lauantai 8. kesäkuuta 2013

Päivä viestikokeessa... Riehalle VK2 hienolla ykköstuloksella!

Tänään startattiin kisauramme toista kertaa pk-kokeessa, eli viestin avoimessa luokassa. Päivä aloitettiin tottiksella ja vaikka aamusta vielä pilvistä olikin, niin aurinko alkoi mukavasti lämmittämään kenttää päivän kuluessa. Kokeessa oli yhteensä kahdeksan koirakkoa. Tottis jännitti taas ihan järkyttävän paljon ja omaa vuoroa odotellessa maha ehti pyörähtää useamman kerran ympäri. Oltiin viimeisessä tottisparissa, mutta päästiin onneksi ensimmäisenä suorittamaan. Liikkeet meni näin:

Seuraaminen: Itse olin ihan pihalla ja tuntui, että menin askeleissa ihan sekaisin. Kävelinkin aina varmuuden vuoksi vielä kymmenen askelta lisää, niin tuli ainakin tarpeeksi :D. Seuraaminen meni kuitenkin hyvin. Ampumisessa tuli aseen kanssa joku ongelma ja se ampui tyhjää useamman kerran. Siinä Riehan piti vilkaista taakse kun kuului ihme klikkailua, mutta muuten teki hyvää työtä. Tuomari kehui menoa halukkaaksi, innokkaaksi ja perusasentoja nopeiksi. Arvosanana erinomainen.

Liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno&luoksetulo, liikkeestä seisominen: Kaikki meni hyvin, istumista vähän varmistelin, mutta teki senkin nopeasti. Jokaisesta arvosana erinomainen.

Tasamaanouto: Hieno, arvosana erinomainen.

Hyppynouto: Ei olla tehty pressuesteellä vissiin kertaakaan. Lähti innokkaasti, mutta kun annoin tuo-käskyn, niin ikään kuin kääntyi katsomaan ja kolautti esteeseen. Tästä johtuen varmaan kiersi esteen takaisin tullessa, toi kuitenkin kapulan. Ehkä voisin jatkossa jättää tuo-käskyn kokonaan pois, ihan varmasti tuo kapulan ilmankin. Tästä arvosana puutteellinen.

Estenouto: Hieno, arvosana erinomainen.

Eteenmeno: Jee, se toimi!! Irtosi tosi hyvin ja meni ripeästi maihin (ja kyllä muuten karjaisinkin lujaa). Arvosana erinomainen.

Paikkamakuu: Erinomainen.

Kokonaisuutena tuomari kehui kovasti, tuli niin hyvä mieli. Sanoi, että Rieha on innokas, nopea ja siitä paistaa halu tehdä. Itselläkin oli huomattavasti parempi olo kuin ekassa kokeessa ja sain Riehan pidettyä hyvin mukana liikkeiden väleissäkin. Tottiksesta siis yhteensä 93/100p. ja olin aika huisin onnellinen.

Sitten esineruutuun. Rieha oli ihan liekeissä ja sain todella pitää sen hallinnassa tuomarin puhuttelussa. Loppupeleissä tein kaksi lähetystä ja kummallakin nousi esine. Ei kai siinä muuta :D. Aikaa meni n. 1,5 minuuttia. Oli aivan huikeaa katsoa Riehan työskentelyä, se on niin järjettömän nopea ja motivoitunut, mutta silti se pitää nenän auki ja sai kummastakin esineestä hajun melkein samantien. Luovutuksissa oli kyllä hieman sanomista, tuli eteen, mutta tiputti esineet hieman ennen kuin ehdin ottaa. Palaute oli taas tosi positiivista, pieni miinus tuli noista luovutuksista, mutta yhteensä kuitenkin 29/30p.

Sitten sinne maastoon ja kuuma alkoi jo olla. Arvottiin numerot ja Rieha sai kunnian lähteä viimeisenä. Maastoon lähti neljä voittajaluokan koiraa ja kolme avoimen luokan koiraa.

Ekassa lähetyksessä tuli jo haastetta, kun kumpikin avoimen luokan koira kääntyi takaisin ennen Riehaa. Toinen tuli vastaan, kun olin jo viemässä Riehaa seuruuseen. Mutta eipä se paljon Rieskua painanut, se seurasi aivan järjettömän hyvin (natsikuri toimii!), odotti hienosti ja lähti kuin ammuttuna.

Lähetys A:lta C:lle oli myös sujunut hyvin. Jäljestyspätkältä kuului pari haukahdusta, mutta ei mitään isoa. Rieha tuli täysiä, mutta kyllä se muuten oli poikkikin. Makasi mättäällä ihan oikosenaan ja läähätti. Kastelin ja juotin sitä minkä pystyin ja pikkuhiljaa elämä taas voitti. Se oli niin hauska, kun kaivoi aina odotellessa sammaleeseen sellaisen oman "poteron", johon laittoin kerälle makaamaan. Vissiin viileä sammal tuntui hyvältä ja suojasi itikoitakin vastaan.

C:lta A:lle mennessä kääntyi takaisin vielä yksi voittajan koira, eli ei tosiaankaan ollut helppoa. Rieha lähti taas todella hienosti ja siinä sitten sormet ristissä odottelin, että meneekö se loppuun saakka. Ja kyllähän se meni ja kuulemma kokeen nopeimmalla ajalla. Aikamoinen sissi se on!

Sitten odoteltiin loppujen voittajaluokan koirien suoritusta. Valitettavasti vain yksi voittajan koira juoksi kaikki matkat, eli seitsemästä koirasta kaksi selvitti koko kokeen. Ja Riesku oli toinen näistä!

Loppupeleissä Rieha sai viestiosuudelta täydet pisteet, eli maastosta tuli yhteensä 199/200p. Kokeen loppupistemäärä oli 292/300p., 1-tulos ja koulutustunnus VK2. Seuraavaksi kisataankin kuninkuusluokassa!  Lämmitti todella tälläisen kokemattoman kisaajan mieltä, kun tuomari sanoi vielä erikseen, että on teillä hieno viestikoira tulossa :).

TK2 VK2 BH Nallikallion Laulunlahja

Eihän tässä voi muuta olla kuin tyytyväinen. On se vaan hieno koira tuo meidän Rieha, sen kanssa on vaan niin helppo mennä. Se herättää myös aina positiivista huomiota, pieni koira korvaa kokonsa asenteella :).

Kiitos kaikille treenikamuille, ilman teitä ei oltaisi tässä. Ja tämä on todellakin totta, tokoa ym. osaan jo ehkä vähän itsekin, mutta pk-lajit on minulle vielä ihan täysin uusi maailma. Ja tietysti armaalle siipalleni Veskulle, joka toimi tänäänkin hienosti apuohjaajana.

Väsynyt, mutta onnellinen ohjaaja ja viestikoira, joka ei ole ollenkaan väsynyt

7 kommenttia:

Reija kirjoitti...

Vautsi, siis aivan mahtavaa! Paljon onnea sekä koiralle että ohjaajalle tasapuolisesti. Rieha on ihan superkelpie. :)

Iitu kirjoitti...

Suurenmoiset onnittelut upealle koirakolle!!

Sonja K. kirjoitti...

Upea tulos, onnea! :)

Riikka kirjoitti...

Nämä kiittää :). Oli kyllä huikea päivä!

Marika kirjoitti...

Hienoa, Paljon Onnea!! :)

Marika kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Ei jessus, olette hurjia! Todellakin onnittelut!