan lihava :D.

Ei kommentteja: