keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Tämä pikku possu meni kokeeseen

Kyllä nyt meinaa olla tiukassa se viimeinen ykkönen. No, semmoista se on. Pitää itsekin pitää mielessä se, että Rieha on mun eka koira evl:ssä ja ei se vaan ole helppoa pitää koko isoa pakettia kasassa samaan aikaan.

Oltiin siis eilen Lempäälässä kokeessa, tuomarina toimi Tiina Heino, joka veti aika tiukkaa linjaa. Pisteet ja sepostukset, liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Paikkaistuminen 0: Oli nuuskinut ja meni maihin.
Paikkamakuu 6: Nuuski lisää, mennyt lonkalle, toisella käskyllä maihin.

Ohjattu 9: Ihan super liike muuten, mutta nuuski alussa.
Zeta M-I-S 9: Kaikki vaihdot ok, vähennys jostain.
Kaukot 6: En tajunnut miten kovassa vireessä Rieha oli ja annoin ekan seisomiskäskyn ihan liian voimakkaasti. Tästä riemastuneena Rieha hyppää (kirjaimellisesti) eteenpäin n. puoli metriä... Muuten vaihdot ok, ei voi ainakaan sähäkkyyden puutteesta moittia. Tämä on vaan niin herkällä tuon vireen kanssa.
Tunnari 7: Suht tiukka tuomio, Rieha meni ja toi laukalla, kapulassa ei ollut jälkiä ja luovutus oli kunnossa. Tiputti kuitenkin oman kerran ja nuuskaisi vielä yhden kapulan ennen tuontia.



Seuraaminen 8,5: Ihan perushyvää, kova vire näkyi askelsiirtymissä. Itsellä oli vaikeuksia taas pysyä pystyssä ja meinasikin melkein kaatua lopussa.
Luoksetulo 8: Annoin käskyt lujaa ja kumpikin stoppi onnistui. Seisominen olisi voinut olla hinasen nopeampi, en tiedä lähtikö vähennys siitä vai kenties minun kovista käskyistä. Rieha päätti soveltaa lopussa ja tuli suoraan sivulle.
Ruutu 10: Hieno asenne, loistava vauhti ja reagoiminen.
Metalli 6: Lähti täysiä, nosti hyvin ja lähti tuomaan laukalla. Hypyssä tuli joku ongelma ja tiputti kapulan, nosti sen ja tuli taas suoraan sivulle. Joku ihme sekaannus siinä tuli. Oliko siinäkin tulossa suoraan sivulle ja meni sitten pasmat sekaisin?



yht. 226,5p. 2-tulos, sij. 2/8

Päästiin siis palkinnoille, ykkösiä ei herunut tänään yhtään kappaletta.

Kokonaisfiilis kokeesta oli hyvä. Asenne oli ihan loistava, häntä heilui ja se oli niin itsevarma ja kertakaikkisen tyytyväinen itseensä läpi kokeen. Se näkyi ilmeisesti myös yleisöön, kun useampi ihminen kävi kyselemässä rodusta ja ihastelemassa sen vauhdikasta menoa :).

Ainoa asia, mikä nyt on pielessä on nuo paikallaolot. Ne kun olisi sujuneet, niin ykkönen olisi ollut plakkarissa. Rieha alkaa olemaan niin itsevarma, että se on paikallaoloissa ikään kuin vaan hengailemassa. Sillä on vähän tylsää ja se tietää, etten pysty siihen puuttumaan. Sama näkyy joidenkin liikkeiden aloituksissa. Treeneissähän se ei tälläistä tee lähellekään samassa mittakaavassa. Se on varmaan jotenkin se kohtuullisen kovan ja vilkkaan koiran yhdistelmä. Toisaalta, edelleen otan tuhat kertaa mieluummin tämän asenteen kuin anteeksi pyytelevän ja paineistuvan. Tätä on vaan pakko työstää, natsikuri peliin siis. Muuten en nyt kauheasti jaksa nipottaa ennen sm-koetta.

Ai niin, Rieha muuten rakastui kokeessa palavasti pieneen kääpiösnautseriurokseen. En ole sen koskaan nähnyt tykkäävän jostain vieraasta koirasta noin paljoa, se oli suorastaan lumoutunut. Pohdittiin minkä näköisiä pentuja tälläisestä yhdistelmästä tulisi: tan-merkkisiä, parrakkaita kiitäjiä :D.

Ei kommentteja: