torstai 27. joulukuuta 2012

Paluu joululomalta

Annan kanssa käytiin treenaamassa hallilla. Oikein supertreeni näin joulun laiskistelun päätteeksi. Eiköhän se treenifiilis taas tästä urkene. Viikonloppuna ajellaakin eteläiseen Suomeen, kun luvassa on Kelmi-Nallikallion agility-/tokopäivä Salossa. Paljon kivaa ja kelpiemäistä menoa siis tiedossa :).

Rieha aloitti tokolla:

Seuruu: Koemainen liikkuroitu pitkä pätkä. Kontakti oli hieno, joten siihen ei tarvinnut puuttua kertaakaan. Mutta muuten oli aika yliampuvaa menoa, se on kyllä nyt ihan mahdoton tämän kanssa. Edistämistä, jalassa roikkumista ym. Ei auttanut vaikka palkkailin ennen pitkää seuruuta takaa. Hieman parani kun oikeasti ärisin sille, kun en meinannut mahtua kävelemään. No, mutta kontakti oli ainakin ihan pro :D.

Zeta: Anna pakotti mut tekemään tätä, ihan vaan sen takia, että oppisin. Onneksi on tälläisiä orjapiiskuri-treenikamuja :D. Tällä kertaa muistin järjestyksen (I-S-M). Riesku oli tässäkin levoton, Anna sanoi että istumisessa vähän liikutteli jalkojaan ja seisomisessa sitten kääntyi mukaan. Seisomista jouduttiin uusimaan pariin otteeseen, sitten pysyi. En myöskään osannut kävellä merkkien ohi oikein, eli vien koiran liian läheltä, jolloin se törmäilee merkkeihin... Ei voi olla näin vaikea liike... Tehtiin loppuun pelkkää kävelyä, että sain linjoja paremmaksi.

Merkki ja ruutu: Laitettiin häiriömerkkejä kentälle, tarkoituksena oli saada hieman Varkauden koepaikkaa muistuttava tilanne. No, Riesku pisteli parastaan, eikä välittänyt häiriömerkeistä mitään. Tässä esimerkki, jossa merkki voisi olla hieman parempi ja ruudussa voisi olla keskemmällä, jos haluaisi hioa:



Merkkiä treenattiin erikseen ja siinä nopsaan palautui paikka paremmaksi. Riesku on kyllä niin mainio, kun sen kanssa voi ottaa vaikka kuinka toistoja ja se vaan parantaa menoa!

Kaukot: Seisomisessa oli tänään jäkki ja vaati alkuun kaksoiskäskyjä. Mutta pysyi hyvin paikallaan, edelleen  hieman ongelmia tuottava siirtymä on S-I. Palkkailin sitä myös lähdöistä ja on vähentänyt tylsyys-nuuskimista niissä huomattavasti.

Tunnari: Anna liikkuroi ja se oli aikamoisen pätevä.

Rieha kävi tauolla ja Annan koirat treenasi. Sitten otettiin vielä vähän aksaa. Ensin kontaktien vahvistusta. Anna toimi hyvinä silminä ja selosti minulle, kuinka taas koiraa hämmensin. Edelleen kun minulle on vaikeaa olla selkeä kontaktien vapautuskäskyjen kanssa. Sitten kun lopetin turhan sekoilun, niin R teki hienosti. Annan ylipuhui minut kokeilemaan ylösmenoille laatikkometodia, katsotaan mihin agilityssä peruslaiska ihminen pystyy sen kanssa.

Pujottelussa valitin meidän viimeisen kepin ongelmaa ja halusin, että Anna menee palkkaamaan loppuun ja laitettiin sinne ohjurit varmistamaan, ettei pääse välistä. No, Riesku teki hienosti. Ja teki hienosti myös ilman yhden yhtäkään ohjuria, kunhan vaan en jäänyt himmailemaan sen viereen ja kannustamaan. Kuulemma en luota koiraani ja paimenkoiria ei kuulemma tarviisi jäädä odottelemaan ja painostamaan pujottelussa... Jännä, voisikohan olla mahdollista...

Loppuun tehtiin vielä putkijarruja, jotka olen päättänyt treenata kuntoon. Niihin tuli nyt uusi käsky; "läpi", joka tarkoittaa putkea ja kääntymistä, kun suoraan putkeen mentäisiin sitten vanhalla putki-käskyllä. Lelun kanssa testiä ja sitten ilman ja hyvinhän se sujui. Annalta tähänkin pari vinkkiä, joita en itse olisi tajunnut. Miten vaikeaa onkin toimia agissa järkevästi :D... Onneksi mulla on niin järjettömän hyvä koira, korjaa ohjaajan virheitä minkä ehtii!

Tuike ja Viima tekivät vuorollaa rallytokoa ja tälläistä rataa:

http://www.rally-toko.fi/sivusto/assets/radat/2011-08-27_Espoo_ALO_Tiia_H%C3%A4m%C3%A4l%C3%A4inen.pdf

Vimps teki alkuun hienosti, mutta sitten sitä alkoi vähän jänskäämään halliin tullut koirakko, joten se pääsi tauolle. Tuike oli aivan liekeissä ja äpitti intoaan minkä kerkesi. Muuten se veti oikein pätevästi, vaikka intoa pursusikin.

Viima teki myös vähän aksaa ja jännityksestä eroon päästyään se teki tosi hienosti. Tehtiin lyhyttä pätkää, jossa oli putkia ja pujottelua ja hienolla menolla veti. Tuike oli mukana juoksemassa putkia ja selkeästi Vimps otti siitä intoa ja tukea. Hassu pari ja näin me hömpätään:



Ei kommentteja: